Η τετράδα του ΠΑΟΚ

Αφιέρωμα στους Ζαγοράκη, Βρύζα, ΓΧ και Κωνσταντινίδη

Η εφημερίδα «Goal» φιλοξενεί ένα ωραίο αφιέρωμα για την πορεία των Ζαγοράκη, Βρύζα, «ΓΧ» και Κωνσταντινίδη μέχρι να βρεθούν ξανά όλοι μαζί στον σημερινό ΠΑΟΚ με αφορμή την επιστροφή του τελευταίου στον Δικέφαλο!

Το αφιέρωμα αναφέρει τα εξής:

«Η επιστροφή του Παντελή Κωνσταντινίδη στον ΠΑΟΚ σηματοδότησε την «επανένωση» μιας τετράδας ανθρώπων που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον «δικέφαλο», σε ένα μεγάλο κομμάτι όχι μόνο της αγωνιστικής αλλά και της εξωαγωνιστικής ζωής τους. Ο Κωνσταντινίδης βρίσκει στον ΠΑΟΚ τους Θοδωρή Ζαγοράκη, Ζήση Βρύζα και Γιώργο Γεωργιάδη.

Μπορεί ο καθένας τους να έχει περάσει μεγάλο μέρος της αγωνιστικής τους καριέρας στον ΠΑΟΚ, όμως ουδέποτε συνυπήρξαν και οι τέσσερις ως συμπαίκτες εντός «δικέφαλου» και αυτό οφείλεται περισσότερο λόγω τάιμινγκ. Υπεύθυνος της συγκέντρωσής του στον ΠΑΟΚ μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής τους καριέρας είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος μπορεί να μην τους είχε όλους μαζί συμπαίκτες, όμως διετέλεσε για ένα φεγγάρι ο πρόεδρός τους!

Εντός ΠΑΟΚ, πάντως, οι τέσσερις τους έχουν κάνει συνολικά ούτε λίγο ούτε πολύ οκτώ διαφορετικές δουλειές, εκτός από το να παίξουν ποδόσφαιρο. Δυο εξ αυτών έχουν διατελέσει πρόεδροι (Ζαγοράκης, Βρύζας), τρεις έχουν περάσει από την καρέκλα του τεχνικού διευθυντή (Βρύζας, Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης) και από εκεί και μετά ακολουθούν οι θέσεις του αντιπροέδρου (Βρύζας), του πρώτου προπονητή, προπονητή Κ-20 και βοηθού προπονητή (Γεωργιάδης), του συμβούλου (Ζαγοράκης) και του υπεύθυνου διοίκησης ποδοσφαιρικού τμήματος (Κωνσταντινίδης).

Πρώτος την πόρτα του ΠΑΟΚ άνοιξε ο Θοδωρής Ζαγοράκης τον Δεκέμβριο του 1992 και από τότε και μέχρι τον Μάιο του 2003, τουλάχιστον ένας εκ των τεσσάρων βρισκόταν εκτός ΠΑΟΚ. Από τότε μέχρι και τον Ιούλιο του 2005 και οι τέσσερις ήταν εκτός ΠΑΟΚ. Τότε, ο Θοδωρής Ζαγοράκης επέστρεψε μετά από 7,5 χρόνια και ο Παντελής Κωνσταντινίδης μετά από μια τετραετία. Τα βήματά τους ακολούθησαν οι Γεωργιάδης και Βρύζας. Από τους τέσσερις, ο μόνος που δεν κρέμασε τα παπούτσια του ως παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν ο Παντελής Κωνσταντινίδης.

Ο «σβούρας» άλλαξε πόλη όχι όμως και χρώματα καθώς σταμάτησε ως παίκτης του ΟΦΗ. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που και οι τέσσερις θα βρίσκονται ταυτόχρονα εντός ΠΑΟΚ και εκτός γηπέδου, καθώς η μοναδική τους συνύπαρξη ήταν από τον Ιούνιο του 2007 μέχρι τον Μάιο του 2009. Αν κάτι έχει αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια είναι οι διαπροσωπικές τους σχέσεις. Οι Ζαγοράκης και Βρύζας δεν είναι πλέον κολλητοί αλλά «συνεργάτες», ο «ΓΧ» επέστρεψε όταν ο Ζαγοράκης είχε αποχωρήσει, ενώ ο Κωνσταντινίδης είχε φύγει λόγω σύγκρουσής του με τον Βρύζα. Και τώρα όλοι είναι κάτω από τη σκέπη του Σαββίδη.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ

Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ για επτά χρόνια, σε δυο «δόσεις». Αποκτήθηκε από την Καβάλα τον Δεκέμβριο του 1992 και μέχρι τον Δεκέμβριο του 1997 έγραψε 217 συμμετοχές σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη. Επέστρεψε στον ΠΑΟΚ μετά από 6,5 χρόνια, αφήνοντας την Μπολόνια. Εγραψε άλλες 54 συμμετοχές μέχρι τον Ιούνιο του 2007 (σύνολο 271) και σε ένα βράδυ κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και κάθισε στον προεδρικό θώκο. Ως πρόεδρος έγραψε δυο θητίες, η πρώτη από τον Ιούνιο του 2007 μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 και η δεύτερη από τον Μάρτιο του 2010 μέχρι τον Ιανουάριο του 2012. Από τον Απρίλιο εκτελεί χρέη συμβούλου του Ιβάν Σαββίδη. Είτε εντός είτε εκτός αγωνιστικού χώρου στον ΠΑΟΚ, δεν έχει γευτεί τη χαρά ενός τίτλου στα συνολικά 11 χρόνια και εννιά μήνες που έχει περάσει ως παίκτης (επτά χρόνια), ως πρόεδρος (4 χρόνια και τέσσερις μήνες) και ως σύμβουλος (πέντε μήνες).

ΖΗΣΗΣ ΒΡΥΖΑΣ

Ως ποδοσφαιριστής φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ για 4,5 χρόνια, σε δυο «δόσεις». Αποκτήθηκε από τον «δικέφαλο» το καλοκαίρι του 1996 και παρέμεινε μέχρι τον Αύγουστο του 2000. Σε αυτό το διάστημα έγραψε 158 συμμετοχές και 28 γκολ. Επέστρεψε το καλοκαίρι που ο Θοδωρής Ζαγοράκης ανέλαβε την προεδρία για να κλείσει την καριέρα του. Σταμάτησε το ποδόσφαιρο τον Ιανουάριο του 2008, έχοντας προσθέσει άλλες 13 συμμετοχές (σύνολο 171). Μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 είχε τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή όταν και ανέβαλε τη προεδρία για το διάστημα που είχε αποχωρήσει ο Ζαγοράκης (πέντε μήνες). Ακολούθησαν τρεις μήνες ως αντιπρόεδρος και άλλοι δυο ως τεχνικός διευθυντής μέχρι να αποχωρήσει, τον Αύγουστο του 2010. Επέστρεψε τον Ιούλιο του 2011 ως τεχνικός διευθυντής, μέχρι τον Ιανουάριο του 2012, όταν και έγινε εκ νέου πρόεδρος, θέση στην οποία παραμένει ως τώρα. Το συνολικό διάστημα του Ζήση Βρύζα εντός ΠΑΟΚ είναι εννιά χρόνια και οκτώ μήνες.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ για συνολικά 5,5 χρόνια, σε δυο «δόσεις». Αποκτήθηκε από τη Νιούκαστλ το 1999 και μέχρι το 2003 έδωσε 105 παιχνίδια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, πετυχαίνοντας 42 γκολ. Δυο εξ αυτών σε τελικούς Κυπέλλου Ελλάδας, το 2001 και το 2003 (το νικητήριο γκολ), κατακτώντας με την ασπρόμαυρη φανέλα ισάριθμα τρόπαια. Επέστρεψε στον ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο του 2007 και κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια τον Ιούνιο του 2008, έχοντας προσθέσει άλλες 36 συμμετοχές και τρία γκολ για λογαριασμό του ΠΑΟΚ (σύνολο 141 συμμετοχές – 45 γκολ). Για έναν χρόνο παρέμεινε στον ΠΑΟΚ ως προπονητής της Κ-20. Επέστρεψε στον «δικέφαλο» το καλοκαίρι του 2012. Μέχρι τον Απρίλιο είχε τη θέση του τεχνικού διευθυντή, την οποία άφησε για να καθίσει στο πάγκο του «δικέφαλου» για τους αγώνες των πλέι οφ. Με την πρόσληψη του Χούουμπ Στέφενς εκτελεί χρέη βοηθού προπονητή, έχοντας περάσει από τέσσερα διαφορετικά πόστα, πλην του παίκτη, στον ΠΑΟΚ.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ για συνολικά οκτώ χρόνια, γράφοντας δυο τετραετίες. Η πρώτη ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1998 (αποκτήθηκε από τον Απόλλωνα Αθηνών) και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2002, γράφοντας 140 συμμετοχές και 24 γκολ. Σε αυτό το διάστημα πανηγύρισε το Κύπελλο Ελλάδας, το 2001. Επέστρεψε στον «δικέφαλο» το καλοκαίρι του 2005 (έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό) και μέχρι τον Ιούνιο του 2009 έγραψε άλλες 155 συμμετοχές και 10 γκολ (σύνολο 295 συμμετοχές και 34 γκολ). Τον Αύγουστο του 2010 (είχε σταματήσει το ποδόσφαιρο δυο μήνες νωρίτερα) ανέλαβε χρέη τεχνικού διευθυντή, καλύπτοντας τη θέση που άφησε ο Ζήσης Βρύζας. Σε αυτό το πόστο παρέμεινε μέχρι και τον Μάιο του 2012, όταν και αποχώρησε λόγω διαφωνίας του με τον Ζήση Βρύζα για την απομάκρυνση του Λάσλο Μπόλονι. Η… τέταρτή του θητεία στον ΠΑΟΚ ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες, με την πρόσληψή του ως υπευθύνου διοίκησης αγωνιστικού τμήματος. Η συνολική παρουσία του στον ΠΑΟΚ αγγίζει τα 10 χρόνια.

