Το Eurocup, ο Σαββίδης και ο Κοντομηνάς

Έχουμε σχολιάσει κι άλλες φορές την διελκυστίνδα μεταξύ αγωνιστικής επιτυχίας και εξυγίανσης όπως ακριβώς το γνωμικό «η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;» και φυσικά κανείς δεν μπορεί να καταλήξει σε ασφαλές συμπέρασμα αν και γίνεται εύκολα κατανοητό ότι την διοίκηση Πρωτοδικείου την νοιάζει – και καλά κάνει – η οικονομική εξυγίανση […]

Έχουμε σχολιάσει κι άλλες φορές την διελκυστίνδα μεταξύ αγωνιστικής επιτυχίας και εξυγίανσης όπως ακριβώς το γνωμικό «η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;» και φυσικά κανείς δεν μπορεί να καταλήξει σε ασφαλές συμπέρασμα αν και γίνεται εύκολα κατανοητό ότι την διοίκηση Πρωτοδικείου την νοιάζει – και καλά κάνει – η οικονομική εξυγίανση και κατ΄ επέκταση η ύπαρξη της ίδιας της ΚΑΕ που «κουβαλάει» ακόμη συσσωρευμένα χρέη του παρελθόντος (έστω κι αν μειώνονται σταδιακά όπως αποδεικνύονται και από τους ισολογισμούς χρήσης επί προεδρίας του Μπάνε Πρέλιεβιτς), ενώ τον κόσμο τον ενδιαφέρουν οι επιτυχίες, οι νίκες, τα (εγχώρια και ευρωπαϊκά) «σαλόνια» του αθλήματος και ουχί οι αριθμοί. Εν καιρώ μέγιστης οικονομικής κρίσης στην χώρα, την ώρα που ο κάθε βιοπαλαιστής ΠΑΟΚτσής (αλλά και ο άνεργος βεβαίως – βεβαίως) θέλει να «ξεδώσει» από τις καθημερινές δυσκολίες, δεν μπορεί να ακούει και να «νταλαβερίζεται» με αυτές τις ΚΑΕ…

Κάτι ανάλογο με την παραπάνω διελκυστίνδα ισχύει και με το θέμα της ευρωπαϊκής συμμετοχής της επόμενης περιόδου. Ναι, ο ΠΑΟΚ δεν την «κέρδισε» με την κατάταξή του, αλλά «στα χαρτιά» θα την έχει. Αν το θέλει. Ή και αν μπορεί. Αυτό το τελευταίο έρχεται ακριβώς να μπει στην μία πλευρά του ισοζυγίου. Γιατί ο ΠΑΟΚ για να μπορέσει να πάρει μέρος χρειάζεται με χονδρικούς υπολογισμούς για (ευρωπαϊκή) ομάδα και λειτουργικά έξοδα από 250.000 έως 300.000 € έξτρα έξοδα στην σαιζόν. Κι αντιστοίχως βεβαιωμένα έσοδα δεν υπάρχουν ούτε για 50.000 € αν παίξει στο Eurocup! Δηλαδή μπορεί να «μπει μέσα» και να «πετάξει στο βρόντο» τα δύο χρόνια εξυγίανσης. Ναι, όμως από την άλλη της …διελκυστίνδας υπάρχει ο κόσμος που θέλει τα «σαλόνια» που λέγαμε παραπάνω. Θέλει να βλέπει έναν πιο ενδιαφέροντα ΠΑΟΚ, ακόμη κι αν θα πρέπει να γίνει πιο «ακριβός».

Εδώ ακριβώς έρχεται η κρίσιμη φάση των επαφών με τον Ιβάν Σαββίδη και τον Δημήτρη Κοντομηνά. Σε κομβικό σημείο. Για να ξέρει η ΚΑΕ τι έχει στα χέρια της ή τι μπορεί να έχει, για να αποφασίσει κιόλας. Γιατί ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να βοηθήσει κι άλλο. Μπορεί και να θέλει να βοηθήσει, γνωρίζει ήδη αρκετά και για την ΚΑΕ, ήρθε στο «παλατάκι», είδε αγώνα της ομάδας, κατάλαβε τι συμβαίνει, είναι γνώστης (ειδικά οι δύο του γιοι), αλλά θα το κάνει; Τώρα; Αργότερα; Πότε; Αν θέλει κι αυτός μία διάκριση του μπάσκετ, δηλαδή μία περαιτέρω διάκριση της «οικογένειας» του ΠΑΟΚ μπορεί απλά να συμβάλλει με ένα επιπλέον ποσό. Και η διοίκηση Πρέλιεβιτς αυτό θα του εξηγήσει εντός της εβδομάδας με την πρώτη ευκαιρία και με την μεσολάβηση του Θοδωρή Ζαγοράκη που επίσης ξέρει πολλά για την ΚΑΕ και αντιλαμβάνεται τις ανάγκες.

