Ο Κούγιας τα ηνία του Άρη;

Του έγινε πρόταση, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο…

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει την ΠΑΕ Άρης, μετά από σχετική πρόταση που του έχει γίνει, άφησε ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στον Arena Fm! Ο γνωστός ποινικολόγος ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να αναλάβει τα χρέη της ομάδας.

Αναλυτικά:

Για την… βροχή ανακοινώσεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο: “Είναι δικαίωμα και για τους δύο να κινηθούν νομικά. Έχουν δικαίωμα να αποδείξουν αυτά που λένε. Όλοι όσοι μιλάνε τελευταία, όλοι έχουν δουλειά. Και ο Βελλής και ο Κωστούλας, και ο Πανόπουλος και φυσικά ο Σαββίδης. Ο κ. Μαρινάκης μπήκε εντελώς ξαφνικά στο ποδόσφαιρο. Δεν γνωρίζει το περιβάλλον. Το περιβάλλον του δεν τον ενημερώνει πολύ σωστά για τις προσωπικότητες που διαμαρτύρονται. Εγώ διαμαρτύρομαι πολλά χρόνια πριν εμφανιστεί ο Μαρινάκης. Μετά εμφανίστηκε και ο κ. Αλαφούζος και μας είπε σκουπίδια. Μετά εμφανίστηκε ο Σαββίδης περιμετρικά, μετά ήρθε ο Βελλής και ο Κωστούλας που τα είπε με το όνομα του και τώρα τα είπε και ο κ. Σαββίδης. Θα πρέπει να προβληματιστεί ο κ. Μαρινάκης γιατί δεν έχουμε σχέση ούτε με τον ιδιοκτήτη της Καλλονής, ούτε με τον ιδιοκτήτη του Εργτοτέλη, ούτε του Πανιωνίου, ούτε του Πλατανιά, ούτε της Βέροιας ούτε του Πανθρακικού. Όποιος ψάξει ας βρει την ιστορία αυτών των ομάδων και τους ιδιοκτήτες τους. Στην Καλλονή είναι καπετάνιος όχι ιδιοκτήτης. Στον Εργοτέλη και στον Πανιώνιο  ποιος είναι ο ιδιοκτήτης;  Ο Αρβανιτίδης στην Βέροια έχει δουλειά; Οι υπάλληλοι του, πόσο καιρό είναι απλήρωτοι και από πού είναι τα προϊόντα που πωλούνται; Πρέπει να γίνει αναζήτηση διαδρομών των ανθρώπων και των αξιών τους. Πρέπει να δει ο κ. Μαρινάκης ποιοι συντάσσονται μαζί του και ποιοι αντιδρούν”.

Για τις ομάδες που κινδυνεύουν: “Παίζουν… για την παραμονή από την ώρα που ιδρύθηκαν οι ομάδες αυτές. Θα μπορεί  κάποιος να κάνει από την αρχή του ποδοσφαίρου μια έρευνα για τα παιχνίδια συγκεκριμένων ομάδων μεταξύ τους. Πως κάποιες ομάδες που χρειάζονται βαθμούς κερδίζουν βαθμούς σε άλλες έδρες ομάδων που έχουν σωθεί, με τον ίδιο τρόπο. Ο Λεβαδειακός είναι από τις κορυφαίες ομάδες αυτού του είδους αλλά έχει ιδιοκτήτη για αυτό δεν τον ανέφερα”.

Για την κατάσταση στον Άρη: “Ο  Άρης πήγε σαν πρόβατο στην σφαγή λόγω κακών επιλογών ποδοσφαιριστών και προπονητών και λόγω εγκλημάτων που έχουν γίνει από τις διοικήσεις του στην ιστορία του. Δυστυχώς μετά την βίαια έξοδο του κ. Γράντα δεν έχει έναν αξιόλογο ιδιοκτήτη. Δεν τον γνωρίζω καλά αλλά μου έχει δώσει την εντύπωση ενός έντιμου ανθρώπου με εργασία. Έκτοτε κατασπαταλήθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ διαχρονικά και κατέληξε να παίζει με αναπληρωματικούς Β’ εθνικής και να θεωρούνται μεταγραφές! Είναι δύσκολο να βρεις κάποιον άνθρωπο που να βάζει χρήματα. Ο Άρης πρέπει το λιγότερο να βγαίνει στην Ευρώπη. Αυτό επιβάλλει η κυριαρχική θέση που έχει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτό επιβάλλει ο κόσμος του. Είναι μέσα στις πέντε κορυφαίες ομάδες της χώρας διαχρονικά”.

