Για το εμφανές πρόβλημα σχεδιασμού και προγραμματισμού στον ΠΑΟΚ μίλησε μεταξύ άλλων ο Κούλης Αποστολίδης στον Arena Fm, τονίζοντας ότι δε θα έπρεπε να ανακατεύεται σε αυτά ο Ιβάν Σαββίδης.
Αναλυτικά:
Για τον φετινό ΠΑΟΚ:
“Για εμένα έπρεπε να γίνει η διαδικασία προετοιμασίας, προγραμματισμού, στόχων και μπάτζετ από τον Μάιο- Ιούνιο. Όλα αυτά θα έπρεπε να τελειώσουν από την αρχή προετοιμασίας. Για τον κ. Σαββίδη θα έπρεπε να έχει γίνει μάθημα αυτό τα προηγούμενα δύο χρόνια αν και φυσικά τον σέβομαι γιατί είναι ο σωτήρας του ΠΑΟΚ. Ο άνθρωπος όμως εμπιστεύτηκε Βρύζα και Αναστασιάδη και πρέπει να τους αφήσει να διοικήσουν και να αποφασίζουνε και να μην ανακατεύεται και τον περιμένουν. Αυτό που χρόνια ακούω εγώ που λένε πως όλοι πάνε παιχνίδι με παιχνίδι και κάνουν ταμείο είναι αστείο. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πηγαίνει από βδομάδα σε βδομάδα. Πρέπει να κάνει σχεδιασμό και να βγούνε στόχοι. Που πάμε; Με βάση τους στόχους να βγει ο προϋπολογισμός και να το εκτελούν καθημερινά τα στελέχη”.
Για την μείωση του μπάτζετ που ακούγεται πως θα κάνει ο ΠΑΟΚ:
“Αυτό το οποίο λέγεται ακούγεται και γράφεται είναι σωστό. Η διόρθωση των λαθών όμως γίνεται με προγραμματισμό και με τον καθορισμό σωστού διοικητικού μοντέλου που τρέχει. Έτσι γλυτώνεις λεφτά και κατεβάζεις το μπάτζετ. Δεν γίνεται λέγοντας απλά παίρνω παίκτες με τα λεφτά που αξίζουν αλλά και λειτουργώντας σωστά. Ο Άγγελος είναι ένα παιδί τίμιο που μπορείς να του αφήσεις το θησαυροφυλάκιο σου και να είσαι ήσυχος. Το σημαντικότερο δεν είναι πώς να μειώσεις τις δαπάνες σου αλλά πώς να αυξήσεις τον τζίρο σου. Πρέπει να μπούνε ρεαλιστικοί στόχο, να αποφασιστεί ο προϋπολογισμός και μετά να δουλέψουν τα στελέχη. Δεν πρέπει να πει ο Σαββίδης πως θα καθαρίσει η καθαρίστρια. Πρέπει να αποφασιστούν οι ανάγκες και όλα τα άλλα θέματα. Εγώ θεωρώ και το λέω ευθέως με όλο τον σεβασμό στον άνθρωπο που έσωσε τον ΠΑΟΚ πως πρέπει να αφήσει τον συγκεντρωτισμό στον ΠΑΟΚ και να βάλει ένα μοντέλο που θα αποφασίσει αυτός αλλά θα αφήνει τα στελέχη που δουλεύουνε πάνω σε αυτά που έχουν αποφασίσει. Όλα αυτά πρέπει να γίνονται Μάιο και από νωρίς. Ας δουλεύουν φέτος ενταγμένα σε ένα πλαίσιο διετίας”.