Σήμερα λίγο μετά τις 14:00 ο ΠΑΟΚ θα μάθει ποια θα είναι η ομάδα που θα πρέπει να περάσει για να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ και μετά τη φάση των «32», όπου θα συμμετάσχει για τρίτη φορά την τελευταία τετραετία!
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να παίξει με την Αλκμάαρ στους «32» και έχει 15 άλλους πιθανούς αντιπάλους,
Πάμε να δούμε με ποιες πέντε ομάδες θέλει ο ΠΑΟΚ, βάσει των συνθηκών και της φετινής εικόνας, να κληρωθεί στη φάση των «32», με ποιες πέντε ομάδες δεν θέλει, λόγω της τεράστιας δυναμικής και με ποιες πέντε ομάδες γνωρίζει ότι δεν είναι φαβορί, αλλά μπορεί να το παλέψει.
Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕ …
ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ (Βουλγαρία)
Το ταξίδι μέχρι την Σόφια, καθώς δεν αγωνίζεται στη φυσική της έδρα στο Ράζγκραντ, είναι ότι το καλύτερο για τον κόσμο. Ομάδα που στηρίζεται σε 5 Βραζιλιάνους, έκανε το 5/6 στους ομίλους, αλλά δεν σε τρομάζει το όνομά της. Είναι 2η στη Βουλγαρία με 47β. (15-2-4)
ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ (Ρωσία)
Γνωστή από τις αναμετρήσεις το 2011, με πολλές αλλαγές στο ρόστερ της από τότε, με τον Κούρμπαν Μπερντίεβ να παραμένει στον πάγκο της. Στα υπέρ του ΠΑΟΚ, ότι θα βρίσκεται σε απραξία και πιθανότατα η ρεβάνς να γίνει, λόγω καιρού, στο ”Λουζνίκι” της Μόσχας.
ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΚΦΟΥΡΤΗΣ (Γερμανία)
Επίσης δεν τρομάζει στο άκουσμΆ της, αν και γερμανική ομάδα, η οποία βρίσκεται στην 15η θέση της Μπουντεσλίγκα και μ’ ένα βολικό για τον κόσμο ταξίδι ως την Φρανκφούρτη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην “Commerzbank-Arena” μπορεί να βρεθούν 10.000 ΠΑΟΚτσήδες…
ΓΚΕΝΚ (Βέλγιο)
Τερμάτισε 1η σ’ έναν σχετικά εύκολο όμιλο, είναι 5η στο Βέλγιο με 35β. (11-2-5) και πρώτος σκόρερ είναι ο Βέλγος Βόσεν με 8 γκολ. Στην “Cristal Arena” των 24.000 ο ΠΑΟΚ μπορεί να μπει με άλλον αέρα και χωρίς να φοβάται κάτι το ιδιαίτερο.
ΛΙΟΝ (Γαλλία)
Η φετινή Λιόν δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα των προηγούμενων ετών, που πρωταγωνιστούσε στο «Σαμπιονά» και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ναι μεν τερμάτισε 1η στον 9ο όμιλο με 12β., αλλά στο πρωτάθλημα είναι στη 10η θέση με 23β. (6-5-6). Το «Ζερλάν» (42.000) δεν μοιάζει απόρθητο φρούριο…
ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΒΡΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ
ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Πορτογαλία)
Πολύ γνωστή από τις φετινές αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, παραδοσιακή δύναμη του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, είναι 3η στην Πορτογαλία με 27β. (8-3-1) και στηρίζει πολλά στον Βραζιλιάνο Λίμα και τον Παραγουανό Καρντόσο.
ΝΑΠΟΛΙ (Ιταλία)
Η παρέα των Ιγκουαϊν, Καγιεχόν, Χάμσικ, Πάντεφ, Ινσίνιε, αν και συγκέντρωσε 12 βαθμούς «έπεσε», λόγω της Ντόρτμουντ, στο Γιουρόπα Λιγκ όπου φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει. Ο Ράφα Μπενίτεθ την έχει ψηλά (3η) και στο «Καμπιονάτο» με απολογισμό 10-2-3.
ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ (Ουκρανία)
Ομάδα που παραδοσιακά πρωταγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ και που συνεχίζει να στηρίζεται στους Λατινοαμερικάνους (έχει 10 Βραζιλιάνους!) του ρόστερ της. Στο πρωτάθλημα είναι στην 1η θέση με 41β. (13-2-3) και στην «Donbass Arena» (53.000) του Ντόνετσκ τα πράγματα θα είναι δύσκολα…
ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ (Αυστρία)
Ο πρώτος που ξέρει καλά τι εστί Σάλτσμπουργκ και δεν θέλει να την βρει στο δρόμο του είναι ο Χουμπ Στέφενς, που για δύο σεζόν κάθισε στον πάγκο της. Ο Γερμανός Σμιντ έχει χτίσει μια ομάδα με νεαρούς και ταχύτατους παίκτες, που είναι στους ομίλους πέτυχαν το απόλυτο «έξι στα έξι»!
ΤΟΤΕΝΑΜ (Αγγλία)
Παρά το μικρό σχετικά «ροτέισον» ο Αντρέ Βίλας-Μπόας υπολογίζει το Γιουρόπα Λιγκ ως έναν από τους στόχους της φετινής Τότεναμ, που πέτυχε «έξι στα έξι» στους ομίλους και είναι 6η στην Πρέμιερ Λιγκ με 27β. (8-3-4) στηριζόμενη στην καλή άμυνά της.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΑΒΟΡΙ…
ΒΑΣΙΛΕΙΑ (Ελβετία)
«Επεσε» στο Γιουρόπα Λιγκ ελέω της σκανδαλώδους εύνοιας της Σάλκε την τελευταία αγωνιστική, ενώ νωρίτερα είχε κερδίσει δύο φορές την Τσέλσι. Κι όμως, η πρωτοπόρος στην Ελβετία με 32β. (8-8-1), που έχει για ηγέτη τον Στρέλερ, δεν πρέπει να πολύ τρομάζει τον ΠΑΟΚ.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Ισπανία)
Δεν δείχνει μέχρι στιγμής να υπολογίζει και τόσο τη διοργάνωση, όπως άλλωστε κάνουν όλες οι ισπανικές ομάδες μέχρι να βρεθούν στα ημιτελικά ή τον τελικό! Είναι 9η στην Ισπανία με 20β. (6-2-7) και πρώτος σκόρερ της είναι με 8 γκολ ο Βραζιλιάνος Ζόνας.
ΣΕΒΙΛΛΗ (Ισπανία)
Ο ΠΑΟΚ ξέρει τι εστί «Σάντσεθ Πιθχουάν» με τη φετινή Σεβίλλη να μην έχει καμία σχέση με την ομάδα των προηγούμενων ετών. Στην Πριμέρα Ντιβιζιόν είναι στην 8η θέση (6-4-5) και πρώτος σκόρερ της είναι με 7 γκολ ο Κροάτης Ράκιτιτς, χωρίς να υπάρχει το μεγάλο όνομα στο ρόστερ της.
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Ιταλία)
Ο 39χρονος Βιντσέντσο Μοντέλα αρχίζει να καλοβλέπει το Γιουρόπα Λιγκ ως μια καλή ευκαιρία για διάκριση για την ομάδα που διαθέτει πολύ σπουδαίους παίκτες (Ρόσι, Γκόμεζ, Μπόρχα Βαλέρο, Πιζάρο) και βρίσκεται στην 5η θέση στην Ιταλία με 27β. (8-3-4).
ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ (Τουρκία)
Μπορεί μια νέα ελληνοτουρκική μονομαχία να μην είναι και ό,τι το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ, αλλά η Τραμπζονσπόρ δεν είναι η ομάδα – φόβητρο. Μαλουντά, Ζοκορά Μποσίνγκουα και ο ο Βραζιλιάνος Ενρίκε ξεχωρίζουν από το ρόστερ της ομάδας που είναι 7η στην Τουρκία με 23β. (7-2-5).