Ο ΠΑΟΚ για το Μουντιάλ

Τι είπαν οι διεθνείς του Δικεφάλου για την κλήρωση της Εθνικής;

Στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, το οποίο είναι ιδιοκτησίας του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, βρέθηκαν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου, για να παρακολουθήσουν την κλήρωση της Εθνικής Ελλάδος στο Παγκόσμιο κύπελλο, αλλά και να δώσουν το παρών σε εκδήλωση χορηγού του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Μετά την συμπλήρωση όλων τον ομίλων και τη γνωστοποίηση των αντιπάλων της χώρας μας στο Μουντιάλ, οι οποίοι θα είναι η Κολομβία, η Ιαπωνία και η Ακτή Ελεφαντοστού, οι ποδοσφαιριστές των “ασπρόμαυρων” έκαναν κάποιες ενδιαφέρουσες δηλώσεις…

Πρώτος μίλησε ο Γιώργος Τζαβέλλας:

«Είναι δύσκολη η Κολομβία. Υπάρχουν και πιο δύσκολοι αντίπαλοι. Εγώ γνωρίζω λίγο τους Φαλκάο και Ροντρίγκες αλλά δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Δεν ήθελα κάτι χειρότερο. Θα μπορούσε να ήταν πιο εύκολη η κλήρωση αλλά και πιο δύσκολη. Η Εθνική είναι στο Μουντιάλ. Έχουμε χρόνο να δουλέψουμε και ο προπονητής θα επιλέξει τους παίκτες», σχολίασε ο αμυντικός του ΠΑΟΚ”.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αλέξανδρος Τζιόλης που ανέφερε πως οι παίκτες της Εθνικής θα τα δώσουν όλα:

«Νομίζω ότι με μια πρώτη ματιά πρόκειται για έναν δύσκολο όμιλο. Ομάδες που δεν τις γνωρίζουμε επειδή δεν βρίσκονται στις ήπειρό μας για να έχουμε συνεχή τριβή μαζί τους. Εμείς θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε και θα τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Είναι ένας δυνατός όμιλος με ισορροπημένες ομάδες σε δυναμικότητα, τις οποίες εμείς δεν γνωρίζουμε. Έχουν διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου από αυτό που παίζουμε εμείς. Εμείς θα μελετήσουμε τους αντιπάλους μας και θα είμαστε έτοιμοι όταν γίνουν τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Όπως είπα κατά τη διάρκεια της κλήρωσης, υπήρχαν όμιλοι πιο βατοί για εμάς, άλλα κληρωθήκαμε σε αυτόν. Δεν είχαμε την απαίτηση για κάτι άλλο.

Είναι μια γιορτή, θα το απολαύσουμε όσο περισσότερο μπορούμε, αλλά στόχος μας δεν είναι μόνο η συμμετοχή. Έχουμε ως σκοπό να περάσουμε στον επόμενο γύρο.

Άποψή μου είναι σε αυτά τα τουρνουά μεγάλη σημασία παίζει το πρώτο ματς. Με μια νίκη στην αρχή φτιάχνεις την ψυχολογία σου και προχωράς καλύτερα στη συνέχεια».

Ο ένας εκ των αρχηγών του ΠΑΟΚ και της επίσημης αγαπημένης, Ο Κώστας Κατσουράνης δήλωσε:

«Δεν υπάρχουν εύκολοι και δύσκολοι όμιλοι σε Euro και Μουντιάλ. Είναι τιμή μας που είμαστε στην κλήρωση. Ως παιδιά βλέπαμε το Παγκόσμιο Κύπελλο από την τηλεόραση και υποστηρίζαμε μια άλλη χώρα. Τώρα η Ελλάδα θα είναι εκεί. Αυτό είναι το πιο σημαντικό που έχουμε πετύχει».

Έχουμε πραγματοποιήσει τα όνειρα μας με την Εθνική ομάδα. Σε κάθε διοργάνωση συμπεριφερόμαστε επαγγελματικά και θέλουμε το κάτι παραπάνω. Έχουμε τις προϋποθέσεις να περάσουμε τον όμιλο και θα κυνηγήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε λυσσαλέα μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

«Δεν αλλάζουμε τη συνταγή μας. Θα παίξουμε για να μην δεχθούμε γκολ. Αυτή θα είναι η φιλοσοφία μας στη Βραζιλία. Μπορούμε να συμπεριφερθούμε έξυπνα, καθώς έχουμε την εμπειρία. Ξέρουμε να παίρνουμε αυτό που θέλουμε μέσα στο 90λεπτο. Έχουμε καλή ομάδα και έχουμε βγάλει σπουδαίους ποδοσφαιριστές τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση της. Θα παρουσιάσουμε καλή εικόνα.

