Μηνύσεις και δωροδοκίες

Ο Β. Κωνσταντίνου έκανε μήνυση και για το ματς ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0!

Η εφημερίδα «Goal» παρουσιάζει στο σημερινό της φύλλο (21/5/2013) τη μήνυση κατά του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή, των «κεφαλών» της ΚΕΔ (Δούρος, Μπριάκος) αλλά και 10 διαιτητών την οποία κατέθεσε ο Βασίλης Κωνσταντίνου την περασμένη Παρασκευή (ως φυσικό πρόσωπο κι όχι ως α’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός) στον αθλητικό εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα, προχωρώντας σε σκληρές καταγγελίες για «…οργανωμένο σχέδιο αλλοίωσης αποτελεσμάτων και αποδυνάμωσης του Παναθηναϊκού…».

Μάλιστα μεταξύ των αγώνων για τους οποίους διαμαρτύρεται ο Παναθηναϊκός και περιλαμβάνονται στη μήνυση είναι και το φετινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα! Ο Βασίλης Κωνσταντίνου έκανε μήνυση κατά του διαιτητή κ. Στυλιάρα για το ματς ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0 στις 17 Μαρτίου 2013 υποστηρίζοντας ότι ήταν άδικη η αποβολή του Σο στο 37′ με δεύτερη κίτρινη, ενώ είχε προηγηθεί χέρι αντιπάλου (;) και ότι το 2ο γκολ του ΠΑΟΚ στο 81′  ήταν οφσάιντ…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των κ.κ. Κώστα Μανωλιουδάκη και Κώστα Γουλή ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» στη μήνυση που έκανε μάλιστα «φωτογραφίζει» σύσταση συμμορίας και ζήτησε στη μηνυτήρια αναφορά του «…να διευρευνηθούν τα καταγγελλόμενα κατά των προσώπων, με βάση του άρθρου 132 παρ. 1 και 4 Ν.2527/1999», ήτοι για «…δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα»!

Το υλικό της μήνυσης που κατατέθηκε στην Ευελπίδων από τον δικηγόρο Μιχάλη Δημητρακόπουλο και συγκέντρωσε ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ περιλαμβάνει -εκτός των άλλων- dvd με τις φάσεις των 11 παιχνιδιών που θεωρεί ότι αδικήθηκε φέτος ο Παναθηναϊκός, με την αναφορά να τονίζει πως «…δεν αποτελούν απλά διαιτητικά σφάλματα, αλλά γεννούν σοβαρές ενδείξεις ότι έγιναν βάσει οργανωμένου σχεδίου αλλοίωσης αποτελεσμάτων και αποδυνάμωσης του Παναθηναϊκού». Και συμπληρώνει πως «…η κατ’ εξακολούθηση εχθρικώς διακείμενη διαιτησία συνιστά σαφή ένδειξη μίας οργανωμένης προσπάθειας να πληγεί ο Παναθηναϊκός αγωνιστικά, βαθμολογικά και κατ’ επέκταση οικονομικά, αφού η μη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς θα μειώσει σημαντικά τα έσοδά της…».

Αναλύοντας δε το βίντεο που επισύναψε τονίζει: «Στο προσκομιζόμενο dvd διαπιστώνεται η από πλευράς των διαιτητών καταπάτηση των κανονισμών του αθλήματος με προφανή στόχο να επηρεάσουν την εξέλιξη και το αποτέλεσμα των ανωτέρω ποδοσφαιρικών αγώνων σε βάρος του Παναθηναϊκού. Αυτή η συστηματικά εχθρική προς τον Παναθηναϊκό διαιτησία κυοφορεί αποχρώσες ενδείξεις ότι οι διαιτητές αυτοί αποφασίζουν έτσι κατόπιν αθέμιτων ενεργειών τρίτων στα πλαίσια ενός οργανωμένου συστήματος διαμόρφωσης αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων (σ.σ. εδώ επί της ουσίας καταγγέλλει «σύσταση συμμορίας»).

