«Ερχόμαστε…»

«Ερχόμαστε» ήταν το σύνθημα με το οποίο επιστεγάστηκε η πρώτη συνέντευξη τύπου του Δημήτρη Μελισσανίδη αφότου ανέλαβε τα ηνία της ΑΕΚ. Ο ισχυρός άντρας της «ένωσης» παρουσιάστηκε αισιόδοξος πως η ομάδα του θα βρίσκεται σε δυο χρόνια και πάλι στη Superleague με δικό της γήπεδο το οποίο θα έχει ιδρυτικό όνομα «Αγία Σοφία»! Παρόντες στο […]

«Ερχόμαστε» ήταν το σύνθημα με το οποίο επιστεγάστηκε η πρώτη συνέντευξη τύπου του Δημήτρη Μελισσανίδη αφότου ανέλαβε τα ηνία της ΑΕΚ. Ο ισχυρός άντρας της «ένωσης» παρουσιάστηκε αισιόδοξος πως η ομάδα του θα βρίσκεται σε δυο χρόνια και πάλι στη Superleague με δικό της γήπεδο το οποίο θα έχει ιδρυτικό όνομα «Αγία Σοφία»!

Παρόντες στο πάνελ ήταν μεταξύ άλλων οι Ντούσαν Μπάγεβιτς, Τραϊανός Δέλλας, Νίκος Λυμπερόπουλος, Ακης Ζήκος κι ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Κωνσταντίνος Κωτσάτος.

«Σας καλωσορίζουμε στο νέο ξεκίνημα της ομάδας. Το καταλαβαίνετε όλοι δεν έχει καμιά σχέση με τα άλλα. Είναι δύσκολο. Και με την ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική. Δεν μπορεί να δηλώνει κανείς ευχαριστημένος μ’ αυτήν την οδυνηρή κατάσταση. Αλλά είναι απαραίτητη η κάθαρση.

Διάβασα ότι ο Μελισσανίδης πήρε την ΑΕΚ τσάμπα και περίμενε να πέσει στη Γ’ Εθνική. Κανένας Μελισσανίδης δεν πήρε καμία ΑΕΚ. Η δική μας ΑΕΚ είναι μεγάλη και δεν είναι κανενός Μελισσανίδη. Υπήρχε και θα υπάρχει μετά από μας. Ανήκει στον κόσμο της. Μεγαλομετόχους και ιδιοκτήτες έχουν οι εταιρίες, όχι οι ιδέες.

Δυο και μόνο στόχους. Να βοηθήσει να δημιουργηθεί μια ομάδα από το μηδέν σε όλα τα επίπεδα και με στέρεες βάσεις. Είτε μιλάμε για οργάνωση ποδοσφαιρικού τμήματος. Είτε μιλάμε για την δημιουργία μιας ΑΕΚ ενιαίας και δυνατής παντού. Πλήρως αυτοδύναμη με τον κόσμο της. Με την δική της δύναμη που δεν κατέχει άλλος σύλλογος στη χώρα.

Ακούσαμε τα λόγια του Πατριάρχη. Η ΑΕΚ είναι ιδέα και δεν πεθαίνει. Είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε. Ο δεύτερος στόχος είναι το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ομάδα δεν είναι των προσφύγων είαναι η ίδια πρόσφυγας. Θέλουμε να επιστρέψουμε εκεί που ανήκουμε. Θα είναι ένα λαμπρό σπίτι, ένα παλάτι. Το πρώτο που θα γίνει θα είναι το μουσείο.

Η δική μας ΆΕΚ δεν είναι one man show. Ανήκει σε όλους. Αλοίμονο σ’ αυτούς που πιστεύουν το αντίθετο. Έχω δίπλα μου ανθρώπους έτοιμους για όλα.

