«Ο Στέφενς ξέρει…»

Aπό τους πιο ειδικούς ανθρώπος που μπορούν μιλήσουν για τον Χουμπ Στέφενς είναι ο Πέτερ Βέντσελ. Πολλά χρόνια στο ρεπορτάζ της Σάλκε στην μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας, την «Bild», ο Βέντσελ γνωρίζει αρκετά καλά τον Στέφενς τόσο προσωπικά όσο και φυσικά ως προπονητή.

Το inpaok βρήκε το Γερμανό ρεπόρτερ ο οποίος σκιαγράφησε το προφίλ του Ολλανδού προπονητή, γράφοντας για χάρη μας ένα άρθρο το οποίο σας δημοσιεύουμε:

«O Xουμπ Στέφενς είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους φίλους της Σάλκε. Ο Ολλανδός ψηφίστηκε από εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς της ομάδας ως ο προπονητής της εκατονταετίας στην ομάδα! Νομίζω ότι είναι κατανοητό ότι μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες προπονητικές μορφές στην ιστορία του συλλόγου. Σίγουρα σημαντικό ρόλο έπαιξε η κατάκτηση του UEFA με αυτόν στο πάγκo και τα δύο κύπελλα Γερμανίας.

Τότε η Σάλκε κατέκτησε τον ευρωπαϊκό τίτλο με την ομάδα να παίζει το περίφημο: «Ένα μπροστά και το μηδέν πίσω», που λέγαμε τότε χαρακτηριστικά στην Γερμανία. Άλλωστε και ο ίδιος ως ποδοσφαιριστής ήταν αμυντικός και λογικά επηρεασμένος από αυτό το στυλ.

Τώρα που επέστρεψε ξανά μετά την παραίτηση του Ραγκνικ έπαιξε με άλλη φιλοσοφία. Ήταν πιο επιθετικός και με ποιο μοντέρνο ποδόσφαιρο. Έβαλε νέες τακτικές στο ποδόσφαιρο. Έπαιξε νεανική μπάλα. Είχε βέβαια και τα «εργαλεία» για να κάνει κάτι τέτοιο. Τον πρώτο χρόνο πήγαν όλα περίφημα με την ομάδα να κερδίσει την έξοδο της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Την επόμενη χρονιά όλα πήγαν ανάποδα. Η Σάλκε έπαιζε μακριά από κάθε προσδοκία. Βρέθηκε στις χαμηλότερες θέσεις της βαθμολογίας και η διοίκηση αναγκάστηκε να τον απολύσει.

Ο Στέφενς είναι ένας δύσκολος άνθρωπος. Του αρέσει μία ομάδα με απόλυτη πειθαρχία. Δεν είναι όμως ο κλασικός κεντροευρωπαίος καθώς είναι «ζεστός άνθρωπος» και εκδηλώνει τα συναισθήματα του και την αγωνία του κατά την διάρκεια των αγώνων.

Ο ΠΑΟΚ είναι μία νέα πρόκληση για αυτόν. Αν υποθέσουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι η Μπάγερν στη Γερμανία τότε ο ΠΑΟΚ είναι η Σάλκε με τον φανατικό κόσμο της, που παλεύει να πιάσει την κορυφή. Ο Στέφενς γνωρίζει τι πρέπει να κάνει…


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!