Όσο για τον Δημήτρη Κοντομηνά, η σχέση συνεργασίας, χορηγίας και «συμμαχίας», περνάει σε ένα άλλο επίπεδο όσον αφορά την Ευρώπη. Γιατί ο ισχυρός επιχειρηματίας θέλει την διάκριση σίγουρα. Και θέλει και την ευρωπαϊκή συμμετοχή σίγουρα. Μπορεί να θέλει και περισσότερο «προμόσιον» της χορηγίας του εν Ελλάδι, μέσω μίας ακόμη καλύτερης από την φετινή αγωνιστικής πορείας. Κι αυτό θα του μεταφέρουν εντός της εβδομάδας και θα του εξηγήσουν οι διοικούντες της ΚΑΕ με την μεσολάβηση του Μανώλη Μαλέλη. Και ο Κοντομηνάς σίγουρα μπορεί να βοηθήσει.

Αυτή την εβδομάδα λοιπόν θα ξέρουμε αν ο Σούλης Μαρκόπουλος και οι παίκτες θα ξαναβγάλουν από το βάθος των συρταριών τους τα διαβατήριά τους. Αλλά ακόμη κι αν δεν το κάνουν, αν η ΚΑΕ δεν βρει λύσεις, αν ο ΠΑΟΚ μείνει εντός συνόρων, δεν χάθηκε και τίποτε… Ισως το κίνητρο να διατηρηθεί και να ενισχυθεί ώστε αγωνιστικά και οικονομικά η ομάδα να είναι σε θέση να το πετύχει του χρόνου. Αφού εξασφαλίσει πρώτα την ύπαρξη της. Και μειώσει τις οφειλές σε εκείνους που έπαιζαν (στις ευρωπαϊκές συμμετοχές) του 2004 και εντεύθεν. Γιατί ακόμη τον Γκαγκαλούδη πληρώνει, τον Αγαδάκο και τον Σκεπάνοβιτς!

Υ.Γ. 1 Είναι τουλάχιστον συγκινητική η επιτυχία της παιδικής ομάδας του ΠΑΟΚ που από την Δευτέρα είναι πρωταθλήτρια Ελλάδας, 22 χρόνια μετά τον προηγούμενο τίτλο. Και μάλιστα χωρίς να είναι το φαβορί, ή χωρίς να έχει ένα
«μάτσο αστέρες». Είχε όμως 12 μαχητές, 12 ΠΑΟΚτσάκια που και μάτωσαν την φανέλα (ο Κόνιαρης και το πρόσωπο…), έναν προπονητή φιλόδοξο, παθιασμένο και δουλευταρά από τα «σπλάχνα» του συλλόγου (Ευρυπίδης Μελετιάδης) και δίνει μέλλον στην «πρώτη» ομάδα, αφού κάποια από τα παιδιά αυτά θα γίνουν και επαγγελματίες προσεχώς με την ΚΑΕ. Τεράστια επιτυχία.

Υ.Γ. 2 Για τους παίδες επιφυλασόμεθα με νέο άρθρο

Υ.Γ. 3 Και φυσικά τεράστια συγχαρητήρια και στις νεάνιδες που κατέκτησαν επίσης την Δευτέρα το πανελλήνιο πρωτάθλημα, στην άκρη της ηπειρωτικής Ελλάδας, στην Λακωνία, χωρίς υποστήριξη από κόσμο και χωρίς την ταμπέλα του φαβορί επίσης. Αλλά και τα κορίτσια του ΠΑΟΚ είχαν καρδιά και ψυχή, αλλά και ταλέντο. Είχαν επίσης ένα νέο (ανερχόμενο) επίσης από τα «σπλάχνα» του συλλόγου προπονητή, τον Νίκο Παπαδόπουλο και θα έχουν κι αυτές λαμπρό μέλλον.