Θα δώσουμε μεγάλη βάση στα διαρκείας. Οποιος παίρνει διαρκείας θα εγγράφεται στην Ερασιτεχνική. Η βάση του συλλόγου είναι η μάνα ΑΕΚ. Υπάρχει μόνο η ΑΕΚ που ξεκίνησε την ιστορική της διαδρομή το ’24 κι όχι το ’79. Δεν μιλάμε για ελεημοσύνη. Κανένα πορτοφόλι δεν συντηρεί την δυναμική μιας ομάδας. Η δυναμική είναι ο κόσμος.

Κλείνοντας θα αναφερθώ σε κάτι που μου κάνει εντύπωση. Διαπιστώνω ότι εκτός ΑΕΚ ασχολούνται και κριτικάρουν. Δεν υπάρχει λόγος. Η ΑΕΚ έχει μπροστά της ένα ξεκίνημα κι ένα δύσκολο δρόμο. Η ΑΕΚ δεν θα παρακαλέσει, θα απαιτήσει, αλλά όταν θα είναι έτοιμη. Το μόνο που διαθέτει αυτή τη στιγμή είναι οι άνθρωποι του ποδοσφαιρικού τμήματος και η διοίκηση. Είναι δυνατόν να φοβούνται αυτά τα τρία γράμματα; Το σύνθημά μας είναι, «ερχόμαστε».

Οι απαντήσεις Μελισσανίδη σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Αν υπάρχει πρόβλεψη για τα έργα του γηπέδου και τι εκπλήξεις μπορούν να περιμένουν οι φίλαθλοι: «Για το γήπεδο ξεκινήσαμε διαδικασίες. Δεν είμαι έτοιμο να πω. Θέλω να φτιαχτεί η πλατφόρμα για να μην έχουμε προβλήματα με το ΣτΕ. Για εκπλήξεις δεν μπορώ να πω, πάμε για ένα ξεκίνημα με Έλληνες παίκτες και την ομάδα να ξεκινάει από την Γ’ Εθνική».

Για το γεγονός ότι παρακολουθούσε την παρακμή όλα αυτά τα χρόνια κι αν σκέφτηκε να μπει κάποια στιγμή: «Με το να γυρίζουμε πίσω δεν γίνεται τίποτα. Κάνουμε ξεκίνημα. Παρακολουθούσα είμαι οπαδός. Ξεκινάμε από την αρχή, ξεκινάμε από σήμερα, αυτή είναι η θέση μας».

Τι διαφορετικό θα έχει το γήπεδο: «Το γήπεδο σχεδιάζεται σήμερα. Έχει έρθει ο Ιταλός αρχιτέκτονας, θα έχουμε μίτινγκ το απόγευμα. Λεπτομέρειες δεν έχω. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι διαφορετικό».

Για το πόσο φερέγγυο θεωρεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, ΕΠΟ, Λίγκα κι αν θα πάρει πρωτοβουλίες: «Θα παίζουμε με Αετό Βούλας και Τριγλία, σε δυο χρόνια να μου κάνετε την ερώτηση».

Αν θα υπάρξει συμμετοχή των μετόχων του 2004:«Οπωσδήποτε. Υπάρχουν πολλά παιδιά που βοηθάνε ην προσπάθεια. Όταν μιλήσουμε για το γήπεδο θα ανακοινώσουμε ονόματα. Ο κ. Παππάς, ο κ. Πόλυς. Πολλοί άνθρωποι θα βοηθήσουν να φτιαχτεί το γήπεδο και για τη νέα ομάδα. Εγώ την προσπάθεια και τη βοήθεια απ `όλους τη θέλω για το γήπεδο».

Αν μπορεί να γίνει με εμπορικές χρήσεις ή αν έχει επιφυλάξεις: «Δεν θέλω εμπορική χρήση, ούτε σούπερ μάρκετ. Καμία εμπορική χρήση. Να παίζει μόνο η ομάδα. Ό,τι λέει ο νόμος. Το γήπεδο που είχαμε να ξανά αποκτήσουμε».

Για προπονητικό κέντρο: «Έχουμε τα Σπάτα. Αν δεν μας χωρέσουν βλέπουμε. Δεν έχουμε γήπεδο μην τρελαινόμαστε. Ας φτιάξουμε πρώτα το γήπεδο».

