Εχοντας κλείσει τα 32 του χρόνια, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης βρίσκεται πια στην φάση της κατάρριψης διάφορων ρεκόρ, όσον αφορά τις συμμετοχές του σε διοργανώσεις, είτε με συλλόγους, είτε με την εθνική ομάδα. Προχθές το βράδυ, εκτός από το γκολ με το οποίο για μία ακόμη φορά χάρισε μία σημαντική νίκη στην εθνική μας ομάδα, συμπλήρωσε 68 συμμετοχές με τα γαλανόλευκα, πιάνοντας στην σχετική κατάταξη τον Ζήση Βρύζα.
Εκτός από την εθνική ομάδα όμως, ο επιθετικός του ΠΑΟΚ κυνηγάει κι άλλα ρεκόρ συμμετοχών στο Γιουρόπα Λιγκ. Μέχρι και η ΟΥΕΦΑ τον έχει ως κεντρικό πρόσωπο στο αφιέρωμα που έκανε χθες στο Γιουρόπα Λιγκ στο επίσημο της σάιτ, γεγονός που δείχνει και την βαρύτητα του ονόματος του σε διεθνές επίπεδο.
Πιο συγκεκριμένα, ο Σαλπιγγίδης χαρακτηρίζεται και ως κομμάτι της ιστορίας του θεσμού, αφού όπως γράφεται “οι Τζιουζέπε Μπεργόνι και Φρανκ Ροστ μπορούν να έχουν το κεφάλι του ήσυχο, καθώς ο επιθετικός του ΠΑΟΚ Δημήτρης Σαλπιγγίδης μπορεί να διεκδικήσει την είσοδο του στην πρώτη πεντάδα των ποδοσφαιριστών με τις περισσότερες συμμετοχές στον δεύτερο τη τάξει θεσμό της Ευρώπης.
Ο Ελληνας παίκτης έχει κάνει συνολικά 61 συμμετοχές και μπορεί να φτάσει τον Εντσο Σίφο στην πέμπτη θέση της σχετικής λίστας, ενώ αν αγωνιστεί και στα έξι παιχνίδια του ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων θα βρεθεί στην τέταρτη θέση την οποία θα μοιράζεται με τον Βάλιντ Μπαντίερ. Ωστόσο αν ο ΠΑΟΚ κατορθώσει να συνεχίσει τον θεσμό του Γιουρόπα Λιγκ, ο Σαλπιγγίδης θα έχει την ευκαιρία να πιάσει τον Ιταλό τερματοφύλακα Βάλτερ Τζένκα ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τρίτη θέση”.
Ακόμα, επισημαίνεται ότι στους φετινούς ομίλους συμμετέχουν πέντε ομάδας οι οποίες στο παρελθόν έχουν κατακτήσει τον θεσμό: Βαλένθια (2004), Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (1980), Αϊντχόβεν (1978) η δις νικήτρια Σεβίλλη (2006 και 2007) και η Τότεναμ (1972 και 1984).
Αναφορά στο αφιέρωμα της ΟΥΕΦΑ γίνεται φυσικά και στον Χουμπ Στέφενς: “Ο προπονητής της Ντνίπρο Χουάντε Ράμος έχει κερδίσει το κύπελλο ΟΥΕΦΑ δύο φορές ως προπονητής της Σεβίλλης, ενώ ο προπονητής του ΠΑΟΚ Χουμπ Στέφενς το έχει κερδίσει τόσο σαν παίκτης (Αϊντχόβεν,1978) και όσο και σαν προπονητής (με την Σάλκε το 1997)”.