Και ο ΣΦ ΠΑΟΚ Πάτρας εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα Κάτσε. Σε αυτήν αναφέρει:
«Έχουμε ακούσει άπειρες φορές την επισήμανση ότι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και γενικώς ο χώρος του αθλητισμού, δεν είναι και δεν πρέπει να μετατρέπεται σε πεδίο πολιτικών επιδιώξεων και αντιπαραθέσεων.
Μία θέση που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά, από πολιτικούς και αθλητικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων και των δημοσιογράφων, πάντα όμως όταν το αντικείμενο αφορά συγκεκριμένα θέματα, τα οποία τα παρουσιάζουν άλλοτε ως «ευαίσθητα», άλλοτε ως «επικίνδυνα», άλλοτε ως «ταμπού» και άλλοτε κατά το συμφέρον του ενδιαφερόμενου, ανάλογα με την περίπτωση.
Κοινός παρονομαστής πάντα όμως, κατά μία… περίεργη σύμπτωση, είναι ότι επικρατεί ένας διάχυτος αρνητισμός, όταν εκφράζονται από κάποια πλευρά απόψεις από αυτές που χαρακτηρίζονται «εθνικές», είτε ως μέσο άμυνας, είτε και ως μέσο επίθεσης.
Το ποδόσφαιρο, άλλωστε, κατά κοινή ομολογία, αποτελεί, μια εκ των υψίστων κοινωνικών εκδηλώσεων, καθώς σε αυτό αντιπροσωπεύονται όλες οι τάσεις της κοινωνίας, οικονομικές, πολιτικές, «ταξικές».
Πηγαίνοντας σε κάποιο γήπεδο, ξαφνικά, ούτε ο φίλαθλος, ούτε ο ποδοσφαιριστής, ούτε οποιοσδήποτε άλλος παράγοντας της ποδοσφαιρικής εξίσωσης, δεν απεκδύεται τον μανδύα της προσωπικότητάς του, με τα χαρακτηριστικά που έχει το υπόλοιπο εικοσιτετράωρο.
Αν γινόταν αυτό θα επρόκειτο για το μεγαλύτερο… ψυχιατρικό φαινόμενο, καθώς θα συμμετείχαν στην όλη διαδικασία εκατομμύρια διχασμένων προσωπικοτήτων παγκοσμίως.
Ας είμαστε και λίγο σοβαροί λοιπόν.
Στα πλαίσια αυτά, πρέπει να ενταχθεί και το συμβάν με τον Αλβανό ποδοσφαιριστή Κάτσε, που φωτογραφήθηκε με την μπλούζα του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσόβου, με την επισήμανση κάτω από τη φωτογραφία του ότι «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΣΟΒΟ – ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΟΝΟ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ», ακολουθώντας πιστά τις διεκδικήσεις τόσο της εν λόγω οργάνωσης, όσο και της κυβέρνησης της πατρίδας του, της «Δημοκρατίας της Σκιπερίας» (έτσι ονομάζεται κανονικά από τους κατοίκους της και όχι Αλβανία, όπως την ονόμασαν οι Ευρωπαίοι).
Οι άνθρωποι αυτοί οραματίζονται και διεκδικούν την δημιουργία μιας Μεγάλης Αλβανίας, που θα συμπεριλαμβάνει και τις περιοχές των Ιωαννίνων, της Θεσπρωτίας, της Πρέβεζας, της Άρτας, της Κέρκυρας και των Παξών.
Θα ήταν ρατσιστικό και φασιστικό να μην επιτρέψουμε ελεύθερα και δημοκρατικά, τόσο ως κοινωνία, όσο και ως φίλαθλοι, σε κάποιον να εκφράζεται ελεύθερα.
Η ίδια ελευθερία όμως πρέπει να αναγνωρίζεται και σε όποιον διαφωνεί μαζί του, άρα πρέπει να έχουμε και το δικαίωμα ελεύθερα να κρίνουμε την πράξη του, χωρίς αφορισμούς.
Και εδώ υπεισέρχεται η λογική, που επιτάσσει το αυτονόητο.
Όταν κάποιος θέτει ζητήματα που αντιβαίνουν και εναντιώνονται προς το συμφέρον και την ακεραιότητα, ηθική ή υλική, ενός συνόλου ατόμων, εννοιών και ιδεών, νομοτελειακά θέτει εαυτόν εκτός συνόλου.
Επομένως, δεν υπάρχει καν θέμα αν ο Κάτσε θα απολογηθεί για κάτι που πιστεύει, θα κάνει μια τυπική και μειωτική για τον ίδιο «δήλωση μετάνοιας» και θα παραμείνει στον Π.Α.Ο.Κ., του οποίου η ουσία είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τέτοιου είδους συμπεριφορές και τακτικές.
Το μόνο που απομένει είναι το τυπικό του θέματος, δηλαδή η φυσική απομάκρυνσή του από την ομάδα με την λύση του συμβολαίου του, όπως άλλωστε δήλωσε εξόφθαλμα και εμπράκτως, με την ασέβεια που επέδειξε, για να το πούμε ευγενικά, στην ομάδα, στην χώρα και τον λαό που τον φιλοξενεί .
Οτιδήποτε άλλο από μεριάς Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. αποτελεί προσβολή στην λογική, στην ιστορική μνήμη και στον κόσμο του Π.Α.Ο.Κ.
Υ.Γ.: Όσο για τον αν ήξερε ή δεν ήξερε τι φορούσε, αν ήταν ή δεν ήταν δική του η φωτογραφία κτλ, καλύτερα να ανασκευάσει τις σχετικές δηλώσεις του, διότι γελοιοποιείται. Άλλωστε ούτε η ημερομηνία ήταν τυχαία (4/9), ούτε και η χρονολογία… και ο νοών νοείτο…»