Για την κακή συμπεριφορά μερίδας φιλάθλων: «Το πιστεύω και το εύχομαι και θα το προσπαθήσω. Και θα βρούμε τον τρόπο. Με σωστή καθοδήγηση δεν θα έχουμε προβλήματα από εδώ και πέρα. Κι αυτά τα παιδιά και όλοι αγαπούν την ΑΕΚ».

Για το νομικό πλαίσιο και την ιδιοκτησία: «Ότι και να γίνει, το γήπεδο θα ανήκει στην Ερασιτεχνική. Από τον κανονισμό της δεν μπορεί να φτιάχνει γήπεδο. Θα πρέπει να συσταθεί εταιρία».

Αν υπάρχει plan b: «Δεν υπάρχει. Ένα είναι το πλάνο και το γήπεδο θα γίνει. Δουλεύουμε για να είμαστε έτοιμοι και να μην μας σταματήσουν».

Για τον ΟΠΑΠ: «Εδώ μιλάμε για την ΑΕΚ».

Για τις Ακαδημίες και που θα προπονούνται οι μικροί: «Το κοιτάει το τμήμα των Ακαδημιών. Προσπαθούμε να φτιάξουμε και τρίτο γήπεδο. Προσπαθούμε για τα Σπάτα».

Για τις συζητήσεις με τον Δήμο: «Οταν είμαστε έτοιμοι με πλάνα και σχέδια θα συναντηθούμε με όλο το συμβούλιο. Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα μιλήσουμε με όλες τις παρατάξεις. Ερήμωσε η Φιλαδέλφεια. Θέλουμε να δώσουμε ζωή με ένα γήπεδο που θα δώσει ζωή 7 μέρες την εβδομάδα όχι μόνο δυο ώρες».

Για το αν δεν βγει η ομάδα σε 2 χρόνια στην πρώτη κατηγορία: «Αν βγούμε σε έξι χρόνια τι να κάνουμε… Το γήπεδο θα προχωρήσει. Θέλουμε να πιστεύω ότι σε δυο χρόνια θα είμαστε. Πολύ κουφό το ακούω αυτό που λέτε».

Για το αν άξιζε η περιπέτεια για να παίξει με Τριγλία στην Γ’ Εθνική για να ασχοληθεί: «Δεν έχω περιβάλλον. Δεν γυρνάω πίσω. Ο,τι θέλω το λέω εγώ. Με το σκεπτικό ότι ήθελε να φτιαχτεί και το γήπεδο, δύσκολα θα έμπαινε επιχειρηματίας. Κάνουμε ξεκίνημα για να φτιάξουμε την ομάδα όπως την θέλουμε όλοι. Λογιστής δεν είμαι. Δεν ασχολήθηκα. Βάλαμε «Χ», πάμε παρακάτω. Με τα παλιά δεν γίνεται τίποτα. Μόνο διχόνοια βάζουμε».

Για το ποιος θα είναι ο στόχος της ομάδας και τα διαρκείας: «Δεν ξέρω τι διαρκείας θα πάρει ο κόσμος. Θα έχουμε ενημέρωση τις επόμενες μέρες. Δεν με νοιάζει ομάδα να φτιάξω ομάδα για να πάρει πρωτάθλημα στη Γ’. Κι εγώ το παίρνω που λέει ο λόγος. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα ανταγωνιστική για να επιστρέψει».

Για το όνομα του γηπέδου: «Το ιδρυτικό όνομα του γηπέδου θα είναι Αγιά Σοφιά. Το εμπορικό όνομα είναι κάτι άλλο, το κοιτάμε, θα το δούμε».

Για την χρηματοδότηση του γηπέδου: «Όταν γίνει η παρουσίαση να έρθετε να μας ρωτήσετε».

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Δεν πέρασε καθόλου καλά στην Ρεάλ ο Κακά

Καθημερινότητά τους τα χιλιόμετρα!

