Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε λοιπόν στο Λονδίνο και όχι μόνο είδε από κοντά το υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο της Τότεναμ αλλά ενημερώθηκε για όλες τις λεπτομέρειες.
Αλήθεια όμως πόσο σπουδαίο είναι αυτό το κέντρο της Τότεναμ που ο Ιβαν Σαββίδης είναι πεπεισμένος ότι στα πρότυπα αυτού πρέπει να χτίσει το προπονητικό του ΠΑΟΚ; Γιατί συγκαταλέγεται σε ένα από τα καλύτερα του κόσμου;
Το προπονητικό κέντρο της Τότεναμ κόστισε περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ και δεν παρέχει μόνο στην ομάδα εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης, αλλά προσφέρει επίσης πραγματικά οφέλη στην κοινότητα.
Ο αγλλικός σύλλογος έθεσε ως στόχο να δημιουργήσει ένα προπονητικό κέντρο, αειφόρο και φιλικό προς το περιβάλλον. Oι κατασκευαστές χουν μάλιστα ξεπεράσει τις απαιτήσεις μέσα από την εκτενή φύτευση, δημιουργώντας ένα κτίριο υψηλής απόδοσης το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ τις απαιτήσεις των οικοδομικών κανονισμών.
Όσον αφορά τις ακαδημίες οι εγκαταστάσεις έχουν την δυνατότητα να «μεταμορφώσουν» και να ενισχύσουν το πρόγραμμα ανάπτυξης της Ακαδημίας, μιας και η ομάδα είναι σε θέση να προσφέρει διάφορα ειδικά προγράμματα καθώς και ατομική εκμάθηση χάρη σε αυτό το υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο.
Η Tότεναμ προπονήθηκε για πρώτη φορά στο προπονητικό κέντρο της στις 12 Σεπτεμβρίου του 2012 και όπως αναφέρεται στην σελίδα του συλλόγου, οι εγκαταστάσεις έχουν ευρέως επαινεθεί για το αντίκτυπο που θα έχουν στο μέλλον του συλλόγου.
Οι εγκαταστάσεις έχουν χτιστεί πάνω σε 77 στρέμματα και η τοποθεσία του κέντρου είναι στο «Hotspur Way» του Ένφιλντ. Είναι το «σπίτι» της πρώτης ομάδας και της ακαδημίας του συλλόγου και αναγνωρίζεται ως ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη.
Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν ένα κλειστό γήπεδο, παγκόσμιας κλάσης χώρους προετοιμασίας, πισίνα, συγκρότημα υδροθεραπείας, μεγάλο γυμναστήριο, χώρους προσομοίωσης για ψηλά ύψη καθώς και σουίτες αποκατάστασης, θα βοηθήσουν τις φιλοδοξίες του συλλόγου να αναπτυχθεί και να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, όπως υποστηρίζει η ιστοσελίδα της ομάδας.
Υπάρχουν 15 γήπεδα χόρτου σε όλη περιοχή, περιλαμβάνοντας 4 τα οποία είναι αποκλειστικά για την πρώτη ομάδα καθώς και 1 ½ τεχνητά γήπεδα με εξωτερική φωταγώγηση. Το «πρώτο γήπεδο» είναι χτισμένο με ακριβώς τις ίδιες προδιαγραφές όπως το «Γουάιτ Χάρτ Λέιν».
Επίσης, το κέντρο έχει σχεδιαστεί με σκοπό την αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος. Το επίκεντρο ήταν στην ενίσχυση και την αποκατάσταση βασικών χαρακτηριστικών του τοπικού περιβάλλοντος. Ο σύλλογος μάλιστα φύτεψε περισσότερα από 150 νέα μικρά δέντρα και χιλιάδες νέα φυτά, θάμνους και λουλούδια. Μάλιστα η οροφή του κεντρικού κτιρίου, επιτρέπει την σύλληψη και την εκ νέου συλλογή του νερού της βροχής.