inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
  • JOHNNYBET
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
  • JOHNNYBET
Follow US
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Σκαρπίνι με φόρμες…

Ο Σωτήρης Μήλιος γράφει ψύχραιμα για τον τελικό και όχι μόνο

Σωτήρης Μήλιος
29.04.2014 20:59
Share
SHARE

Το ποδόσφαιρο δεν είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Εξελίσσεται. Μεταβάλλεται. Εκσυγχρονίζεται. Δυσκολεύει. Δεν είναι παίξε γέλασε. Το αληθινό πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν είναι ο προπονητής, το ρόστερ, η διαιτησία, ο Ολυμπιακός, ο Σάλπι, ο Κατσουράνης, αλλά το… πολιτειακό του ζήτημα. Αλήθεια τι έχουμε στον ΠΑΟΚ; Προεδροφοβούμενη μοναρχία ή προεδρευόμενη λαϊκή αναρχία; Ο ΠΑΟΚ ποτέ στην ιστορία του δεν είχε πρόεδρο λεφτά.

Ιδιοκτήτη… χοσάδα. Δεν έτυχε. Το DNA του συλλόγου τους απέβαλλε ή τους απωθούσε όλους αυτούς. Κι όταν είχε κάποιον λίγο κονομημένο, φρόντιζε με τον τρόπο του να τον φαλιρίσει, χωρίς κι ο ίδιος να καταλάβει πως. Ο Ιβάν Σαββίδης, μολονότι αυτοδημιούργητα κατάφερε να δημιουργήσει (εκτός έδρας κιόλας) μία οικονομική αυτοκρατορία, ουδέποτε υπήρξε επιτυχημένος αθλητικός παράγοντας από άποψη τίτλων, όπως μαρτυρά η προεδρική θητεία του στην Ροστόφ.

Ούτε κι αυτό είναι τυχαίο. Μολονότι μοιάζει απλοϊκή για κάποιον που εξουσιάζει επιχειρήσεις κολοσσούς με τεράστια δύναμη, οι μηχανισμοί της μπάλας είναι τόσο πολύπλοκοι που το ποδόσφαιρο μπορεί να σε διασύρει. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν πολλοί μεγιστάνες, κολοσσοί που καταριούνται την ώρα και την στιγμή που λέρωσαν την υστεροφημία τους και χάλασαν την ζαχαρένια τους επειδή ανακατεύτηκαν με την… παλιομπάλα. Είχα γράψει και παλιότερα ότι η χειρότερη αρρώστια που μπορεί να προσβάλλει μία ομάδα είναι η ασθένεια του δεύτερου. Σε κάνει να τρως τα σωθικά σου, να μην ξέρεις τι φταίει, πως γιατρεύεται, σε κάνει να κυνηγάς την σκιά σου. Σταδιακά σε σκοτώνει.

Κοντεύουν δύο χρόνια διακυβέρνησης Ιβάν Σαββίδη και το σωστό εξελικτικό αγωνιστικό μοντέλο ακόμα αναζητείται. Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πως φράγκα έπεσαν. Ο ΠΑΟΚ οργανωτικά διαφέρει από την παλιά εποχή όπως η μέρα με την νύχτα, μα δεύτερος ήταν, δεύτερος είναι, κι οι από πίσω αναπνέουν στον σβέρκο του. Το ακόμα χειρότερο; Η νοοτροπία έχει μείνει ίδια. Παλιακή. Αραχνιασμένη. Με χάλασε που έμαθα ότι στο ημίχρονο (του τελικού) που οι παίκτες ψάχνουν ανάσες, επιστροφή στους φυσιολογικούς παλμούς, ορισμένες προπονητικές νουθεσίες και μερικές κουβέντες για να καθαρίσει το μυαλό, μπούκαρε στα αποδυτήρια ο πρόεδρος για να τους τα χώσει. Πάνε τα χρόνια που ο ποδοσφαιριστής έτρεμε τέτοιου είδους ντου.

