inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
  • JOHNNYBET
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
  • JOHNNYBET
Follow US
ΔιάφοραΠ.Α.Ο.Κ.Ποδόσφαιρο

Αυτός είναι ο Χούσεν!

Η ζωή και η καριέρα του Ολλανδού επιθετικού

inpaok
12.03.2014 13:41
Share
SHARE

Σε παρουσίαση της ζωής και της καριέρας του Ντάνι Χούσεν προχώρησε το επίσημο σαιτ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Το καλοκαίρι του 2008 το ολλανδικό ποδόσφαιρο έβαζε τα καλά του για να υποδεχτεί  με κάθε τιμή την επιστροφή ενός μεγάλου παίκτη. Του Μαρκ Οβερμαρς. Το γιορτινό σκηνικό είχε στηθεί στο γήπεδο των Γκόου Αχεντ Ιγκλς. Ηταν Δεκαπενταύγουστος και οι κερκίδες ήταν γεμάτες. Ο κόσμος έτοιμος να χειροκροτήσει θερμά το αστέρι που ερχόταν στο μέρος που μεγάλωσε για να κλείσει την καριέρα του.

Την ίδια στιγμή λίγα μέτρα πιο πέρα μια παγκοσμίως άγνωστη λεπτή φιγούρα έκανε τα δικά της όνειρα. Για μια πορεία στα χνάρια του τιμώμενου προσώπου, το οποίο δεν είχε το θάρρος να κοιτάξει καν στα μάτια.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο… μικρός στεκόταν περήφανος δίπλα στον Μαρκ Οβερμαρς. Ανάμεσά τους; Μια φανέλα του Αγιαξ. Ο μικρός είχε πια αποκτήσει όνομα. Ντάνι Χούσεν. Κι ο Μαρκ Οβερμαρς ως τεχνικός διευθυντής του Αίαντα τον υποδεχόταν στη μεγαλύτερη ομάδα της Ολλανδίας. Ως δική του επιλογή. «Μπορεί να γίνει ο επιθετικός του μέλλοντος για τον Αγιαξ», η λιτή, αλλά γεμάτη ουσία δήλωσή του κατά την παρουσίαση.

Η σημειολογία στην ιστορία είναι προφανής. Ακόμα κι ο Χούσεν αδυνατούσε να πιστέψει πως τα έφερε η τύχη. «Όταν χτύπησε το τηλέφωνό μου και ήταν ο Οβερμαρς νόμιζα ότι κάποιος μου κάνει πλάκα». Κι όμως ήταν πραγματικότητα. Για να φτάσει στο Αμστερνταμ Αρίνα, ο Χούσεν, όμως, χρειάστηκε να ενηλικιωθεί μακριά από την Ολλανδία.

Το ντεμπούτο του ανάμεσα στους Γκοου Αχεντ Ιγκλς και την ομάδα του, τη Φορτούνα Σιτάρντ ήταν το μοναδικό που έπαιξε στην Eredivisie. Η Φούλαμ, η οποία τον παρακολουθούσε από την Εθνική Κ17 έσπευσε να κάνει δικό της αυτό το μεγάλο ταλέντο.

«Πήγα στο Λονδίνο για δοκιμαστικό, έμεινα για δύο εβδομάδες και προφανώς τους άρεσα»! Η απόφαση της μετακόμισης δεν ήταν εύκολη. Εμπεριείχε πολύ σκέψη και αρκετά κλάματα για τον αποχωρισμό από τους φίλους του και την οικογένειά του. «Νόμιζα πως ήταν μια τρελή ιδέα πως οδεύω στην καταστροφή».

Τα πράγματα δεν ήταν τόσο… τραγικά. Το αντίθετο. Η Φούλαμ τον βοήθησε να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν πιο εύκολα. Του βρήκε μια νέα… ανάδοχη οικογένεια για να τον κάνει να αισθανθεί πιο άνετα και να μην φοβηθεί ή λοξοδρομήσει στο κοσμοπολίτικο Λονδίνο.

Ο Ντάνι τακτοποιήθηκε σε ένα σπίτι στα προάστια ως φιλοξενούμενος. «Αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν για το ποδόσφαιρο και με βοηθούσαν σε όλα. Είχα το δικό μου δωμάτιο, η γυναίκα του σπιτιού μου μαγείρευε και μου έπλενε τα ρούχα, ενώ τα παιδιά τους ήταν πολύ μορφωμένα και μου έλυναν τις απορίες μου για μια καινούρια πόλη. Ηταν πολύ μεγάλη βοήθεια».

