Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών τα έβαλε με την ΕΠΟ και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της με ανακοίνωση λόγω της αιφνιδιαστικής αύξησης των Τελών Λειτουργίας και τα παράβολα των Επιτροπών της, του Τμήματος Εφέσεων και του Τακτικού.
Σημειώστε ότι από τα τέλη Σεπτεμβρίου ο Κώστας Χαλκιάς παραιτήθηκε από την προεδρία του ΠΣΑΠ και νέος πρόεδρος είναι από τότε ο Διονύσιος Δημόπουλος, ενώ άλλαξε και ο αντιπρόεδρος, καθώς ο Κώστας Κατσουράνης έμεινε απλό μέλος και τη θέση του πήρε ο Γιάννης Λαζανάς.
Στην ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΠ αναφέρει:
«Το Δ.Σ. της Ε.Π.Ο., στις 2.8.2013, για μια ακόμη φορά αιφνιδίασε προβαίνοντας σε αύξηση των «τελών λειτουργίας» και των «παραβόλων» των Επιτροπών (Π.Ε.Ε.Ο.Δ., Δ.Δ.Π. – Τμήμα Εφέσεων και Τακτικό).
Ο Π.Σ.Α.Π. αντέδρασε άμεσα, ήρθε σε επαφή με την Ε.Π.Ο., της γνωστοποίησε τις θέσεις του και αξίωσε τη διόρθωση και την επαναφορά των πραγμάτων στην προηγούμενη κατάσταση.
Ο Π.Σ.Α.Π. δεν είναι δυνατόν να αποδεχθεί τις υπέρογκες αυξήσεις στις οποίες προέβη η Ε.Π.Ο. (αυξήσεις της τάξης του 60%, του 70%, του 150% ακόμη και του 200% επί των προηγούμενων «τελών λειτουργίας» και «παραβόλων»), έχει επιφυλαχθεί και αναμένει την οριστική θέση της Ε.Π.Ο.
Στους οικονομικά χαλεπούς καιρούς που ζούμε, σε μια κοινωνία που ασφυκτιά, σε ένα επαγγελματικό ποδόσφαιρο όπου παρά τα νούμερα με τα πολλά μηδενικά που υπάρχουν στις διάφορες χορηγικές κ.λπ. συμβάσεις, και στις δύο εναπομείνασες πλέον επαγγελματικές κατηγορίες, οι περισσότεροι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές παρακαλούν για τους μνημονιακούς μισθούς των 586 ευρώ για ποδοσφαιριστές άνω των 25 ετών και 510 ευρώ για ποδοσφαιριστές κάτω των 25 ετών, η Ε.Π.Ο. έκρινε ότι μια «εκτόξευση» των «τελών λειτουργίας» και των «παραβόλων» των Επιτροπών θα συμβάλει…… στην περαιτέρω εξυγίανση και επιβίωση του ποδοσφαίρου και του Έλληνα ποδοσφαιριστή κυρίως του οικονομικά αδύναμου…
Δυστυχώς ο Π.Σ.Α.Π. δεν μπορεί να ακολουθήσει, ούτε να αποδεχθεί ότι π.χ. ένας ποδοσφαιριστής της Football League, εάν τολμήσει……. πλέον να κάνει προσφυγή για να αξιώσει δεδουλευμένες αποδοχές π.χ. 4.000 ευρώ ή και 5.000 ευρώ, θα πρέπει να καταβάλει, εάν ακολουθήσει όλα τα στάδια (Π.Ε.Ε.Ο.Δ.., Δ.Δ.Π. – Τμήμα Εφέσεων και Δ.Δ.Π. – Τμήμα Τακτικό) 3.000 ευρώ!!! για «τέλη λειτουργίας» και «παράβολα».
Η πρωτοτυπία της Ε.Π.Ο. εξαντλήθηκε και στην για πρώτη φορά πρόβλεψη στην εκτελεστική διαδικασία (Δ.Δ.Π. – Τμήμα Τακτικό), αυτήν δηλαδή που ακολουθούν όλοι οι δικαιωθέντες ποδοσφαιριστές, «τελών λειτουργίας» και «παραβόλων» ύψους 2.000 ευρώ για ποδοσφαιριστή της Super League και 1.600 ευρώ για ποδοσφαιριστή της Football League. Δηλαδή, κατά την Ε.Π.Ο., για να εκτελέσεις μια τελεσίδικη απόφαση και για να επιδιώξεις να εισπράξεις αυτά που η ίδια η Ε.Π.Ο. (με τις Επιτροπές της) έκρινε ότι σου οφείλουν, πρέπει και πάλι να πληρώσεις, όταν ήδη έχεις προηγουμένως πληρώσει.
Είναι ολοφάνερο ότι με την εξέλιξη αυτή η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών ουσιαστικά εξαναγκάζεται και αποτρέπεται από το να διεκδικήσει το αυτονόητο, αυτά δηλαδή που του οφείλονται.
Ένα σύστημα που ουσιαστικά αποστερεί από τον οικονομικά αδύναμο και απλήρωτο εργαζόμενο με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ένα τέτοιο αναφαίρετο δικαίωμα δεν μπορεί να επιδοκιμάζεται, ούτε και να χαίρει αποδοχής. Ένα ποδόσφαιρο που θα πορευθεί περαιτέρω με έναν εξαναγκασμένο σε οικονομική υποταγή ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα αδυνατεί να προσφύγει για να αξιώσει δεδουλευμένες αποδοχές ή ακόμα και να εκτελέσει την απόφασή του, δεν μπορεί να υπερηφανεύεται, αλλά να προκαλεί θλίψη και σοβαρές αμφιβολίες για την υγεία του.
Για όλους αυτούς τους απλούς, λογικούς και ειλικρινείς λόγους ο Π.Σ.Α.Π. είναι αναγκασμένος να δηλώσει, με όλες τους τις δυνάμεις, και πάλι «παρών», να ορθώσει το ανάστημα του, να διεκδικήσει το αυτονόητο και να αναμένει την επαναφορά των πραγμάτων στη λογική τους βάση.
ΑΠΟ ΤΟΝ Π.Σ.Α.Π.».