Δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης το τι στοίχισε στον ΠΑΟΚ προχθές. Η ομάδα δεν είχε κάποια στοιχεία τα οποία δεν αποτυπώνονται στους αριθμούς. Τύχη και ικανότητα για να μετατρέψει κάποια από τις πολλές ευκαιρίες της σε γκολ.
Τα «Σπορ του Βορρά» φιλοξενούν στο σημερινό τους φύλλο μία στατιστική ανάλυση της γκέλας του 0-0 με του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα.
Ο “Δικέφαλος” δημιούργησε πολλά νέα ρεκόρ όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για το πρωτάθλημα, αλλά τελικά δεν πήρε τη νίκη.
Μέσα σε τρεις αγωνιστικές κατέρριψε δύο φορές την καλύτερη επίδοσή του σε τελικές προσπάθειες. Ε
ίχε 23 κόντρα στον Αρη για να φτάσει στις 30 με τον Απόλλωνα. Για τον “Δικέφαλο” αποτελούν καλύτερες επιδόσεις οι 14 τελικές εκτός περιοχής αφού είχε από 12 στα ματς με Εργοτέλη και Αρη αλλά και οι επτά κεφαλιές προς την εστία της νεοφώτιστης ομάδας αφού η προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση των παικτών του στον “αέρα” ήταν οι έξι στο ματς με τον Πανθρακικό.
Είναι χαρακτηριστικό πως το περσινό ρεκόρ του ΠΑΟΚ ήταν 22 τελικές προσπάθειες στο εντός έδρας παιχνίδι των πλέι οφ με τον ΠΑΣ Γιάννενα στο οποίο μάλιστα έχασε με 0-1, ενώ την σεζόν 2011-12 ήταν 23 τελικές σε ματς και πάλι για τα πλέι οφ με τον Ατρόμητο στο οποίο επίσης έχασε στην Τούμπα με 0-1!
Ενδεικτικό του μεγέθους των 30 τελικών προσπαθειών είναι το γεγονός ότι η μεγαλύτερη επίδοση του Ολυμπιακού που έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, είναι οι 18 του αγώνα με τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη.
** Ηταν το 4ο παιχνίδι στην Τούμπα το οποίο στο ημίχρονο υπήρχε ισόπαλο αποτέλεσμα, το πρώτο βέβαια στο οποίο διατηρήθηκε ως το τέλος. Ηταν το 4ο από τα 14 παιχνίδια του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα που στο πρώτο 45λεπτο δεν υπήρχε σκορ και μάλιστα το τρίτο συνεχόμενο (είχαν προηγηθεί τα παιχνίδια με Αρη και ΠΑΣ Γιάννινα). Το ματς με τον Απόλλωνα ήταν το τρίτο στο φετινό πρωτάθλημα στο οποίο δεν σκόραρε ο “Δικέφαλος”. Στα προηγούμενα δύο γνώρισε τις ισάριθμες, ως τώρα, ήττες του από Παναιτωλικό και Ολυμπιακό. Ηταν ακόμη το έκτο στο οποίο δεν δέχτηκε γκολ.
** Αυτό ήταν το πρώτο εντός έδρας ματς στο οποίο δεν σκόραρε ο ΠΑΟΚ που μάλιστα με εξαίρεση το ματς με τον Πλατανιά στο οποίο πέτυχε ένα γκολ, είχε τουλάχιστον δύο στα υπόλοιπα.
**53 κόρνερ είχε ο ΠΑΟΚ στα πρώτα επτά παιχνίδια του στην Τούμπα και 21 προχθές που είναι βέβαια ρεκόρ όχι μόνο για το φετινό πρωτάθλημα (προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοσή του τα 14 στο ματς με τον Εργοτέλη).
ΟΙ ΠΑΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΜΙΣΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ
Υπάρχουν και άλλα ρεκόρ στην αλυσίδα που δημιουργήθηκε κόντρα στον Απόλλωνα τόσο σε ομαδικό, όσο και ατομικό επίπεδο. Ομαδικό ρεκόρ σημείωσε ο “Δικέφαλος” στα γεμίσματα με τον Λίνο να ισοφαρίζει τη μεγαλύτερη επίδοσή του για φέτος με 16. Οι 22 πάσες που έφυγαν από τα πόδια του Λούκας αποτελούν ατομικό ρεκόρ για τον Ισπανό μέσο (είχε 20 με τον Παναιτωλικό) αλλά και μεγαλύτερη επίδοση για την ομάδα συνολικά. Στο μεταξύ 60 παιχνίδια πρωταθλήματος έφτασε ο Γιώργος Τζαβέλλας. Τα έξι από αυτά ήταν με τον ΠΑΟΚ. 30 παιχνίδια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα συμπλήρωσε ο Κώστας Κατσουράνης.
ΕΚΑΝΕ ΔΙΠΛΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΑ ΓΕΜΙΣΜΑΤΑ
Μεταξύ άλλων ο ΠΑΟΚ συνέτριψε και την επίδοσή του σε γεμίσματα. Είχε 23 εύστοχα, 10 περισσότερα από την προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοσή του κόντρα στον Εργοτέλη (13). Είχε ακόμη 64 προσπάθειες για γέμισμα προς την αντίπαλη περιοχή ενώ στο ματς με τους Κρητικούς στο οποίο είχε τα περισσότερα μέχρι την Κυριακή, έκανε 49.
Οι πέντε επεμβάσεις που κατέγραψε η στατιστική της ομάδας του Χουμπ Στέφενς είναι η χαμηλότερη επίδοση της ομάδας στο πρωτάθλημα, ενδεικτικό και της ανύπαρκτης πίεσης που δέχτηκε από τον Απόλλωνα. Η προηγούμενη μικρότερη επίδοση σε επεμβάσεις, ήταν οι έξι στα ματς με Πλατανιά, Εργοτέλη και ΠΑΣ Γιάννενα. Το ίδιο ισχύει και στα κλεψίματα, αφού τα 14 που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ αποτελούν τη μικρότερη επίδοσή τους (είχαν από 17 στα ματς με Παναιτωλικό, Εργοτέλη και Πας Γιάννενα). Λογικό αν αναλογιστεί κανείς πως ο Απόλλων είχε μόλις 30% κατοχή της μπάλας.