Για πιθανή ενασχόληση του με τον Άρη: “Μου αρέσει να μιλάω σταράτα. Είναι αλήθεια πως εδώ και καιρό εκλεκτοί άνθρωποι της οικογένειας του Άρη θέλουν να ηγηθώ μιας προσπάθειας  που και φορολογική δήλωση έχουν και επάγγελμα και όραμα για να γίνει κάτι δυνατόν. Είπα πως είμαι ιδιοκτήτης μια ιστορικής ομάδας και σεβόμενος την ιστορία δεν μπορώ να κάνω κάτι σημαντικό. Εγώ όμως με τις οφειλές της ομάδας δεν μπορώ να σηκώσω τον Άρη. Για εμένα ο Άρης πρέπει να διοικείται από ανθρώπους που τον αγαπούν, έχουν φορολογική δήλωση και να έχουν και κύρος. Σε ένα τέτοιο σχήμα θα ήθελα να ασχοληθώ. Ήταν πολύ τιμητικό και μόνο που με σκέφτηκαν και που μου στέλνουν μηνύματα και φίλοι του Άρη. Απογοητευμένος όμως ως ιδιοκτήτης του ΠΑΣ Γιάννενα και της Παναχαϊκής έχω περάσει μεγάλες στεναχώριες και έχω χάσει πολλά λεφτά. Έχω δυο  παιδιά, μια υπέροχη δουλειά. Θα ήταν υπέροχο να ηγούμαι για μια προσπάθεια και να χτίσουμε μια ομάδα από το μηδέν. Να είναι περήφανοι οι οπαδοί και να εκλαμβάνεις και ένα ευχαριστώ. Δεν ξέρω όμως αν έχουν την άποψη που έχω και εγώ. Το θέμα είναι αν ο κυρίαρχος όγκος αυτών των αγνών οπαδών που κάποιοι τους παρασύρουν, γιατί ο Άρης είναι οι οπαδοί του, χρόνια ολόκληρα επιβιώνει από το Σούπερ 3. Είναι πρωτοφανές μια ομάδα η οποία είναι ουσιαστικά καταδικασμένη σχεδόν από το 1/3 του πρωταθλήματος να υποβιβαστεί, λίγες μέρες πριν μπει η ταφόπλακα, να παρουσιάζει 20.000 οπαδούς στο γήπεδο με αυτή τη φλόγα και αυτοί που τη διοικούν να υποβαθμίζουν αυτή την εξαιρετική εικόνα. Είναι οι οργανωμένοι οπαδοί οι οποίοι με τον δυναμισμό τους μπορούν να καταστρέψουν ανθρώπους. Εγώ έφυγα απ’ τα Γιάννενα όταν είχα την άποψη ότι διοικεί ο ιδιοκτήτης, σέβεται τους οργανωμένους οπαδούς αλλά δεν συνδιοικεί με τους οργανωμένους. Κάποιοι τόλμησαν, επειδή έκανα την μεταγραφή του Κώστα του Κιάσσου τότε, που είχε βάλει στον τελικό του ΠΑΣ Γιάννενα με τον ΟΦΗ το γκολ της νίκης και πήγαν στο γήπεδο και τον έδειραν! Είπα, ότι το καλοκαίρι θα πουλήσω την ομάδα παιδιά, ό,τι και να γίνει.

Κι ενώ μου είχαν κάνει αφιερώματα οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννενα, ξαφνικά άρχισαν να βρίζουν τον Κιάσσο και ορισμένοι απ αυτούς τόλμησαν να βρίσουν κι εμένα που πήρα έναν ΠΑΣ Γιάννενα με χρέη 15 εκατομμύρια ευρώ και τον παρέδωσα όπως τον παρέδωσα με προπονητικά κέντρα και λοιπά αλλά από την τσέπη μου. Εγώ δεν είμαι ούτε κροίσος ούτε τίποτ’ άλλο. Αγωνίζομαι 15 ώρες την ημέρα στη δουλειά. Αν υπάρχει τέτοια ομάδα και αν οι οργανωμένοι οπαδοί και το σύνολο των οπαδών έχουν αυτή την αντίληψη και πουν: “Πάμε να χτίσουμε κάτι τέλειο”, γιατί ο Άρης είναι ο Άρης με αυτή τη γηπεδάρα που έχει, με αυτούς τους οπαδούς που είναι η ελίτ της Θεσσαλονίκης, χωρίς να θέλω να προσβάλλω άλλους, κοινωνική ελίτ είναι ο Άρης. Σε κάθε περίπτωση, κάποιοι αμαυρώνουν την κοινωνική ελίτ αυτή με συμπεριφορές σαν αυτές που διακόπτουν αγώνες, σαν τους ξυλοδαρμούς και με την επιλογή προσώπων που είναι νταραβεριτζήδες. Γιατί στον Άρη τα τελευταία χρόνια θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη όλοι αυτοί οι οποίοι έκαναν όσα έκαναν”.

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

«Λουκέτο» σε Α1 γυναικών και Α2 ανδρών

«Δυναμώνει» στην Ιαπωνία ο ΠΑΟΚ!