Η καταστρατήγηση των ρόλων δεν έκανε ποτέ κάποιον να θέλει και να μπορεί να αποδώσει καλύτερα… Με χάλασε που λίγο μετά το τελευταίο σφύριγμα αυτός που ανέλαβε να φάει το… αγγούρι και να απολογηθεί ενώπιων κάμερας δεν ήταν ο προπονητής, μα ο βοηθός του που έχει δεν έχει δυο μήνες στην ομάδα.. Με χάλασε που κάποιοι θεώρησαν πως πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και έκαναν πέσιμο στην πρώτη προπόνηση μετά τον τελικό και ζήτησαν από κάποιους να βγάλουν τις φανέλες και να φύγουν από εδώ. Δεν ξέρω πουθενά στον κόσμο κάποιος να βελτιώθηκε από την οχλοφοβία. Με χάλασε που η ΠΑΕ δεν είχε προβλέψει (;) κάτι τέτοιο και δεν το εμπόδισε καν.

Με χάλασε που κάποιοι όντως έβγαλαν τις φανέλες και έφυγαν από εκεί. Με χάλασε που με τόση ευκολία στοχοποιείται κάθε φορά και κάποιος άλλος που πρέπει να πάρει… μπούλο για να φτιάξει ο ΠΑΟΚ. Με χαλάει που κάθε τρεις και λίγο ο ΠΑΟΚ αλλάζει πλάνο και καταστρέφει ότι πάει να χτίσει. Η ελληνοποίηση μας βρωμούσε γιατί κάποιοι σκέφτονται το Μουντιάλ ή υποστηρίζουν άλλες ομάδες (άκουσον-άκουσον), ο Στέφενς μας ξίνιζε γιατί δεν γελούσε, ήταν απόμακρος και δεν έκανε τακτική, οι Ολλανδοί είναι είτε τουρίστες είτε χοντροί είτε σακάτηδες και οι «Ρώσοι» εκτός κλίματος. Με χαλάει που μία εβδομάδα μετά από βαρύγδουπους χαρακτηρισμούς όπως «παλικάρια», «πολεμιστές», «μαχητές» οι παίκτες με περίσσια ευκολία και καμία προστασία χαρακτηρίζονται συλλήβδην «περιπατητές», «μισθοφόροι» ή «κότες».

Με χαλάει που στελεχιακά υπάρχει αδυναμία κατανόησης των δυσδιάκριτων ρόλων, δυσκολία σε ανάληψη πρωτοβουλιών, ανάληψη ευθυνών και καταστάσεις που μυρίζουν λίγο… βόλεμα ή yesmen. Με χαλάει όλη αυτή η υπερβολή σε όλα. Με χαλάει που ο οπαδός αυτής της ομάδας πάντα εισπράττει λιγότερα από ότι προσφέρει σε αυτήν. Πως σταματάει αυτό; Με ένα μοντέλο. Ένα πλάνο. Μία σιωπηλή υπόσχεση-δέσμευση πως ο καθένας θα κοιτάξει να είναι πιστός στο διακριτό ρόλο του. Ένα κοινωνικό συμβόλαιο σαν αυτό που οραματίστηκε ο Ζαν-Ζακ Ρουσό που επηρέασε την γαλλική επανάσταση. Περισσότερος επαγγελματισμός, λιγότερο ότι να ‘ναι. Ο προπονητής θα πρέπει να είναι προπονητής. Το απόλυτο κουμάντο. Ει δυνατόν να αποτελεί μεγαλύτερο μέγεθος από τον σύλλογο. Τα αποδυτήρια θα πρέπει να ξαναγίνουν άβατο.

Ο πρόεδρος κάποιος που θα λέει λίγα και θα εννοεί πολλά. Κάποιος που θα εμπνέει με ένα απλό του νεύμα. Κάποιος που θα φωνάζει χωρίς να υψώνει την φωνή του. Ο κόσμος θα πρέπει να βάλει χαλινάρι στην αγάπη του. Να μην σφίγγει τόσο πολύ την ομάδα, που να της προκαλεί ασφυξία. Να πάψει να νιώθει την ανάγκη να συνδιοικεί. Να είναι μπροστάρης στις μάχες, μα και πειθαρχημένος στρατιώτης. Η επικοινωνιακή πολιτική να γίνει μπετόν-αρμέ, κι όχι διάτρητη ή “παπαγαλίστικη”. Υπάρχουν δύο δρόμοι. Αυτός του κουστουμιού και ο αυτός της… αμπαλαέας. Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή είτε πηγαίνει με σκαρπίνι και φόρμες, είτε είναι γυμνός από την μέση και πάνω, μα φοράει και πανάκριβο παντελόνι. Από τα λίγα που ξέρω στυλιστικά, αυτά δεν πάνε μαζί…