Το ποδόσφαιρο ζει στη Βραζιλία. Είναι μια μαγευτική χώρα. Στα γήπεδα θα υπάρχει εκρηκτική ατμόσφαιρα που ταιριάζει με το ελληνικό ταπεραμέντο. Όσοι Έλληνες έρθουν θα μας δώσουν ώθηση.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είπε:

«Όσον αφορά στην δυσκολία μίας κλήρωσης η σκέψη περνάει από το μυαλό σου και πριν από αυτήν. Θεωρώ πως είναι μία αρκετά δύσκολη κλήρωση. Δεν χάνουμε όμως την αισιοδοξία μας. Έχουμε χρόνο μέχρι τότε. Θα πάμε εκεί να το απολαύσουμε. Θεωρητικά δεν είναι πολύ μεγάλες δυνάμεις, όμως είναι δύσκολες και καλές ομάδες. Δεν τις έχω δει τόσο καλά ώστε να έχω πλήρη εικόνα ενώ σε έξι μήνες θα είναι αλλιώς τα πράγματα. Είναι δυνατές ομάδες και τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Το Μουντιάλ κάποια παιδιά από εμάς το ζήσαμε και πριν 4 χρόνια. Έχουμε μία πρώτη εικόνα. Δεν πάμε με αυτοσκοπό την πρόκριση από τον όμιλο. Δεν λέμε για ξεκάθαρο στόχο πρόκρισης. Θέλουμε να παίξουμε καλή μπάλα και να κάνουμε θετικές εμφανίσεις. Εάν αυτό συνοδευτεί με μία πρόκριση θα είναι μία μεγάλη επιτυχία. Δεν πρέπει να επιβαρύνουμε τους εαυτούς μας και να δημιουργούμε παραπάνω προσδοκίες για τον κόσμο. Όλοι οι Έλληνες θέλουν την Εθνική ψηλά σε ένα Μουντιάλ. Και εμείς το θέλουμε πολύ. Δεν είναι ακατόρθωτο. Είναι όμως πολύ δύσκολο. Προτιμήσεις όχι δεν είχαμε. Προβλέψεις κάναμε πριν με τα παιδιά. Ο καθένας έκανε την εκτίμησή του. Δεν νομίζω πως έπεσε μέσα κανείς».

Ενώ ο Σωτήρης Νίνης σχολίασε πως τίποτα δεν είναι σίγουρο όσο η μπάλα γυρίζει:

«Δεν είχα προσέξει όλους τους ομίλους. Περίμενα πότε θα βγει η Εθνική. Δεν είχα να επιλέξω κάποια ομάδα, ούτε προτιμήσεις. Είναι ένας αρκετά δύσκολος όμιλος. Είναι όμως όλα στο παιχνίδι. Μπάλα είναι και γυρίζει. Θα δούμε τι θα γίνει. Μακάρι να περάσουμε. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε. Τύχαμε σε έναν αρκετά δύσκολο όμιλο. Είναι επιτυχία που είμαστε εκεί. Το κίνητρο ήταν να βρεθούμε εκεί. Εκεί θα έχουμε άλλο κίνητρο. Είναι ξεχωριστό αυτό το Μουντιάλ. Δεν νομίζω πως υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Είναι ένας ανοιχτός όμιλος. Και η Κολομβία και η Ακτή πολύ καλές. Λογικό είναι μετά από τόσες διοργανώσεις η ομάδα να έχει χτίσει όνομα και μία βάση. Μας σέβονται και μας βλέπουν διαφορετικά».

Τέλος, ο Στέφανος Αθανασιάδης τοποθετήθηκε λέγοντας:

«Είναι μία πολύ καλή κλήρωση για την χώρα μας. Οι ομάδες δεν είναι τόσο μεγάλες σε δυναμικότητα, όπως οι Αργεντινή και Βραζιλία. Ονειρεύομαι την κλήση πρώτα. Να έρθει η κλήση για την Εθνική και μετά θα δούμε για τα γκολ. Λέγαμε με τα παιδιά πως μπορεί να ήμασταν εμείς σε αυτό το γκρούπ. Είναι ομάδες που δεν ξέρεις πολλά. Όταν θα έρθει η στιγμή θα είμαστε προετοιμασμένοι. Θα είμαστε έτοιμοι. Μακάρι να πάνε όλα καλά. Γιατί να μην είμαστε εμείς το φαβορί; Για την κατάκτηση του Μουντιάλ φαβορί είναι οι Βραζιλία, Αργεντινή και Γερμανία. Είναι πολύ καλές ομάδες».

