Με την εκδήλωση βράβευσης των διακριθέντων η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Απριλίου στις 19:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (οδός Βασ. Γεωργίου Α’ 1) ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός «Εφαρμογές για τη Θεσσαλονίκη: APPS4Thessaloniki».
Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το διεθνούς κύρους Ίδρυμα Ανοιχτής Γνώσης Ελλάδας (Open Knowledge Foundation) και την Ερευνητική Μονάδα του Α.Π.Θ. Urenio από τις 14 Νοεμβρίου 2013 έως τις 20 Μαρτίου 2014. Βασικός στόχος ήταν η ενεργοποίηση του δυναμικού της πόλης για τη δημιουργία εφαρμογών web και κινητών τηλεφώνων, οι οποίες θα βελτιώσουν τη λειτουργία της πόλης, παρέχοντας στους κατοίκους, τους επισκέπτες και τις επιχειρήσεις νέες υπηρεσίες, με στόχο την προώθηση της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.
Θετική ήταν η ανταπόκριση και η συμμετοχή του κοινού από όλη την χώρα και κυρίως από την Θεσσαλονίκη, στο διαγωνισμό ο οποίος πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε επίπεδο πόλεων ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης, Χασδάι Καπόν, σημειώνοντας: «Αυτό αποτελεί ένδειξη ότι οι πολίτες, όταν τους δοθεί το κατάλληλο βήμα, θέλουν να συμμετέχουν στη δημιουργία λύσεων όσον αφορά τα προβλήματα που τους απασχολούν στην καθημερινότητά τους. Όλες οι εφαρμογές θα αξιολογηθούν και θα υλοποιηθούν από το Δήμο Θεσσαλονίκης. Επιπλέον στο πλαίσιο εφαρμογής της ηλεκτρονικής–ανοιχτής διακυβέρνησης, αλλά και της αναζήτησης τρόπων για την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεχή συνεργασία με το Open Knowledge Foundation θα διευρύνει -χωρίς περιορισμούς- τη διάθεση δεδομένων του προς τους χρήστες του διαδικτύου. Το θέμα θα το θέσει μετ’ επιτάσεως στην ΚΕΔΕ».
Όσον αφορά στη συνολικότερη ανταπόκριση και τα έως τώρα αποτελέσματα προκύπτουν τα παρακάτω συμπεράσματα:
Το site του διαγωνισμού σημείωσε περισσότερες από 70.000 επισκέψεις, εκ των οποίων το 80% προήλθαν από την Ελλάδα και το 20% από τον υπόλοιπο κόσμο – κυρίως από Αμερική, Γερμανία, Αγγλία, Ν. Αφρική, Κύπρο, Ιρλανδία και Αυστραλία.
220 άτομα κατέθεσαν ιδέες και περίπου 3.000 τις ψήφισαν.
14 εφαρμογές κρίθηκαν πολύ αξιόλογες και έτοιμες προς χρήση.
Μέχρι τις 26/3/2014, 920 άτομα ψήφισαν την πιο δημοφιλή εφαρμογή.
πηγή: thestival.gr