Ποδόσφαιρο

Ο Κωνσταντέλιας είναι το ερωτηματικό

Μάνος Τσαλγατίδης
09.10.2025 10:44

Ο ΠΑΟΚ ρίχνει δουλειά για το 4 στα 4

Μάνος Τσαλγατίδης
09.10.2025 10:16

TV με Σκωτία-Ελλάδα, προκριματικά Μουντιάλ και Euroleague

Γιάννης Σωτηρίου
09.10.2025 08:35

Η Εθνική θέλει το διπλό και για τον Μπάλντοκ

Γιάννης Σωτηρίου
09.10.2025 08:00

Τα κεφάλια μέσα

Γιάννης Σωτηρίου
09.10.2025 08:34

ΠΑΟΚ, ξέρω τι έκανες ως τη διακοπή

Μάνος Τσαλγατίδης
09.10.2025 00:00

Μπάσκετ

To σύνθημα στη φανέλα του ΠΑΟΚ (pic)

Πάνος Γεωργογιάννης
08.10.2025 19:40

Ιδού οι νέες φανέλες του μπασκετικού ΠΑΟΚ (pics)

Πάνος Γεωργογιάννης
08.10.2025 18:56

Παλατάκι: Η πρώτη εικόνα από το νέο Cube! (pics)

Μάνος Τσαλγατίδης
08.10.2025 15:53

Ο ΠΑΟΚ στα «βαριά χαρτιά» του νέου FIBA Europe Cup

Όλγα Χιονίδου
08.10.2025 15:11

Μπάσκετ: Οι διαιτητές με Τρέπτσα

Δημήτρης Βαφειάδης
07.10.2025 18:32

ΠΑΟΚ- Ηρακλής: Άλλαξε η ώρα του τζάμπολ!

Παναγιώτης Κυρικλίδης
07.10.2025 16:26

Αντίπαλοι

Κόουλμαν ο αντί- Παντελίδης!

Γιάννης Σωτηρίου
08.10.2025 13:22

«Τρέχει» για ΠΑΟΚ ο Ντέσερς!

Γιάννης Σωτηρίου
07.10.2025 16:43

Επέστρεψε στον Παναιτωλικό ο Αναστασίου

Γιάννης Σωτηρίου
07.10.2025 14:24

Επίσημο: Στην ΑΕΛ ο Μαλεζάς

Γιάννης Σωτηρίου
07.10.2025 10:10

Ψάχνει στόπερ η ΑΕΚ ενόψει ΠΑΟΚ

Γιάννης Σωτηρίου
07.10.2025 08:58

Αναλαμβάνει την ΑΕΛ ο Στέλιος Μαλεζάς

Πάνος Γεωργογιάννης
06.10.2025 22:55
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Ο Κωνσταντέλιας είναι το ερωτηματικό
09.10.2025 10:44
Ο ΠΑΟΚ ρίχνει δουλειά για το 4 στα 4
09.10.2025 10:16
TV με Σκωτία-Ελλάδα, προκριματικά Μουντιάλ και Euroleague
09.10.2025 08:35
Σοκ στην Μπόκα Τζούνιορς: Πέθανε ο προπονητής της
09.10.2025 08:34
Η Εθνική θέλει το διπλό και για τον Μπάλντοκ
09.10.2025 08:00

Blogger

ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε ΟΣΦΠ και τοξικότητα

Κώστας Βασιλόπουλος
08.10.2025 11:30
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Όταν πανηγυρίζεις ένα τάκλιν, ξέρεις τι θα συμβεί…

Σωτήρης Μήλιος
06.10.2025 15:32
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Είναι στιγμές που η αλήθεια μοιάζει ψέμα

Θόδωρος Χαστάς
06.10.2025 00:21
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Ένα ταξίδι από την Τρίπολη στο Βίγκο

Θόδωρος Χαστάς
03.10.2025 20:53
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Η διαχείριση της κρίσης και η λάθος επένδυση

Κώστας Βασιλόπουλος
02.10.2025 11:57
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Όλα μαύρα…

Σωτήρης Μήλιος
29.09.2025 15:10

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?