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Η απευθείας κόκκινη στον Γιαννούλη! (video)

«Φιέστα» με κόκκινη σε Γιαννούλη (video)

H FORZA χαρίζει φανέλα Αντρίγια Ζίβκοβιτς

Ο όρος για ΠΑΟΚ στο συμβόλαιο του Μάτος

Όταν ο Φραντζέσκος δεν σκόραρε από φάουλ

Όλα έγιναν αυτόματα με τη ρήτρα Γιαννούλη

«Βόμβα» από τον Φλικ στην Μπάγερν (video)

Μάτος για Ζαμπά-Φερέιρα

Ενός λεπτού σιγή στο Παλατάκι

Πρίγιοβιτς-Σάκχοφ το «καθάρισαν» σε εφτά λεπτά

Βρήκε… οξυγόνο ο Παναιτωλικός! (videos)

Αποκλεισμός-ντροπή για τον ΠΑΟΚ… (video)

Σύνθημα αντεπίθεσης από τον Βιεϊρίνια (video)

«Κλείδωσε» το πρωτάθλημα η Μπάγερν (videos)

Η γκολάρα του Ελ Καντουρί (video)

Αντίδραση Βορείων για τον Σκοπιανό διαιτητή

Μουσλίμοβιτς: «Μοναδική η Τούμπα!» (video)

Μπιτς: «Υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει»

Ανυπόμονος για την Premier League ο Γιαννούλης (pic)

«Το αίτημα Μπάμπα στην Τσέλσι»

Τι λέει ο ΠΑΟΚ για Λουτσέσκου

«Θέλει ΠΑΟΚ ο Κρμέντσικ»

Οργή Α.Σ. ΠΑΟΚ για τη μετάδοση του τελικού

Το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ «κλείδωσε»

Το… παρασκήνιο του δανεισμού του Ολιβέιρα

Μπλέκουν Ρίζνικ με ΠΑΟΚ

«Μάτος έως το 2022»

Οριστικό: Το Champions League αλλάζει τελείως!

Πλήρης στήριξη ΠΑΟΚ σε Γκαρσία!

«Κλείδωσε» η μεταγραφή Γιαννούλη! (pic)

H παραδοχή για την… οσκαρική ερμηνεία

Έδειξαν γιατί ήταν φαβορί (video)

Ο όρος για ΠΑΟΚ στο συμβόλαιο του Μάτος

Χωρίς τέσσερις στο ντέρμπι ο ΠΑΟΚ

Ίνγκασον: «Θέλω να μείνω στον ΠΑΟΚ!»

«Πιθανή η wild card στον ΠΑΟΚ για το Eurocup»

Tα φαβορί έκαναν τη δουλειά τους (videos)

Το «κάρφωσε» ο Λέο Μάτος (video)

Όλα έγιναν αυτόματα με τη ρήτρα Γιαννούλη

Ραντεβού ΠΑΟΚ για Καυτανζόγλειο

Κυνήγι για όσους σπίλωσαν τον ΠΑΟΚ

Η αναγκαία ξεκούραση του Ίνγκασον

Ξεφτίλισε τον ΟΣΦΠ στο δρόμο για το νταμπλ

Δίπλα στο γυναικείο τμήμα βόλεϊ ο Γ. Σαββίδης (pic)

Ο όρος για ΠΑΟΚ στο συμβόλαιο του Μάτος

Όταν ο Φραντζέσκος δεν σκόραρε από φάουλ

Όλα έγιναν αυτόματα με τη ρήτρα Γιαννούλη

Πρίγιοβιτς-Σάκχοφ το «καθάρισαν» σε εφτά λεπτά

Σύνθημα αντεπίθεσης από τον Βιεϊρίνια (video)

Η γκολάρα του Ελ Καντουρί (video)

Μουσλίμοβιτς: «Μοναδική η Τούμπα!» (video)

Ενός λεπτού σιγή στο Παλατάκι

Μπιτς: «Υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει»

To ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός με τη… γλώσσα των αριθμών

Λυκογιάννης:«Να είμαστε ανταγωνιστικοί»

Πρόβα τζενεράλε ενόψει Παναθηναϊκού

Τρίτο κρούσμα κορονοϊού στον Παναθηναϊκό

Γιαννακίδης: «Ο ΠΑΟΚ κάνει βήματα προς τα πάνω»

«Βόμβα» από τον Φλικ στην Μπάγερν (video)

«Κλείδωσε» το πρωτάθλημα η Μπάγερν (videos)

«Αμπέλ ξύπνα» (pic)

Έρχεται «καμπάνα» σε Ιμπραΐμοβιτς

Βρήκε… οξυγόνο ο Παναιτωλικός! (videos)

Συνεχίζεται το «θρίλερ» για ΟΦΗ (videos)

Εμβιλά: «Πάντα δύσκολο στην Τούμπα»

Αμφίβολος για ΠΑΟΚ ο Χασάν

Μαρτίνς: «Ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα» (video)

Χάνει ΠΑΟΚ ο Μπα!