Ξετρέλανε ΠΑΟΚ-Ιαπωνία ο Καγκάβα (video)

Φεύγει ο Τσόλακ από ΠΑΟΚ

«Στη λίστα ενός μεγάλου συλλόγου ο Λουτσέσκου»

«Να κερδίσουμε το μεγαλύτερο ντέρμπι» (video)

Τέλος οι προπονήσεις και οι αγώνες!

«Επιβεβαιώνει για Ζαμπά η Γκοϊανιένσε»

Τα εύσημα στον Μπάμπα (pic)

Ζητάει… χρυσάφι για Πέλκα η Φενέρμπαχτσε

Για 6η συνεχή χρονιά στους «4» ο ΠΑΟΚ

Παρέμεινε στην κορυφή ο ΠΑΟΚ, αλλά…

Μουσλίμοβιτς: «Μόνο ΠΑΟΚ ρε!» (pic)

«Στροφή» στον Άρη

Μία… γεμάτη αθλητική Πέμπτη

Τα πρωτοσέλιδα (4/3)

Διαχείριση σε ρυθμό… υπαγορεύσεως

Αυτό που θέλει ο Νινούα

Απρόοπτο με Ζαμπά!

«Πρέπει να ενημερώσω τους υπεύθυνους»

Με εκπλήξεις ο ΠΑΟΚ στην Λαμία

Προς Γκοϊανιένσε ο Ζαμπά

«Κακώς δεν μέτρησε το γκολ του Βαρέλα»

Καγκάβα: «Ο λόγος που ήρθα στον ΠΑΟΚ!»

Η Αίγυπτος παρακολουθεί τον Ουάρντα

Αυτό είναι το… τανκ που έφερε ο ΠΑΟΚ! (videos)

Δωρεά 23.000 ευρώ από Ζίβκοβιτς

Τον ΠΑΟΚ τον έκλεψαν, στον ΟΣΦΠ το μέτρησαν!

Καγκάβα: «Εγώ ο Κλόπ και ο Φέργκιουσον!»

Διαχείριση σε ρυθμό… υπαγορεύσεως

Σαββίδης: «Ίδια χρώματα, ίδια θρησκεία» (pic)

Σοβαρός τραυματισμός για Σεμέδο

Πασχαλάκης: «Δεν μας βγαίνει τίποτα»

Ενθουσιάστηκαν με Καγκάβα οι Ιάπωνες

Ο Γκαρσία τους έδωσε ανάσες

«Θέλει Τσόλακ η Μάλμε!»

Τι συμβαίνει με Τσόλακ-Μάλμε

Αυτό που θέλει ο Νινούα

Μάντεν: «Ενθουσιασμένη στον ΠΑΟΚ!»

Πήρε Έλληνα προπονητή η Σάλκε

Ο Γιαξής στο «μικροσκόπιο»

«Γεμίζει» λύσεις στην άμυνα

Ζήτησε επιείκεια για Ηρακλή ο ΠΑΟΚ!

Νέα «γκάζια» σε Άκπομ

Γράφεται νέος ύμνος για τον ΠΑΟΚ

Η ημερομηνία που δεν ξεχνά ο Καγκάβα

Oι Βραζιλιάνοι για Ζαμπά-Γκοϊανιένσε

«Δυναμώνει» στην Ιαπωνία ο ΠΑΟΚ!

Ξετρέλανε ΠΑΟΚ-Ιαπωνία ο Καγκάβα (video)

Φεύγει ο Τσόλακ από ΠΑΟΚ

«Επιβεβαιώνει για Ζαμπά η Γκοϊανιένσε»

Τα εύσημα στον Μπάμπα (pic)

Για 6η συνεχή χρονιά στους «4» ο ΠΑΟΚ

Μουσλίμοβιτς: «Μόνο ΠΑΟΚ ρε!» (pic)

«Λουκέτο» σε Α1 γυναικών και Α2 ανδρών

«Να κερδίσουμε το μεγαλύτερο ντέρμπι» (video)

Πρόβλημα με Κονατέ στον ΠΑΟΚ

«Απέρριψα πρόταση του Καναδά για την Ελλάδα»

«Δεν θα σπαταλήσουμε ούτε μισό ευρώ»

«Εύκολη απόφαση να έρθω στον ΠΑΟΚ»

Οι διαιτητές του ΠΑΟΚ-Προμηθέας

Κύπελλο: Μαθαίνει τους άλλους δύο αντιπάλους ο ΠΑΟΚ

Γιαννιώτικη φάπα στον Παναθηναϊκό

Έφεση Μαρινάκη για την «καμπάνα»

Επίθεση Βόλου στον Ολυμπιακό!

Οι 20 του Γρηγορίου για ΠΑΟΚ

Χάνει ΠΑΟΚ ο Ματίγια