Η ΕΥΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ!

Στη μήνυση του Κωνσταντίνου γίνεται αιχμηρή αναφορά και στον Ολυμπιακό, με την επισήμανση πως «…στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχουν ομάδες που ευνοούνται συστηματικά από τη διαιτησία, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που τη φετινή χρονιά -και όχι μόνο- συστηματικά αδικείται. Αποκορύφωμα της σκανδαλώδους διαιτητικής εύνοιας υπέρ άλλης ομάδας ήταν η διαιτησία του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αστέρα Τρίπολης. Στο παιχνίδι αυτό όλη η Ελλάδα έγινε μάρτυρας μίας διαιτησίας που αδίκησε κατάφωρα την ομάδα του Αστέρα και ευνόησε αντίστοιχα την ομάδα του Ολυμπιακού».

Στο συγκεκριμένο σημείο γίνεται αναφορά στο όνομα του διαιτητή Θανάση Γιάχου κι ανάλυση των φάσεων που «φωνάζει» η ομάδα της Τρίπολης, με αποκορύφωμα το πέναλτι και αποβολή που δεν δόθηκε στη φάση του Σανκαρέ με τον Μανιάτη, το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Αστέρα στο φινάλε της παράτασης, αυτό που σφυρίχθηκε υπέρ του Ολυμπιακού στο φινάλε, αλλά και τη μη αποβολή του Χολέμπας στο α’ ημίχρονο «…ο οποίος χτύπησε εκτός φάσης αντίπαλο αντικρίζοντας μόνο την κίτρινη κάρτα».

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΒΒΑ

Στη συνέχεια γίνεται ξεχωριστή αναφορά στις καταγγελίες που έκανε τον περασμένο Αύγουστο ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Χρήστος Σάββας, περί «στημένων πινάκων διαιτησίας», για τις οποίες υπάρχει προκαταρκτική εξέταση σε εξέλιξη απ’ τον αθλητικό εισαγγελέα, όπου ως ύποπτοι έχουν ήδη καταθέσει οι κ. Σαρρής, Μπριάκος, Δούρος. «Την περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί οργανωμένου σχεδίου επηρεασμού αποτελεσμάτων ενίσχυσε η καταγγελία του πρώην αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, Χρήστου Σάββα, ο οποίος μία μέρα μετά τον καταρτισμό των πινάκων διαιτησίας, στις 14 Αυγούστου 2012, υπέβαλε την παραίτησή του από την ΚΕΔ υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι “…με διαδικασία-παρωδία που αγγίζει τα όρια του σκανδάλου, τα δύο μέλη της ΚΕΔ (Δούρος, Μπριάκος) απόντος του τρίτου μέλους (Βασάρας) ανακοίνωσαν τους νέους πίνακες διαιτητών και παρατηρητών, όπως τους είχαν παραδοθεί από τον ενορχηστρωτή της παρωδίας, τον κ. Σαρρή, πρόεδρο της ΚΕΔ».

Επιπλέον, το μέχρι πρότινος μέλος της ΚΕΔ και μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA, Κύρος Βασάρας, εξέφρασε με επιστολή του προς την ΚΕΔ την πλήρη διαφωνία του με τη διαδικασία του καταρτισμού πινάκων λέγοντας: «Στην αδιάλλακτη αυτή στάση των δύο μελών (σ.σ. Δούρος και Μπριάκος), η απάντησή του ήταν ότι διαφωνώ πλήρως με αυτή τη διαδικασία, όταν όπως διαπιστώθηκε έχει προέλθει μία προεργασία δύο ανθρώπων με την de facto αποδοχή των αξιολογήσεων, χωρίς την πρόθεση της αλλαγής της γνώμης τους, ούτε στο ελάχιστο”». Και συμπληρώνει η αναφορά πως «…προκύπτει ότι οι πίνακες διαιτησίας για τη σεζόν 2012-13 καταρτίστηκαν μειοψηφικά από τους κ. Δούρο και Μπριάκο κατόπιν υποδείξεων του κ. Σαρρή, προέδρου της ΕΠΟ, χωρίς τη συμμετοχή των άλλων τριών μελών της ΚΕΔ στη λήψη των αποφάσεων».

ΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΚΑΙ Η «ΠΑΡΑΓΚΑ»!

Στο φινάλε της μήνυσης ο Βασίλης Κωνσταντίνου τονίζει:

«Επειδή από τα ανωτέρω εκτεθέντα προκύπτουν βάσιμες ενδείξεις τέλεσης της αξιόποινης πράξης του άρθρου 132, παρα 1 και 4 του Ν.2725/1999.

Επειδή υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις ότι οι ανωτέρω διαιτητές δεν λειτούργησαν αυτοβούλως, αλλά είναι ενταγμένοι σε ένα οργανωμένο σχεδιασμό αλλοίωσης αποτελεσμάτων ποδοσφαίρου.

Επειδή οι ανωτέρω αγώνες περιλαμβάνονταν όλοι σε στοιχηματικές διοργανώσεις και επετεύχθη η αλλοίωση αποτελέσματος σε βάρος του Παναθηναϊκού και κατά συνέπεια πληρούνται οι προϋποθέσεις εφαρμογής και της παρ. 4 του άρθρου 132 του Ν.2725/1999.

Επειδή έχει γίνει πλέον συνείδηση σε όλο το φίλαθλο κόσμο του ποδοσφαίρου ότι η διαιτησία κατά κανόνα μεροληπτεί σε βάρος συγκεκριμένων ομάδων, όπως ο Παναθηναϊκός, και παράλληλα ευνοεί με τις αποφάσεις της τον Ολυμπιακό. Οι ψίθυροι των φιλάθλων περί “παράγκας” στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν πλέον μετατραπεί σε κραυγές.

Για όλους τους λόγους αυτούς αιτούμαι: να διερευνήσετε τα καταγγελλόμενα κατά των ανωτέρω προσώπων, για τις άνω καταγγελλόμενες πράξεις, οι οποίες συνιστούν το αδίκημα της παράβασης του άρθρου 132 παρ. 1 και 4 Ν.2527/1999 ή όσων άλλων αδικημάτων τυχόν προκύψουν από την προανάκριση που θα διεξαχθεί».

ΕΠΟ: «ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ»

Στην ΕΠΟ περιμένουν να πάρουν στα χέρια τους τη μηνυτήρια αναφορά και δηλώνουν ανεπίσημα ότι θα απαντήσουν και θα φτάσουν το θέμα μέχρι την UEFA και τη FIFA, απειλώντας ουσιαστικά με τιμωρία.

Κύκλοι της ομοσπονδίας εξέφραζαν την απορία τους για τις καταγγελίες, σημειώνουν ότι θα τις μεταφράσουν και θα τις αποστείλουν σε ευρωπαϊκή και παγκόσμια ομοσπονδία και ότι «θα ασχοληθούμε πολύ σοβαρά». Προφανώς κάτι τέτοιο θα γίνει στο επόμενο ΔΣ της ομοσπονδίας, την ερχόμενη Δευτέρα. Από την ΕΠΟ τόνιζαν ακόμη ότι θα ασχοληθούν και με τις πρόσφατες δηλώσεις που είχε κάνει ο Γιάννης Αλαφούζος προαναγγέλλοντας τη μήνυση.

ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΣΔΟΕ

Ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, που κατέθεσε για λογαριασμό του Βασίλη Κωνσταντίνου τη μηνυτήρια αναφορά, «φωτογράφισε» σε χθεσινές δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ πως θα γίνει προσπάθεια η έρευνα να προχωρήσει και μέσω ΣΔΟΕ. «Δεν θα σταματήσουμε μόνο στον αθλητικό εισαγγελέα. Θα απευθυνθούμε και σε άλλα θεσμικά όργανα της πολιτείας προκειμένου αυτή η έρευνα να φτάσει μέχρι και στα περιουσιακά στοιχεία των ανθρώπων οι οποίοι με τις αποφάσεις τους διαφεντεύουν το ελληνικό πρωτάθλημα…» τόνισε. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΣΔΟΕ θα απευθυνθούν οι «πράσινοι» σήμερα!

