«Αξίζουμε την ευκαιρία»

Ο Στέλιος Ποζατζίδης επέστρεψε φέτος στον ΠΑΟΚ από τον περσινό δανεισμό στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, με στόχο να μπορέσει να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν.

Ο νεαρός άσος του Δικέφαλου μίλησε στα «Σπορ του Βορρά» για τη φετινή προσπάθεια που κάνει ο ΠΑΟΚ, η οποία σε πρώτη φάση στηρίζεται σε πολλά νεαρά παιδιά.

«Πέρυσι ήμουν στον ΠΑΟΚ μέχρι τη μέση της σεζόν. Υπήρχαν υψηλές απαιτήσεις, αλλά στον ΠΑΟΚ υπάρχουν πάντα μεγάλες απαιτήσεις. Η ομάδα έχει πάντα υψηλούς στόχους. Σε προσωπικό επίπεδο μπορώ και θέλω να είμαι εδώ και με πολλή δουλειά μπορούμε να πάμε καλύτερα φέτος».

– Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα που έχεις πάρει έως τώρα από τον νέο προπονητή;

«Αυτό που μας λεει συνέχεια είναι ότι τίποτα δεν είναι εύκολο. Μας λεει ότι πρέπει πάντα να δουλεύεις παραπάνω και να πιστεύεις ότι μπορείς να φτάσεις πιο ψηλά».

– Ξέρεις τον ΠΑΟΚ από μικρός και ζεις από παιδί την ομάδα. Τι έχεις να πεις για την ανησυχία που εκφράζει ο κόσμος βλέποντας τόσα νέα παιδιά στο ρόστερ;

«Δεν γίνεται να λαμβάνεις υπόψη όλες αυτές τις ανησυχίες αν θέλεις να είσαι ψυχολογικά καλά. Ο κόσμος πρέπει να έχει υπομονή, παρότι ξέρω ότι αυτό είναι δύσκολο ύστερα από τόσα χρόνια χωρίς κάποιον τίτλο. Τόσα χρόνια όμως πολλοί ΠΑΟΚτσήδες αναρωτιόντουσαν γιατί δεν γίνεται πιο νεανική η ομάδα. Ισως φέτος ήρθε η ώρα να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες σε νεαρά παιδιά από τα σπλάχνα της ομάδας. Εμείς θα κάνουμε το παν από την πλευρά μας για να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις».

– Αρκετά από τα νέα παιδιά της ομάδας στις δηλώσεις τους έχουν πει ευθαρσώς ότι ο νέος ΠΑΟΚ παρότι έχει τόσους νεαρούς στο ρόστερ του μπορεί να πετύχει τα ίδια ή και περισσότερο με την περσινή σαφώς πιο ακριβή ομάδα. Εσύ τι λες;

«Το πιστεύω κι εγώ αυτό. Μπορούμε με πολλή δουλειά να πετύχουμε τουλάχιστον ότι και πέρυσι, ίσως και κάτι παραπάνω. Έχουμε μία εξαιρετική οικογενειακή ατμόσφαιρα και πιστεύουμε στις δυνάμεις μας».

– Εχεις περάσει από τη θέση του οπαδού του ΠΑΟΚ. Τι έχεις να πεις στον κόσμο που αγωνιά και θέλει να δει έναν τίτλο ύστερα από αρκετά χρόνια;

«Το να ζητάς υπομονή είναι εύκολο. Κι εγώ περίμενα να πάρουμε πέρυσι το Κύπελλο βλέποντας τον τελικό σαν οπαδός. Είμαι ΠΑΟΚ. Πιστεύω ότι αξίζει ο κόσμος να μας δώσει μία ευκαιρία να δει αν μπορούμε να καταφέρουμε κάτι κι εμείς».

– Μέχρι πέρυσι, αριστερό μπακ βασικός ήταν ο Λίνο. Φέτος ήρθε ο Ρατς, ενώ υπάρχει ακόμη ο Τζαβέλλας και ο Σπυρόπουλος. Πόσο δύσκολο είναι να βρεις θέση στο ρόστερ με όλους αυτούς;

«Δεν με αγχώνει το γεγονός, ούτε τίποτα άλλο. Ξέρω ότι πρέπει να παραδειγματιστώ από όλους αυτούς τους παίκτες και να πάρω μαθήματα. Είμαι αυτός που είμαι, προσπαθώ να βελτιώνομαι καθημερινά και θα μπω να κάνω αυτό που πρέπει όποτε μου ζητηθεί».

– Πώς βιώνεις όλη τη φετινή προετοιμασία; Υπάρχει κάτι ξεχωριστό που σας λεει ο προπονητής;

«Μας πιστεύει πολύ και μας το δείχνει. Προσπαθεί να μας βελτιώσει μέσα από ομιλίες και σκληρή προπόνηση. Μας στηρίζει για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Μας έχει εξηγήσει ότι για να πετύχουμε κάτι πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, περισσότερο από όλους τους άλλους».

– Τι διαφορές βλέπεις από την περσινή προετοιμασία;

«Φέτος μου φαίνεται ότι γίνεται πολύ πιο σκληρή δουλειά. Και το κάνουμε όλοι με τα κεφάλια κάτω. Είναι τελείως διαφορετική η φετινή ομάδα, καθώς έχουν αποχωρήσει πολλοί παίκτες. Και δεν πάμε. ψιλωμένοι στη νέα σεζόν, αλλά με χαμηλά την μπάλα.».