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Πήρε χρόνο που δεν εκμεταλλεύεται

Ιταλία για μεγάλα πράγματα

Γλίτωσε τα χειρότερα η Στράντζαλη

Στόχος και η ατομική βελτίωση

Τέλος από τη Ρεάλ ο Ράμος!

Σκληρές διαπραγματεύσεις για Ολιβέιρα

Παραμένει ασπρόμαυρος ο Κεχαλάρης

Πότε πέφτουν οι υπογραφές με Ελ Καντουρί

Η Ουαλία στέλνει την Τουρκία σπίτι της

Τελικοί μετά από έξι χρόνια!

Τότε ξεκινούν οι τελικοί

Από μοιραίος έγινε… ωραίος ο Ράμσεϊ (videos)

Θρίαμβος στο Άργος και ο ΠΑΟΚ στους τελικούς!

Η δουλειά δεν σταματά στον ΠΑΟΚ (pics)

Η αποθέωση στον Σφιντέρσκι (video)

Ο κορονοϊός σαρώνει το Copa America

Έριξε άγκυρα στον ΠΑΟΚ ο Καντουρί (video)

Ελ Καντουρί: «Χαρούμενος που μένω στον ΠΑΟΚ!»

Είπε το «ναι» ο Ομάρ

Πήρε χρόνο που δεν εκμεταλλεύεται

Οριστικό: Στον ΠΑΟΚ ο Λούκας Τέιλορ!

Ρατ: «Για αυτό έφυγα από τον ΠΑΟΚ»

Κλείνει ο Λούκας Τέιλορ!

Συνδέουν Σπόραρ με ΠΑΟΚ

H γκολάρα του Λούκας Τέιλορ στo Κίεβο (video)

Στην Αθήνα ο Πάμπλο Γκαρσία

Τι συμβαίνει με Μπάμπα

Τρομερή γκολάρα τίτλου από την Σπυριδωνίδου (video)

Η τεράστια ευκαιρία του Σφιντέρσκι! (video)

Οι Ουκρανοί για ΠΑΟΚ-Λούκας Τέιλορ

«Γ@@@ τη μάνα σου την Αλβανίδα» (vid)

Λούκας Τέιλορ όπως… Λέο Μάτος (videos)

Ανοίγει ξενοδοχείο ο Πέλκας (pic)

Πω πω μια Γαλλία (video)

Το Golden Boy για… Golden Boy!

Ο πολυθεσίτης Λούκας Τέιλορ (video)

Βραζιλιάνος γκολκίπερ για τον ΠΑΟΚ (vid)

Βρήκε Σουηδικό τείχος η Ισπανία (video)

Λούκας Τέιλορ: Το αμυντικό χαφ που έγινε μπακ

Αθλητικός Διευθυντής: Ο βραχνάς και η λύση του!

Προφορική συμφωνία ΠΑΟΚ-Τέιλορ!

Ελ Καντουρι, ΠΑΟΚ και… Ραϊόλα!

Επιμένουν για Μπριζ-Τζόλη

«Για τον πατέρα μου και τα παιδιά των Τεμπών!»

Με κόσμο οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Η αλλαγή προπονητή κρατάει τον Λημνιό στην Κολωνία

Στόχος και η ατομική βελτίωση

Πότε πέφτουν οι υπογραφές με Ελ Καντουρί

Η αποθέωση στον Σφιντέρσκι (video)

Έριξε άγκυρα στον ΠΑΟΚ ο Καντουρί (video)

Είπε το «ναι» ο Ομάρ

H αποθέωση του ΠΑΟΚ στον Σβαμπ (pic+video)

«Ο Τούχελ αποφάσισε για τον Μπάμπα»

Η δουλειά δεν σταματά στον ΠΑΟΚ (pics)

Σούπερ Αντετοκούνμπο, εξωπραγματικός Ντουράντ! (vids)

«Κλείδωσαν» για 12 Σεπτεμβρίου οι εκλογές της ΕΟΚ

To χάρηκε και ο Λοβ (pic)

«Ο ιστορικός ΠΑΟΚ επιστρέφει στo Champions League»

Πλήρης ο φάκελος αδειοδότησης του ΠΑΟΚ

Χάρηκε με την επιστροφή του ΠΑΟΚ η FIBA (pic)

Ιταλία για μεγάλα πράγματα

Τέλος από τη Ρεάλ ο Ράμος!

Η Ουαλία στέλνει την Τουρκία σπίτι της

Ο κορονοϊός σαρώνει το Copa America

Πήρε Κώτσιρα ο Παναθηναϊκός

Champions League: Τα ζευγάρια του δεύτερου προκριματικού

Τέλος ο Τσιγκρίνσκι από την ΑΕΚ

Για τον Ολυμπιακό… Β ο Πινακάς!

Προσφυγή κατά του Απόλλωνα ο Γλύκος

O ΟΣΦΠ… αγοράζει Πινακά από την ΑΕΛ