Σπέρνουν το θάνατο και τον πανικό στο Ιράκ, έχουν απώτερο στόχο την κατάληψη της Βαγδάτης και ετοιμάζουν μια νέα 11η Σεπτεμβρίου.
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) ετοιμάζονται να πλήξουν την Ευρώπη και δη τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ την ανατριχιαστική απειλή εκτοξεύουν Βρετανοί μαχητές που πολεμούν στο πλευρό των σουνιτών ανταρτών.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ, περίπου 400 είναι οι Βρετανοί υπήκοοι, οι οποίοι μάχονται με τα μέλη του ΙΚΙΛ στη Συρία και το Ιράκ, ενώ τόνισε ότι θέλει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι η τρομοκρατία δεν είναι αποδεκτή.
Παρά τις προειδοποιήσεις, όμως, οι αντάρτες της εξτρεμιστικής οργάνωσης προειδοποιούν ότι θα εξαπολύσουν σφοδρή επίθεση στο Λονδίνο που θα παραπέμπει σε εκείνη των Δίδυμων Πύργων.
Όπως αναφέρουν οι Sunday Times, την απειλή εξαπέλυσαν Βρετανοί υπήκοοι που μάχονται δίπλα στους τζιχαντιστές στη Συρία και το Ιράκ, οι οποίοι «υπόσχονται ότι αφού ολοκληρώσουν το έργο τους, επόμενος σταθμός είναι η Μεγάλη Βρετανία».
Οι Βρετανοί, σύμφωνα με την εφημερίδα είναι στην εφηβεία τους ή σε ηλικία 20 ετών, εκ των οποίων ένας χάκερ από το Μπέρμινχαμ, ο οποίος κάποτε είχε υποκλέψει τα στοιχεία του Τόνι Μπλερ και τα είχε αναρτήσει στο Διαδίκτυο.
«Η μαύρη σημαία ή η τζιχάντ», θα πέσει πάνω στην οδό Ντάουνινγκ, όπως τονίζει ο Τζουνάιντ Χουσείν, ο οποίος μάχεται στη Συρία εδώ και ένα χρόνο.
«Θα επιστρέψουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα σπείρουμε τον όλεθρο», έγραφε ένα tweet του νεαρού, ο οποίος δίνει οδηγίες για την κατασκευή βομβών μέσω Διαδικτύου.
Ένας 19χρονος από το Πορτσμουθ, ονόματι Μουχαμάντ Χασάν, προειδοποίησε μέσω Twitter πως αν οι ΗΠΑ δε σταματήσουν να απειλούν το ΙΚΙΛ για επιδρομή με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τότε θα ακολουθήσει μία επίθεση στην Αμερική όπως εκείνη της 11ης Σεπτεμβρίου.
Ένας τρίτος νεαρός, υποσχέθηκε να σκορπίσει το θάνατο σε Βρετανούς πολίτες αν επιστρέψει ποτέ στο Πορτσμουθ, από όπου κατάγεται.
Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι η Βρετανία έδειξε ανεκτικότητα για το καλό της, αλλά αυτό οδήγησε σε άνοδο του εξτρεμισμού.
«Τα τελευταία χρόνια κινδυνεύσαμε καθώς στείλαμε ανησυχητικά μηνύματα, ότι αν κάποιος δεν πιστεύει στη δημοκρατία, δεν πειράζει, ότι αν δεν πιστεύει στην ισότητα, δεν έχει τίποτα να ανησυχεί και ότι αν δεν αποδέχεται τον άλλο, θα τον αποδεχθούμε εμείς», δήλωσε ο Κάμερον.
«Αυτό δεν οδήγησε μόνο σε διχασμό, αλλά επέτρεψε και τον εξτρεμισμό. Πρέπει να είμαστε πιο δυναμικοί όταν προωθούμε τις βρετανικές αξίες», συμπλήρωσε.
πηγή:protothema.gr