Ο Πογκμπά παραδέχθηκε πως έκανε μάγια!

Υψηλές «πτήσεις» στη Σερβία αλλά…

Η γκάφα του Φερνάντο Σάντος

Το… κοντέρ έμεινε χαμηλά γι’ αυτούς

Μεταδόσεις με Nations League

Κυριακή με FORZA! (pic)

Φιλικό συμπερασμάτων για τον ΠΑΟΚ

Τα πρωτοσέλιδα 25/9 (video)

Δεν βιάζονται για Μιχαηλίδη

Το πανόραμα του Nations League

Η ανατροπή ξεκίνησε με τον Αν. Ζίβκοβιτς

Βιεϊρίνια από… Τρίτη

Απάντησε σε Λεβαντόφσκι ο Ζαμπράνο

Ο Λυκογιάννης για τη βαριά ήττα

Κοντά στη μεταγραφή της ζωής του ο Ρέι

Οι σκέψεις για Κουαλιάτα και Ρικάρντο

Ο Νέσμπεργκ δηλώνει παρών

Τα νεότερα για Σαράφη

Τραγική Αγγλία και υποβιβασμός (videos)

Κίνηση με ρίσκο από Σάκχοφ

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται χρόνο

Βρήκε ομάδα ο Κάτσε

Άτυχος ξανά ο Τσιγγάρας! (pic-video)

Ο Ιταλός που ξετρελάθηκε με την Τούμπα (video)

Λαμία: SΤΟP στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ!

Σε σημαντικό συνέδριο ο Φερνάντο Μάτος

Πήρε ταλέντο από τη Φλώρινα ο ΠΑΟΚ

«Ο Ζαμπράνο ήθελε να μου σπάσει τα πόδια!»

Δεν βιάζονται για Μιχαηλίδη

Γκολάρα Ρικάρντο και μάχες (video)

Άνοιξε… μέτωπο στη Νορβηγία ο Περέιρα

Ολυμπιακός: Φεύγει και ο Βρσάλικο;

Νίκη για την Εθνική Ελπίδων με… άρωμα ΠΑΟΚ

Το πανόραμα του Nations League

Η αξέχαστη απόφαση Βουλινού! (vid-pics)

Νίκη με «ασπρόμαυρους» σκόρερ!

Όταν χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία (video)

Υψηλές «πτήσεις» στη Σερβία αλλά…

Το… κοντέρ έμεινε χαμηλά γι’ αυτούς

Φιλικό συμπερασμάτων για τον ΠΑΟΚ

Δεν βιάζονται για Μιχαηλίδη

Βιεϊρίνια από… Τρίτη

Μαγική μπαλιά Αντρίγια και γκολ η Σερβία (video)

Νίκη για Ντάντας-Πορτογαλία

BCL: Μαθαίνει τον τελευταίο αντίπαλο ο ΠΑΟΚ

Ο Λυκογιάννης για τη βαριά ήττα

Τον «πλήγωσαν» τα τρίποντα της Καρδίτσας

Φιλική «δοκιμασία» στην Καρδίτσα

Αγγελίδης: «Στόχος η ομοιογένεια»

Ξεμούδιασμα με φιλική νίκη

«Κλείδωσε» το προτελευταίο φιλικό!

Δεν πέρασε καθόλου καλά στην Ρεάλ ο Κακά

Ο Πογκμπά παραδέχθηκε πως έκανε μάγια!

Η γκάφα του Φερνάντο Σάντος

Το πανόραμα του Nations League

Λάιντνερ: «Ο Άρης ζήτησε τον δανεισμό μου από τον ΟΣΦΠ»

Σούντγκρεν: «Ήξερα ότι o Άρης θα με γαμ@@»

Παναθηναϊκός: Αγωνία για Κώτσιρα ενόψει ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός: Φεύγει και ο Βρσάλικο;

Λαμία: SΤΟP στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ!

Οριακά με ΠΑΟΚ ο Φαν Βέερτ