-Ποιοι παίκτες από την περσινή ομάδα πιστεύεις ότι θα λείψουν περισσότερο;

«Δεν λείπει τίποτα! Είναι μία πλήρης ομάδα και με τις μεταγραφές που θα γίνουν θα ενισχυθούμε ακόμη περισσότερο. Ολα τα παιδιά μπορούμε να καλύψουμε όλες τις θέσεις επαρκώς. Δεν υπάρχουν κενά».

– Από τη μία λέτε χαμηλά την μπάλα, αλλά από ην άλλη επιμένετε ότι θα επαναληφθεί εύκολα η περσινή πορεία του ΠΑΟΚ παρά τις πολλές αλλαγές.

«Το να ελπίζεις δεν έχει σχέση με το πόσο σκληρά δουλεύεις και πόσο χαμηλά έχεις την μπάλα. Ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ και έχει πάντα υψηλούς στόχους. Το θέμα είναι τι μπορείς να θυσιάσεις για να πετύχεις αυτούς τους στόχους».

– Τι είναι ο ΠΑΟΚ για σένα;

«Είναι η ομάδα που αγωνίζομαι και θα δώσω τα πάντα γι’ αυτήν. Είναι όμως και χίλια δυο άλλα πράγματα. Εδώ όμως μιλάω σαν επαγγελματίας της ομάδας. Αν δεν ήμουν εδώ θα απαντούσα διαφορετικά.».

– Είσαι εδώ και παλεύεις για μία θέση στο ρόστερ. Αν δεν τα καταφέρεις τις θα κάνεις;

«Καταρχάς θα παλέψω για να μείνω. Αν δει ο προπονητής ότι δεν μπορώ να δώσω στην ομάδα αυτά που θέλει, τότε θα δούμε τι θα κάνω. Αλλά 1000% θα πεισμώσω ακόμη περισσότερο γιατί θέλω να παίξω και να καθιερωθώ στον ΠΑΟΚ».

– Σύντομα αναμένεται να ενσωματωθούν στην ομάδα οι διεθνείς, αλλά και 4-6 μεταγραφές. Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε έναν τελείως διαφορετικό ΠΑΟΚ σε σχέση με ό,τι έχουμε δει έως τώρα στη φετινή προετοιμασία;

«Αργότερα θα δούμε τι θα γίνει. Εμείς που είμαστε εδώ από την αρχή δουλεύουμε σκληρά για το καλύτερο. Δεν σκεφτόμαστε τι θα γίνει με τις μεταγραφές κτλ».

«ΕΧΩ ΦΩΝΑΞΕΙ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΛΙΝΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ!»

– Εχεις προλάβει τον Λίνο στον ΠΑΟΚ. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από αυτόν, καθώς παίζετε και στην ίδια θέση;

«Ο Λίνο ήταν σημαία για τον ΠΑΟΚ. Μιλάμε για έναν πολύ καλό παίκτη. Κι εγώ έχω φωνάξει το όνομά του στις κερκίδες της Τούμπας! Αποτελεί παράδειγμα για μένα και σίγουρα προσπαθώ να πάρω στοιχεία από το παιχνίδι του. Και όχι μόνο. Ηταν και σπάνιος χαρακτήρας, ένα από τα καλύτερα παιδιά που είχε ο ΠΑΟΚ».

-Πού θεωρείς ότι χρειάζεσαι περισσότερη βελτίωση;

«Παντού! Πρέπει να δουλέψω παντού. Δε θα πω πού είμαι καλός, αλλά ότι πρέπει να βελτιωθώ παντού. Στον ΠΑΟΚ υπάρχουν πάντα μεγάλες απαιτήσεις. Η ομάδα έχει πάντα υψηλούς στόχους. Με πολλή και σκληρή δουλειά μπορούμε να πάμε καλύτερα φέτος από πέρυσι. Χρειαζόμαστε μία καλή αρχή με πρόκριση στην Ευρώπη για να πάρουμε ψυχολογία. Θα είναι ιδανικό ένα τέτοιο ξεκίνημα για να έχουμε μία καλή χρονιά.».

«ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ»

Ο Στέλιος Ποζατζίδης δεν κρύβει ότι ο περσινός του δανεισμός στον Απόλλωνα Καλαμαριάς τον βοήθησε: «Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα να πηγαίνουν οι νεαροί δανεικοί, αλλά προσωπικά αποκόμισα πολλά πράγματα από τον δανεισμό μου. Βλέπεις διαφορετικά το ποδόσφαιρο. Δεν έχει καμία σχέση η Β’ Εθνική με την Α’ αλλά ούτε και με το πρωτάθλημα των Β’ ομάδων. Εκεί παίζει πολύ ρόλο η δύναμη και μαζεύεις άλλες εμπειρίες. Πιστεύω ότι ο δανεισμός με βοήθησε αρκετά», τόνισε.

«ΠΑΙΖΩ ΟΠΟΥ ΜΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ»

– Στα δύο πρώτα φιλικά της φετινής προετοιμασίας έχεις παίξει και αριστερός μπακ χαφ, αλλά και 3ος στόπερ παρότι κανονικά είσαι αριστερό μπακ. Τελικά μπορείς να παίξεις σε αρκετές θέσεις; Πού σε υπολογίζει περισσότερο ο προπονητής;

«Πέρυσι στον Απόλλωνα που ήμουν δανεικός είχα παίξει όταν χρειάστηκε και στόπερ. Στην αριστερή πλευρά μπορώ να παίξω παντού. Είτε μπακ, είτε μπακ χαφ στο 3-4-3 οι θέσεις είναι παρόμοιες. Δεν έχω πρόβλημα. Οπου με χρειαστεί ο προπονητής πιστεύω ότι θα μπορέσω να αντεπεξέλθω. Προσπαθώ να κερδίσω τη θέση μου στην ομάδα και είμαι έτοιμος για τα πάντα».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!