Και κομπλεξικοί και λεκιασμένοι!

Φτάνουμε αισίως (λέμε τώρα) στο φινάλε του πρωταθλήματος. Μια αγωνιστική πριν το τέλος, ο ΠΑΟΚ με τη νίκη στη Λεωφόρο έφτασε τους 67 βαθμούς στους αγωνιστικούς χώρους και ένα αγώνα λιγότερο. Με νίκη επί του Πλατανιά την Κυριακή στην Τούμπα, θα φτάσει τους 70 βαθμούς.

Καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τους ίδιους πόντους μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Ο τίτλος θα δοθεί στην ΑΕΚ που θα μείνει στην ιστορία ως η χάρτινη – διορισμένη πρωταθλήτρια. Αυτό ήθελαν οι εξαρτημένοι διαιτητές, οι φοβισμένοι και απειλούμενοι δικαστές, το πολιτικό και επιχειρηματικό λόμπι της χώρας.

Να στερήσουν δηλαδή από τον ΠΑΟΚ έναν τίτλο που κατέκτησε με ιδρώτα μέσα στα γήπεδα και να τον χαρίσουν στην ΑΕΚ που έβαλε το χεράκι της στον… διορισμό. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Να μείνει λεκές στην ιστορία της ΑΕΚ για τον τρόπο που κατακτά ένα πρωτάθλημα. Συνάδει με την ιστορία της και το DNA της; Δεν το ξέρω. Αυτό θα το αποφασίσει ο κόσμος της.

Αυτό που ξέρω είναι ότι, δεν μπορούν να το πανηγυρίσουν. Δεν το γιορτάζουν όπως θα γιόρταζαν έναν τίτλο που θα κατακτούσαν καθαρά και άξια. Το νιώθεις, το οσφρίζεσαι, το καταλαβαίνεις ότι δεν μπορούν να γιορτάσουν κάτι που ξέρουν ότι δεν τους ανήκει. Γιατί το ξέρουν καλά πως ο πραγματικός πρωταθλητής, είναι ο ΠΑΟΚ. Δεν το παραδέχονται αλλά ξέρουν καλά πως ο τίτλος ανήκει στον Δικέφαλο της Θεσσαλονίκης.

Διαβάζω με πόσο κόμπλεξ αντιμετώπισαν την ισοπαλία στον αγώνα με την Κέρκυρα. Εμμέσως πλην σαφώς… βλέπουν τον ΠΑΟΚ πίσω από την προσπάθεια της Κέρκυρας να παίξει ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η επικοινωνιακή πολιτική της ΑΕΚ σε κάθε παιχνίδι. Θεωρούν ότι όποια ομάδα προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, έχει δόλο. Στο μυαλό τους, πρέπει οι αντίπαλοι να τους υποδέχονται με ανοιχτές αγκάλες (και πόδια) για να κερδίζουν χωρίς να ιδρώνουν.

Το επισημαίνει ο Χιμένεθ με τις δηλώσεις του, το διαβάζεις στα ρεπορτάζ, τα σχόλια, τα άρθρα και τις τοποθετήσεις των ανθρώπων του Τύπου που κινούνται γύρω από την ΑΕΚ. Ασχολούνται από το πρωί ως το βράδυ με τον ΠΑΟΚ, σε μια απίστευτη εκδήλωση κόμπλεξ που απλά προδίδει τις ενοχές που αισθάνονται για την κλοπή του φετινού πρωταθλήματος.

Διαβάστε περισσότερα


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!