Στο αγωνιστικό κομμάτι ακόμα και για έναν Ολλανδό που έχει μάθει να είναι λιτός στο παιχνίδι του, ο αγγλικός ρυθμός ήταν εμπόδιο.  «Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω το πρώτο παιχνίδι μου», θυμάται και περιγράφει: «Ηταν δράμα. Πραγματικά πολύ κακός. Στην Ολλανδία συχνά έχεις λίγο χρόνο από τη στιγμή που θα πάρεις τη μπάλα. Στην Αγγλία ορμάνε όλοι πάνω σου πριν το καταλάβεις. Μου πήρε λίγο καιρό να το συνηθίσω».

Το κατάφερε και οι εμφανίσεις του με τα την Κ19 της Φούλαμ ήταν εντυπωσιακές, ωστόσο χώρο για να… τρυπώσει στην πρώτη ομάδα δεν βρήκε, έτσι το 2010 πήγε για λίγους μήνες ως δανεικός στην Ελσίνκι. Η Φούλαμ τον πίστευε, όμως, και τον πήρε πίσω επεκτείνοντας το συμβόλαιό του. Η Αγγλία  δεν ήταν γραφτή του, αλλά αποτέλεσε κι αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο της καριέρας του. «Εκεί έγινα πιο δυνατός, έμαθα να ζω και να λειτουργώ ως επαγγελματίας, να μην πίνω, να μην ξενυχτάω, να προσέχω τη διατροφή μου».

Τη δουλειά αυτή την… εξαργύρωσε η Φορτούνα Σιτάρντ. Το 2011 επέστρεψε στα γνώριμα λημέρια – ως δανεικός – για να συνεχίσει το έργο που άφησε στη μέση μετά από εκείνη τη μοναδική συμμετοχή του το 2008. Τα αποτελέσματα άφησαν πολλούς με ανοικτό το στόμα. 33 συμμετοχές, 13 γκολ, 11 ασίστ ως περιφερειακός επιθετικός δεν είναι μικρή συγκομιδή για έναν 20χρονο πρωτοεμφανιζόμενο.

Την ίδια άποψη είχε και ο Αγιαξ, ο οποίος μόλις είδε πως η Φούλαμ σκοπεύει να τον παραχωρήσει έκανε κίνηση και εξασφάλισε τα δικαιώματά του. Η μεταγραφή του προκάλεσε πολύ κουβέντα στην Ολλανδία. «Αν συνεχίσει έτσι, χτυπάει άμεσα την πόρτα της ενδεκάδας» συμπλήρωσε ο προπονητής Φρανκ Ντε Μπερ μετά τις πρώτες προπονήσεις του Χούσεν στον Αγιαξ.

Ο νεαρός κρατούσε ό,τι χρειαζόταν και άφηνε τις υπερβολές στην άκρη: «Τα λόγια του κ. Ντε Μπερ είναι ένα μεγάλο κίνητρο. Η σεζόν είναι μεγάλη και ίσως πάρω κι εγώ την ευκαιρία μου. Τα πράγματα εδώ είναι πιο δύσκολα σε σύγκριση με την Φορτούνα και τη Φούλαμ. Δουλεύω πολύ στις αδυναμίες μου με το τεχνικό τιμ. Ο Αγιαξ είναι ένα μεγάλο σχολείο και θέλω να το… εκμεταλλευτώ. Φυσικά, ο στόχος μου είναι να γίνω το νούμερο ένα στην επίθεση».

Ο σκληρός ανταγωνισμός στην επιθετική γραμμή του Αίαντα, όμως, δεν του έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσει ρυθμό. Τόσο τη σεζόν 2012-13, όσο και στο φετινό μισό του πρωταθλήματος ο Χούσεν ήταν ουσιαστικά η πρωτοδεύτερη αλλαγή του Ντε Μπουρ με περιστασιακές εμφανίσεις στο βασικό σχήμα, αλλά εξαιρετική συνέπεια στο σκοράρισμα. Πετύχαινε γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Κορυφαία του στιγμή; Το γκολ κόντρα στην Μπαρτσελόνα στους ομίλους του Champions League.

