Τώρα ξέρουν στην ΑΕΚ…

Με έμφαση τόνιζα το διάστημα που προηγήθηκε του τελικού, πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει τίποτα να αποδείξει στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ. Τι να αποδείξει μια ομάδα που συγκέντρωσε 70 βαθμούς σε 29 αγώνες και ο τίτλος δόθηκε δώρο, στην δεύτερη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα που συγκέντρωσε 67 βαθμούς σε 30 αγώνες.

Αποδείχθηκε περίτρανα το βράδυ του Σαββάτου ότι αποδείξεις, έψαχνε –αλλά δεν βρήκε- η ΑΕΚ. Το αφήγημα για το ποια είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, είχε πολύ κακό τέλος για την ΑΕΚ. Ολέθριο με δεδομένο ότι παρακολούθησαν το παιχνίδι εκατομμύρια φίλαθλοι που είχαν την δυνατότητα να βγάλουν τα συμπεράσματα τους με βάση την εικόνα των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

Θα αποφύγω τις… βαθυστόχαστες αναλύσεις. Δεν έχω και τίποτα να αναλύσω εδώ που τα λέμε. Το παιχνίδι ήταν παράσταση για ένα ρόλο με τον ΠΑΟΚ πρωταγωνιστή απέναντι σε μια ομάδα που κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να μην διασυρθεί από την έκταση του σκορ. Είναι αλήθεια ότι αυτό το πέτυχε. Όχι όμως γιατί ήταν αποτελεσματική η ανασταλτική – αμυντική της λειτουργίας αλλά γιατί οι παίκτες του ΠΑΟΚ μάλλον πήραν μέρος σε έναν άτυπο διαγωνισμό, για το ποιος θα χάσει το πιο εύκολο γκολ.

Το φάουλ του Βιειρίνια και το πλασέ του Πέλκα ήταν αρκετά για να σφραγίσουν τη νίκη του ΠΑΟΚ που ισοδυναμεί με ντάμπλ. Αυτή είναι η αλήθεια. Την ξέρουν καλά στην ΑΕΚ και τους προκαλεί εκνευρισμό. Ξέρουν ότι η αγωνιστική παρουσία των δυο ομάδων στον τελικό του ΟΑΚΑ, τους διέσυρε στα μάτια όλης της φίλαθλης Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα…


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!