Όταν ο Δικέφαλος “ξεβράκωσε” τον Ολυμπιακό (pics + vids)

panigirismoi

Εικόνες και βίντεο μιας μοναδικής ημέρας, γεμάτη ΠΑΟΚτσήδικη περηφάνια

Το πρώτο κείμενο της στήλης δεν θα μπορούσε να μην είναι για τον μεγάλο τελικό – σύμβολο των σύγχρονων χρόνων του ΠΑΟΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια πριν από 12 χρόνια ακριβώς στις 12 Μαΐου 2001, όταν ο Τάσος Κατσαμπής σήκωσε το Κύπελλο Ελλάδας μετά από το “σκληρό πορνό” και το “ξεβράκωμα” όπως έγραψαν τότε η Ώρα των Σπορ και η Derby του… μεγάλου Πρωταθλητή.

Το 4-2 επί του Ολυμπιακού, αλλά και όλα όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν την ιστορική αυτή επικράτηση, θυμούνται και αναπολούν οι φίλοι του Δικεφάλου με νοσταλγία σήμερα, 12 χρόνια μετά, με τόσα πράγματα να έχουν αλλάξει σε όλους τους τομείς.

Από τη δήλωση του Σωκράτη Κόκκαλη “ο Ολυμπιακός θα χάσει το Κύπελλο μόνο αν ο διάβολος σπάσει το ποδάρι του”, τις συζητήσεις για τον ορισμό του Γιώργου Κασναφέρη, το πριμ του Γιώργου Μπατατούδη ύψους 170 εκατ. δραχμών (500.000 ευρώ), τα 110 πούλμαν που κατέβηκαν στην Αθήνα, τα μόλις 6.500 εισιτήρια που πήρε η κάθε ομάδα, τα επινίκια σε Ιερά Οδό και Πύλη Αξιού, τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, τις γιγαντοοθόνες στο Λευκό Πύργο στην βροχερή εκείνη τη μέρα Θεσσαλονίκη μέχρι τις ραδιοφωνικές εκπομπές του Γιώργου Παρασίδη.

Ήταν ένα παιχνίδι όπου ο ΠΑΟΚ πήγε ως το απόλυτο αουτσάιντερ με πολύ λίγες ελπίδες νίκης κόντρα στον Ολυμπιακό, ο οποίος πετούσε φωτιές και σάρωνε τα Πρωταθλήματα. Στο γήπεδο όμως όλα κατέρρευσαν.

Ένας από τους σημαντικότερους και όχι όσο θα έπρεπε προβεβλημένους ποοδσφαιριστές που πέρασαν από τον Δικέφαλο, ο Γιώτης Εγκωμίτης, άνοιξε το σκορ στο 4′ και η συνέχεια ήταν καταιγιστική.

Ο Μπάγεβιτς τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί τον πρωτάρη Τάκη Λεμονή ο οποίος ανέλαβε μετά την αποπομπή του Γιάννη Ματζουράκη και το 3-6-1 που κατέβασε, έκανε τα μεγάλα αστέρια του Ολυμπιακού να μοιάζουν παικτάκια της σειράς.

Κανείς δεν υστέρησε. Από τον Κόβιτς που αντικατέστησε επάξια τον Τοχούρογλου, μέχρι τον Γιάννη Οκκά που ήταν ο μοναδικός επιθετικός ο οποίος παρότι δεν σκόραρε βρέθηκε κι αυτός σε εξαιρετική μέρα.

Ο τελικός του 2001 στη Ν. Φιλαδέλφεια, παραμένει ακόμη και σήμερα 12 χρόνια μετά, μία μοναδική ημέρα ΠΑΟΚτσήδικης περηφάνιας, η οποία δυστυχώς μετά και την φετινή τραγωδία στο Κύπελλο, αποτελεί μια από τις λίγες φορές όπου η ομάδα κατάφερε να βρεθεί στο ίδιο ύψος με τον κόσμο της.

[youtube id=”EbK2_6oFhwU”]

[youtube id=”tsTKdNOB2Go”]

[youtube id=”RMDL471Q6_I”]

[youtube id=”o1h6uNgGfQA”]

[youtube id=”nWd_vdvIKNM”]

[youtube id=”1OIAAsv99-w”]

loading...
  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

«Δοκιμασίες» για Κ19 και Κ17

Σάββατο σημαίνει FORZA!

Τα πρωτοσέλιδα 30/9 (video)

Ο ΠΑΟΚ πήγε τελικό!

Αταμάν: «Επιθετική ομάδα ο ΠΑΟΚ»

ΠΑΟΚ-Μπενφίκα και στο μπάσκετ

Ο ΠΑΟΚ το πάλεψε, αλλά.. (video)

Τακιανός: «Ο ΠΑΟΚ δεν παραδόθηκε»

Τακιανός: «Αν ήμασταν πιο εύστοχοι…»

ΠΑΟΚ-Περιστέρι στον μικρό τελικό

Γκολάρες και Ναντίρ στην προπόνηση (video)

Live+Stream: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

Με το βλέμμα στον Μεϊτέ ενόψει Λεωφόρου

Μακνίς… Αirlines! (videos)

Αγωνία για Κουλιεράκη

Έφυγε το βάρος από τον Ντεσπόντοφ

Λουτσέσκου: «Αυτό μου είπε ο Τάισον»

Έμεινε ελεύθερος ο Πρίγιοβιτς

Χαμός με Ουκρανία-UEFA

Ντρέπεται και η ντροπή

Ο Μανούχος ήθελε να ακυρωθεί το γκολ!

Κίνδυνος για Αντρίγια και Κωνσταντέλια!

Απορεί η Ελλάδα με αυτά που βλέπει (videos)

Η Ελλάδα ζει διαιτητικό μεσαίωνα!

Συγκινήθηκε ο Τσιγγάρας! (video)

Η απόδοση των παικτών

Βιεϊρίνια σε Τσιγγάρα: «Όλο δικό σου» (pic)

Νόρκεπινγκ ή Μπενφίκα στον όμιλο του ΠΑΟΚ

Λύγισε ο Τσιγγάρας: «Δεν έχω λόγια» (video)

Η βαθμολογία της Super League

Το πιο σημαντικό ήταν το τρίτο

Τάισον: «Ο ΠΑΟΚ μου έδωσε την ευκαιρία»

Η αλλοιωμένη βαθμολογία της Super League

Η κρυφή χαρά του Λουτσέσκου

Η Θύρα 4… εμπνέει τον Μουργκ

Ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί νομικά κατά της Μιλόγια!

Ξεχρέωσε κι άλλη ρύθμιση στην εφορία η ΚΑΕ!

Αταμάν: «Επιθετική ομάδα ο ΠΑΟΚ»

ΠΑΟΚ-Μπενφίκα και στο μπάσκετ

Ο ΠΑΟΚ το πάλεψε, αλλά.. (video)

Τακιανός: «Ο ΠΑΟΚ δεν παραδόθηκε»

Τακιανός: «Αν ήμασταν πιο εύστοχοι…»

ΠΑΟΚ-Περιστέρι στον μικρό τελικό