ΤΑ 11 ΜΑΤΣ ΠΟΥ «ΦΩΝΑΖΕΙ» Ο ΠΑΟ

ΗΜΕΡ. ΑΓΩΝΑΣ-ΣΚΟΡ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ

31.8.12 ΠΑΟ-Γιάννενα 1-1 Σιδηρόπουλος Λάθος κάρτες σε Σεϊταρίδη, Φορναρόλι, άδικη αποβολή Κατσουράνη, μη καταλογισμός πέναλτι σε Πετρόπουλο

30.9.12 ΠΑΟ-Αστέρας 0-0 Κουκουλάκης Μη καταλογισμός πέναλτι σε Χριστοδουλόπουλο στο 10′ (κι αποβολή Φούλοπ), μη αποβολή με δεύτερη κάρτα του Μπαρτολίνι στο 45′

29.10.12 ΟΦΗ-ΠΑΟ 2-2 Τριτσώνης Φτωχή αναφορά του χτυπήματος που δέχθηκε στο κεφάλι ο Μαυρίας στο 45′ από οπαδό του ΟΦΗ, ανύπαρκτο οφσάιντ σε Τοτσέ

12.11.12 Κέρκυρα-ΠΑΟ 0-0 Δασκαλόπουλος Μη καταλογισμός πέναλτι στο 41ο λεπτό

25.11.12 Πλατανιάς-ΠΑΟ 2-1 Αρετόπουλος Λανθασμένο οφσάιντ στον Τοτσέ (22′), ανύπαρκτο πέναλτι κατά του Παναθηναϊκού (58′), τιμωρία Πετρόπουλου με κίτρινη σε φάση που ήταν πέναλτι υπέρ των «πράσινων»

9.12.12 ΠΑΟ-Ολυμπιακός 2-2 Μάνταλος Μη καταλογισμός κίτρινης στον Τοροσίδη (14′, 65′), ανύπαρκτο φάουλ και κόρνερ απ’ όπου προήλθε το γκολ το γκολ του Ολυμπιακού στο 33′, μη καταλογισμός πέναλτι στον Πετρόπουλο στο 88′

16.12.12 Βέροια-ΠΑΟ 3-0 Θάνος Μη καταλογισμός πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ στο 47′ και στο 66′, μη αποβολή του Νίκου Γεωργιάδη στο 79′

2.2.13 Αστέρας-ΠΑΟ 2-2 Γιάχος Μη καταλογισμός φάουλ στον Τοτσέ στο 25΄ με τον Αστέρα να κάνει το 1-0 στην εξέλιξη της φάσης, λανθασμένο πέναλτι στον Μπουμσόνγκ στο 94′

17.3.13 ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 2-0 Στυλιάρας Αποβολή Σο στο 37′ με δεύτερη κίτρινη, ενώ είχε προηγηθεί χέρι αντιπάλου, 81′ γκολ οφσάιντ του ΠΑΟΚ

30.3.13 ΠΑΟ-Πλατανιάς 0-1 Τριτσώνης Μη καταλογισμός πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ στο 22′ σε σέντρα του Ζέκα

7.4.13 ΠΑΟ-Πανιώνιος 0-0 Κομίνης Μη καταλογισμός πέναλτι σε τράβηγμα του Τριανταφυλλόπουλου εντός της περιοχής.

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Ψώνισε από Γιουνάιτεντ η Ρέιντζερς

Βρήκε τον αντί-Σοάρες η Μορεϊρένσε

Μετράει επιστροφή ο Ράζβαν

To ντέρμπι στο PAOK TV

Ρίχνει «βόμβα» με Τραορέ η Μπαρτσελόνα

Ενίσχυση για τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ

Ενίσχυση στον… άσο για Μίντιλαντ

Ανατροπή: Παραμένει το 10% στα γήπεδα (video)

Έκλεισε στη Λαμία και το πανηγύρισε ο Νινούα!

