Τα εκκρεμή χρέη

Τα χρέη του ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο δεν θεωρούνται ληξιπρόθεσμα, αλλά εκκρεμή λόγω των προσφυγών που έχουν γίνει στα δικαστήρια καθώς δεν υπάρχουν ακόμη τελεσίδικες αποφάσεις.

Αυτή η λεπτομέρεια είναι πολύ σημαντική και όπως αποκαλύπτουν και τα «Σπορ του Βορρά» στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ περιμένουν ένα νέο νομοσχέδιο που θα αφορά εκκρεμή και ανεπιβεβαίωτα χρέη προς το Δημόσιο για να προχωρήσουν σε αποπληρωμή της οφειλής.

Στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή (με τις υποδείξεις της Τρόικας) πέρασε μία τροπολογία που αφορούσε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και προέβλεπε μείωση μέχρι 50% των προσαυξήσεων για εφάπαξ πληρωμή του πρωτογενούς κεφαλαίου του χρέους.

Η λεπτομέρεια που αφορά τον ΠΑΟΚ στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι τα χρέη της ασπρόμαυρης ΠΑΕ προς το Δημόσιο δεν είναι ληξιπρόθεσμα, αλλά εκκρεμή και ανεπιβεβαίωτα, καθώς υπάρχουν οι γνωστές προσφυγές του Δικέφαλου στα δικαστήρια και εκκρεμούν οι τελικές αποφάσεις.

Ο Ιβάν Σαββίδης στις επαφές που είχε με κυβερνητικά στελέχη έλαβε διαβεβαιώσεις ότι μέχρι τα μέλη Μαΐου ή το αργότερο στις αρχές Ιουνίου αναμένεται να περάσει ένα νέο νομοσχέδιο  που θα αφορά τα εκκρεμή και ανεπιβεβαίωτα χρέη προς το Δημόσιο και το οποίο θα προβλέπει ακόμη μεγαλύτερο ψαλίδισμα στις προσαυξήσεις (από το 50% που αφορά στις περιπτώσεις των ληξιπρόθεσμων χρεών).

Σε αυτήν τη νέα τροπολογία προσδοκά να ενταχθεί και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με τον Ιβάν Σαββίδη να καταβάλει το πρωτογενές κεφάλαιο του χρέους (περίπου 12 εκ. ευρώ) και μαζί να πληρώνει μόνο το πολύ μέχρι το 20% των προσαυξήσεων όπως θα προβλέπει ο νέος νόμος.

Ετσι θα καθαρίσει οριστικά ο Δικέφαλος με τις οφειλές προς το Δημόσιο. Σύμφωνα μάλιστα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις δεν αποκλείεται για τα εκκρεμή και ανεπιβεβαίωτα χρέη προς το Δημόσιο να υπάρχει και ολική διαγραφή των προσαυξήσεων…

 

 


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!