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Ο ΠΑΟΚ βελτίωσε και την άμυνα του

Το μέλλον είναι εδώ!

Η πρόοδος του Μπράντον

Για το 9×9 ο ΠΑΟΚ

Τερζόγλου: «Να συνεχίσουμε το σερί» (video)

Η νίκη-πρόκριση επί της Σλόβαν Λίμπερετς (video)

Πρώτα ο Φοίνικας και μετά η Μακάμπι

Έρχεται… Γολγοθάς για τον ΠΑΟΚ!

To PAOK Inside LIVE!

Επιστροφή με απουσίες για τον ΠΑΟΚ

Στην ΕΡΤ το Φοίνικας-ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Το πρόγραμμα μέχρι την 20ή αγωνιστική

Χαλάρωση πριν την πρεμιέρα (pics)

Στα 20 ευρώ το εισιτήριο του Καλαμάτα-ΠΑΟΚ

Όταν ο Στογιάκοβιτς «καθάρισε» τον Ολυμπιακό!

Βρήκε ομάδα ο Ζαμπά!

Μπάει για το μπαμ με σούπερ ταλέντο η Μπαρτσελόνα

Ο ΠΑΟΚ βελτίωσε και την άμυνα του

Το μέλλον είναι εδώ!

Ο Ετό κλώτσησε οπαδό στο πρόσωπο! (video)

«Έμεινα άναυδος με τον ΠΑΟΚ»

Φιλίπε Σοάρες: «Αυτή είναι η ιστορία μου!»

Η αποκάλυψη Βιεϊρίνια για Μιχαηλίδη-Λύρατζη

Αποσυναρμολογείται το «Stadium 974» στο Κατάρ

Το ανέβασμα του Μπράντονιτς

Οι παίκτες που… κέρδισε ο Λουτσέσκου

Τους παράτησε και έφυγε ο Κριστιάνο! (videos)

Φιλίπε: «Ήθελα σαν τρελός να έρθω στον ΠΑΟΚ»

Βιεϊρίνια για Πορτογαλία, Σάντος και Ρονάλντο!

Χωρίς… Αναστόπουλο με ΠΑΟΚ η Καλαμάτα!

Μίλησε για Κούρτιτς ο Τσέφεριν

Μεγάλο πρόβλημα στην ΑΕΚ

33 αναφορές για ύποπτα ματς στην SL2!

«Ο Αντρίγια κορυφαίος της Σερβίας στο Μουντιάλ!»

Ίνγκασον: «Το χαστούκι μας ξύπνησε!»

«Βενιαμίν» και στην Εθνική ο Τζίμας

ΣΟΚ στον Ατρόμητο με Κιβρακίδη

H αποθέωση του Ίνγκασον στον Κουλιεράκη

Πρέλεβιτς: «Τα βρήκα με τον Γκάλη» (videos)

Κοντά σε προπονητή τερματοφυλάκων ο ΠΑΟΚ!

Πάει Βραζιλία ο Ροντίγκο Ρέι;

To «ζει» ο Ελ Καντουρί! (pic)

Αυτά είναι τα ζευγάρια των «8» του Mundial

Η πρόοδος του Μπράντον

Ο ΠΑΟΚ βελτίωσε και την άμυνα του

Εντυπωσιακή επιστροφή στις προπονήσεις (video)

Έρχεται… Γολγοθάς για τον ΠΑΟΚ!

Επιστροφή με απουσίες για τον ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Το πρόγραμμα μέχρι την 20ή αγωνιστική

Στα 20 ευρώ το εισιτήριο του Καλαμάτα-ΠΑΟΚ

Πωλήθηκε σε Αμερικανό ο Παναιτωλικός!

Καλαμάτα: Χωρίς τον γκολτζή της κόντρα σε ΠΑΟΚ

ΣΟΚ στον Ατρόμητο με Κιβρακίδη

Χωρίς… Αναστόπουλο με ΠΑΟΚ η Καλαμάτα!

Μαύρα μαντάτα για Μπακάκη (vid)

Ολυμπιακός: Όλο και πιο κοντά στον Μαντσίνι