«Εκτός όσοι αλλοίωσαν το πρωτάθλημα!»

Ο σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε θέματα διαιτησίας και πρώην διαιτητής, Μάλαμας Τεβεκέλης, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero για την επιλογή ξένου διαιτητή στον τελικό Κυπέλλου τονίζοντας ότι ήταν σωστή, ενώ υπογράμμισε ότι την επόμενη σεζόν δε θα πρέπει να βρίσκονται στους πίνακες διαιτησίας όσοι απέτυχαν φέτος.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τους ξένους διαιτητές στον τελικό:

«Φταίνε πολλοί παράγοντες που φτάσαμε ως εδώ. Μετά τον τελικό πήγα στα αποδυτήρια των διαιτητών και τους ευχαρίστησα για την παρουσία τους στο παιχνίδι και τους εξέφρασα κι εγώ τη δυσαρέσκειά μου που ήρθαν ξένοι διαιτητές να σφυρίξουν σε έναν ελληνικό τελικό. Αλλά φταίμε κι εμείς οι άνθρωποι της διαιτησίας που φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Που αναγκάσαμε τον κύριο Περέιρα να λέει… τι θα κάνουμε εάν δώσουν ανάποδο πλάγιο άουτ ο Παπαπέτρου και ο Σιδηρόπουλος. Πιστεύω ότι πολύ σωστά έγινε επιλογή ξένων διαιτητών στην παρούσα φάση. Αποδείχτηκε εκ των υστέρων ότι ήταν σωστό. Δόθηκε ένα πέναλτι και δύο κόκκινες κάρτες και δεν αμφισβητήθηκαν από κανέναν, έβγαιναν κάρτες και δεν μιλούσε κανένας. Σε αντίθεση με τους Έλληνες διαιτητές».

Για την ελληνική διαιτησία:

«Εδώ φτάσαμε σε ένα σημείο, στο Αστέρας Τρίπολη – ΠΑΟΚ που δόθηκε πέναλτι, το παραδέχτηκε οι παίκτης που το έκανε, οι υπόλοιποι δεν διαμαρτυρήθηκαν και ο κύριος Βασιλάκης το βράδυ έλεγε ότι δεν είναι πέναλτι. Και αυτό μετά διοχετεύτηκε σε όλα τα σάιτ αυτών που ξέρουμε για να περάσει προς τα έξω ότι ο Σιδηρόπουλος ευνόησε τον ΠΑΟΚ. Έτσι, δεν θα κάνουμε ποτέ δουλειά».

Για το αν η παρουσία Ισπανών στον τελικό αποτελέσει «καμπανάκι» για τους Έλληνες διαιτητές:

«Ήταν ένα καλό καμπανάκι που πιστεύω τους χτύπησε λίγο άσχημα στα αυτιά, αλλά ίσως να τους προβληματίσει για να πάνε προς το καλύτερο».

Για το VAR: «Πιστεύω ότι από την εικόνα του VAR και μόνο οι διαιτητές θα είναι από μόνοι τους πιο προσεκτικοί. Δεν θα δίνουν δικαιώματα για να τους διορθώνει το μηχάνημα. Στη ζωή μου και στην καριέρα μου έχω καταλάβει ότι όσο κι αν εκβιαστείς, εάν σφυρίξεις αυτό που βλέπεις και γίνεται δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα».

Για τις αντιδράσεις των παικτών και του πάγκου της ΑΕΚ:

«Η αντίδραση των ομάδων απέναντι στον Μπορμπαλάν ήταν όπως είναι σε διεθνείς αγώνες. Εκεί κανείς δεν σηκώνεται και δεν διαμαρτύρεται. Αυτό ακριβώς έγινε με τον Ισπανό διαιτητή στον τελικό».

Για το πως θα ετοιμαστούν οι πίνακες διαιτησίας για τη νέα σεζόν:

«Οι διαιτητές που απέτυχαν παταγωδώς και αλλοίωσαν το φετινό πρωτάθλημα δεν έχουν θέση στους πίνακες της νέας περιόδου. Υπάρχουν διαιτητές που ξέρουν από μόνοι τους ότι δεν μπορούν πλέον να σταθούν στα γήπεδα. Εφόσον το ξέρουν οι ίδιοι, πιστεύω να το ξέρει καλύτερα η ΚΕΔ και πιο συγκεκριμένα ο κύριος Περέιρα που είναι αυτή τη στιγμή το Α και το Ω στην ελληνική διαιτησία. Ο κύριος Μορίν και ο νέος που θα έρθει δεν έχουν εικόνα. Αλλά ο κύριος Περέιρα που παρακολούθησε το πρωτάθλημα έχει εικόνα. Και αν θέλει να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα χωρίς γκρίνιες, παράπονα και καχυποψίες, θα πρέπει όλους αυτούς τους κυρίους που ξέχασαν το λειτούργημα που επιτελούν στο γήπεδο, να τους στείλει να ξεκουραστούν μόνιμα. Με όλα αυτά που έγιναν οι φίλαθλοι είναι καχύποπτοι και αν δουν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν στους πίνακες οι ίδιοι και οι ίδιοι θα πει ότι τίποτα δεν αλλάζει και τα ίδια πάλι θα βλέπουμε».

Για το ενδεχόμενο παρέμβασης του Γραμμένου:

«Πρόεδρος της ομοσπονδίας είναι. Εάν δει ότι κάτι δεν πάει καλά, σε συνεννόηση με την ΟΥΕΦΑ επειδή έχουμε επιτροπεία, πρέπει να παρέμβει. Βλέπει κι αυτός αυτό που βλέπουμε όλοι. Είδαμε ότι από ένα σημείο και μετά κάτι δεν πήγε καλά στη φετινή σεζόν».

Για το τι να περιμένουμε:

«Υπάρχει αναμονή και αγωνία. Για να δούμε εάν θέλουν να κάνουν το ποδόσφαιρο όπως το ονειρευόμαστε όλοι».

Για τους διαιτητές στην Football League:

«Ήμουν πάντα της αρχής ότι η ΚΕΔ θα πρέπει να βλέπει τι έχει να ανεβάσει, για να κόψει. Έτσι όπως έγιναν τα πράγματα πρέπει πρώτα να κόψει και μετά να ανεβάσει. Αρκεί εκείνο το παιδί που θα ανέβει να σφυρίζει ό,τι βλέπει. Φαίνεται ότι υπάρχουν ταλαντούχοι διαιτητές. Τουλάχιστον από κάποια παιχνίδια που παρακολούθησα, φάνηκε να υπάρχουν».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!