Μπαρνς: «Ενθουσιασμένος που ήρθα στον ΠΑΟΚ!»

Εισήγηση για αύξηση 50% στα γήπεδα

Με το μυαλό στο Λαύριο!

Επιστρέφει… σπίτι ο ΠΑΟΚ!

Η «υπόσχεση» του Σοάρες για ΠΑΟΚ

Νέο «φιρμάνι» για Άρη

Δουλειά στη λεπτομέρεια!

Αποχαιρέτησε τη Μορεϊρένσε ο Σοάρες!

O Κούτσιας πήρε το όπλο του!

«Γεμίζει» λύσεις ο ΠΑΟΚ!

Τότε θα γίνει η ρεβάνς με ΑΕΚ

Υπογράφει στη Σάρλοτ ο Σφιντέρσκι (pic)

Το αντίο του Μπίσεσβαρ σε ένα θρύλο (pic)

«Αρχοντοχωριάτη της Ημαθίας φύγε» (pics+video)

Δυνατά για Σβαμπ η LASK!

Ενδιαφέρον για Εσίτι!

Για πολλά χρόνια στην Τούμπα ο Σοάρες!

«Θέλει Χουάνκαρ ο ΠΑΟΚ»

Στην Τούμπα για υπογραφές ο Σοάρες (pic)

Η πιο μεγάλη έκπληξη στις μεταγραφές

Επιτέλους Θεσσαλονίκη ο Σοάρες! (pics+videos)

Το νέο πρόσωπο στον ΠΑΟΚ Β!

Χαμός στην παρουσίαση του Σφιντέρσκι! (videos)

Φιλίπε Σοάρες: H ιστορία της ζωής του…

Αλλαγή πλάνων για ΠΑΟΚ

Η δεύτερη ευκαιρία του Νινούα

Για τον Άρη ο αγώνας δεν έληξε!

Έγινε μετεωρολόγος ο Kαραπαπάς (pics)

Τουρκικά σενάρια για Τσόλακ

Σοάρες: «Μεγάλη ημέρα για μένα!» (video)

Κι άλλα κρούσματα Covid στην ΑΕΚ

Η αξέχαστη στιγμή του Βιεϊρίνια (video)

Ανακοίνωση έπος από την Καβάλα!

Ο ΠΑΟΚ… πήρε μπρος, οι αντίπαλοι μουρμουρίζουν

Μόνο οι ανακοινώσεις για Σοάρες

Τσόλακ: «Άκουσα πολλά καλά για τον Ράζβαν»

«Τι βάζει ο Βιεϊρίνια αν είναι δυνατόν!» (video)

Survivor… ο Πέλκας;

Μετράει επιστροφή ο Ράζβαν

To ντέρμπι στο PAOK TV

Επιστρέφει… σπίτι ο ΠΑΟΚ!

Η «υπόσχεση» του Σοάρες για ΠΑΟΚ

Δουλειά στη λεπτομέρεια!

Αποχαιρέτησε τη Μορεϊρένσε ο Σοάρες!

Σφιντέρσκι: «Δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τα δάκρυα μου»

Με το μυαλό στο Λαύριο!

Άλλαξε το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ!

Ορίστηκε το Ιωνικός-ΠΑΟΚ

Τέλος από τον ΠΑΟΚ ο Γκρίφιν!

Συνεχίζεται η προετοιμασία για Λαύριο

Ξανά στην αγορά για παίκτη ο ΠΑΟΚ

Η σφυρίχτρα του Λαύριο-ΠΑΟΚ

Ψώνισε από Γιουνάιτεντ η Ρέιντζερς

Ρίχνει «βόμβα» με Τραορέ η Μπαρτσελόνα

Ήττα των Μπακς από τους Καβαλίερς (videos)

ΣΟΚ: Κατέρρευσε κερκίδα στην Ισπανία! (video)