Η διαμορφωμένη κατάσταση στο Αμστερνταμ Αρίνα σαφώς και δεν τον ικανοποιούσε. Ο Χούσεν, άλλωστε, είναι ιδιαίτερα συνειδητοποιημένος. «Δεν θέλω να κάθομαι», δήλωνε στην αρχή της σεζόν και συμπλήρωνε: «Δύο χρόνια στον πάγκο δεν είναι το καλύτερο για κανέναν. Θέλω να παίζω. Αν είναι στον Αγιαξ, τόσο το καλύτερο». Όταν, λοιπόν, του παρουσιάστηκε η προοπτική του ΠΑΟΚ δεν δίστασε λεπτό να πάρει την απόφασή του.

Ποδόσφαιρο

Οι «11» του Λεβαδειακού (pic)

Γιάννης Σωτηρίου
17.09.2025 16:55

Live: Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ

Μάνος Τσαλγατίδης
17.09.2025 16:52

Ο λόγος απουσίας του Τζόντζο Κένι

Όλγα Χιονίδου
17.09.2025 16:42

Με Μπέρδο η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ

Όλγα Χιονίδου
17.09.2025 16:36

Ο Ηρακλής αντικαθιστά τον Τεννέ

Γιάννης Σωτηρίου
17.09.2025 15:53

Με σύμμαχο την προϊστορία ο ΠΑΟΚ

Γιάννης Σωτηρίου
17.09.2025 16:44

Μπάσκετ

Οι οδηγίες της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τα εισιτήρια με Ντέρμπι

Όλγα Χιονίδου
17.09.2025 16:12

Βρήκαν τηλεοπτική «στέγη» τα προκριματικά του BCL

Όλγα Χιονίδου
17.09.2025 15:37

Στο Παλατάκι οι εκπρόσωποι Μυστακίδη!

Ευαγγελία Σαράντη
17.09.2025 16:25

«Δυο πόλεις, μια φωνή» (video)

Γιάννης Σωτηρίου
17.09.2025 15:10

Βόμβα στο ΝΒΑ: «Το μέλλον του Λεμπρόν μπορεί να είναι σε άλλη λίγκα!»

Γιάννης Σωτηρίου
16.09.2025 20:50

TV: Έκανε… πάταγο το Eurobasket

Γιάννης Σωτηρίου
16.09.2025 19:43

Αντίπαλοι

Οι «11» του Λεβαδειακού (pic)

Γιάννης Σωτηρίου
17.09.2025 16:55

Στα άκρα η κόντρα ΑΕΛ-Πηλαδάκη

Γιάννης Σωτηρίου
17.09.2025 09:51

Οι επιλογές Παπαδόπουλου για ΠΑΟΚ

Μάνος Τσαλγατίδης
16.09.2025 21:30

Κύπελλο: «Ποδαρικό» με νίκη για τον ΝΠΣ Βόλος

Γιάννης Σωτηρίου
16.09.2025 19:01

Στο «σκαμνί» για τα αντικείμενα ο Παναθηναϊκός

Γιάννης Σωτηρίου
16.09.2025 15:56

Προχωράει με Κόντη ο Παναθηναϊκός

Γιάννης Σωτηρίου
16.09.2025 14:40
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Οι «11» του Λεβαδειακού (pic)
17.09.2025 16:55
Live: Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ
17.09.2025 16:52
Ο λόγος απουσίας του Τζόντζο Κένι
17.09.2025 16:42
Με Μπέρδο η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ
17.09.2025 16:36
Οι οδηγίες της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τα εισιτήρια με Ντέρμπι
17.09.2025 16:12

Blogger

ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Η φετινή διαφορά φαίνεται στον… Λόβρεν!

Σωτήρης Μήλιος
16.09.2025 00:02
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Τα έκανε όλα σωστά εκτός από ένα

Θόδωρος Χαστάς
16.09.2025 07:56
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Όταν η ΕΠΟ δεν φοβάται να πάρει αποφάσεις…

Κώστας Βασιλόπουλος
06.09.2025 08:41
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Με αυτό το… πλευρό να κοιμάται

Θόδωρος Χαστάς
01.09.2025 01:05
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την ηρεμία του!

Μάνος Τσαλγατίδης
01.09.2025 22:00
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ιβάν, για σένα!

Κώστας Βασιλόπουλος
29.08.2025 20:55

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?