Η σεζόν άρχισε πολύ νωρίς για τον φετινό ΠΑΟΚ, στις 30 Ιουλίου με το πρώτο ματς κόντρα στη Μέταλιστ. Η ομάδα μετράει ήδη 47 επίσημα παιχνίδια που θα φτάσουν τα 60 ή και τα 61 αν βρεθεί στον τελικό του κυπέλλου.
Ποιος αποδείχτηκε πιο απαραίτητος ή πιο “σιδερένιος” σε σύγκριση με τους υπόλοιπους παίκτες του ΠΑΟΚ;
Με σημαντική διαφορά ο Λούκας που έπαιξε στα 44 από τα 47.
Ο Ισπανός με καλά και αρνητικά σημεία στην πορεία της σεζόν, με σκαμπανεβάσματα αλλά και πολύ καλές εμφανίσεις είναι αναντικατάστατος για τον φετινό “Δικέφαλο”.
Από τα 29 παιχνίδια του πρωταθλήματος δεν αγωνίστηκε μόνο σε ένα, σε αυτό της 6ης αγωνιστικής κόντρα στον ΟΦΗ στο οποίο δεν ήταν καν στην αποστολή λόγω τραυματισμού. Εκανε δηλαδή 28/29 συμμετοχές ως τώρα, αλλά εκεί όπου δεν έχασε ούτε ματς ήταν στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ αφού έπαιξε και στα 12 παιχνίδια της ομάδας.
Οι δύο από τις μόλις τρεις απουσίες του έγιναν στο κύπελλο. Δεν τον χρησιμοποίησε ο Στέφενς και στα δύο παιχνίδια με την Αναγέννηση Καρδίτσας.
Ο επόμενος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ με τα περισσότερα ματς στη φετινή σεζόν είναι ο Κώστας Κατσουράνης που έχει παίξει σε 40 (25/29 στο πρωτάθλημα, 3/6 στο κύπελλο, 12/12 στην Ευρώπη) από τα 47, ενώ την πρώτη τριάδα των “σιδερένιων” του ΠΑΟΚ συμπληρώνει ο Στέφανος Αθανασιάδης που έπαιξε σε 39 από τα 47 (23/29 στο πρωτάθλημα λόγω καρτών, 4/6 στο κύπελλο και 12/12 στην Ευρώπη). Ακολουθούν Σαλπιγγίδης και Κίτσιου με 37, Στοχ και Λάζαρ με 34, ενώ σε 32 ματς έπαιξε ο Λίνο.