inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Follow US
ΔιάφοραΠοδόσφαιρο

“Μην ασχολείστε με την διαιτησία”

Τι λέει ο Πλατινί για το ελληνικό ποδόσφαιρο

inpaok
05.10.2014 02:46
Share
SHARE

Με την ευκαιρία της παρουσίας του προέδρου της UEFA Μισέλ Πλατινί στην Αθήνα, ο ισχυρός άντρας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ και μίλησε για θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε παρακάτω τα όσα είπε ο Γάλλος:

Κύριε Πλατινί, στην Ελλάδα γίνεται πολύς λόγος από πολλές πλευρές για τα θέματα διαιτησίας, αλλά και για τα διοικητικά της ΕΠΟ. Παρακολουθώντας όλα τα δρώμενα στη χώρα μας, ποια είναι η θέση σας;

«Στην Ελλάδα ασχολείστε υπερβολικά με τα διοικητικά και βεβαίως με τα θέματα της διαιτησίας. Έτσι, ξεχνάτε το πραγματικό ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα να προσανατολίζεται και ο κόσμος σε αυτή τη νοοτροπία. Είναι κρίμα, γιατί η χώρα σας έχει μια πολύ καλή εθνική ομάδα που έχει πετύχει σπουδαία πράγματα τόσο στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα όσο και στα Παγκόσμια Κύπελλα τα τελευταία 10 χρόνια. Επίσης, οι σύλλογοι σας κερδίζουν το σεβασμό με την παρουσία τους στις διοργανώσεις της UEFA, τόσο στο Champions League, όσο και στο Europa League. Πρέπει να είστε υπερήφανοι για αυτά κι όχι να αυτομαστιγώνεστε με όλα τα υπόλοιπα. Η συνεχής και μονομερής ενασχόληση με όσα γίνονται έξω από τις γραμμές του γηπέδου, στερεί απ’ όλους το πραγματικό νόημα του ποδοσφαίρου. Ναι, όλα είναι μέρος του παιχνιδιού, αλλά το σημαντικότερο είναι το θέαμα, το ίδιο το παιχνίδι. Οι πρωταγωνιστές του είναι οι ποδοσφαιριστές κι οι προπονητές. Όχι οι παράγοντες και οι διαιτητές. Αν θέλετε να ασχοληθείτε με κάτι πέραν του ίδιου του ποδοσφαίρου, ασχοληθείτε με τις κοινωνικές δράσεις που ήδη εμείς έχουμε υιοθετήσει. Την καμπάνια εναντίον του ρατσισμού λόγου χάριν».

-Ένα θέμα της επικαιρότητας είναι οι σχέσεις Ομοσπονδίας-Πολιτείας, με δεδομένο ότι βρίσκεται σε φάση διαβούλευσης νέος αθλητικός νόμος. Ποια είναι η θέση σας;

«Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι μια και καλή: Δεν είναι καν στο χέρι της ΕΠΟ και καμιάς ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που είναι μέλος της FIFA και της UEFA να παρεκκλίνει έστω και στο ελάχιστο από τον εξής δρόμο: Το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Άρα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να λειτουργεί (σε διοικητικό επίπεδο) πλήρως εναρμονισμένη με το καταστατικό της FIFA και της UEFA. Θέλω να είμαι σαφέστατος. Αυτό δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης για καμία Ομοσπονδία! Δεν έχει να κάνει με την Ελλάδα ή τη Γαλλία. Ισχύει για όλες τις Ομοσπονδίες χωρίς καμία εξαίρεση. Οποιαδήποτε μορφή καταστρατήγησης των κανονισμών και των διατάξεων της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας σημαίνει αυτομάτως τιμωρία της Ομοσπονδίας. Αυτό -επαναλαμβάνω- είναι αδιαπραγμάτευτο. Και συνιστά άμεσο μήνυμα όχι μόνο προς την Ελλάδα, αλλά και προς όλους όσοι διαβάζουν αυτή τη συνέντευξη σε όλον τον κόσμο. Λόγου χάριν, οι εκλογικές διαδικασίες για το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας είναι μέχρι σήμερα και οφείλουν να συνεχίσουν να είναι πλήρως εναρμονισμένες με το καταστατικό και τις διατάξεις μας. Με δυο λόγια: σε θέματα εσωτερικής λειτουργίας και η ΕΠΟ (όπως συμβαίνει με τις ομοσπονδίες σε όλον τον κόσμο) οφείλει να αυτορυθμίζεται με βάση όσα ισχύουν για τα μέλη της FIFA και της UEFA. Αυτό δεν αλλάζει και δεν αυτοκαθορίζεται από κάθε μέλος μας».

-Και με ποιον τρόπο θα συνδιαλέγεται η Ομοσπονδία με το κράτος;

«Έχετε κοινοβουλευτική δημοκρατία και Σύνταγμα. Τα σεβόμαστε απολύτως. Η πολιτεία έχει το ρόλο της και σε θέματα που αφορούν το Ελληνικό κράτος προφανώς έχει λόγο. Δεν θα σας πω εγώ πως θα συνδιαλέγεστε με τηνπολιτεία. Στο μείζον θέμα της αντιμετώπισης της βίας και της ασφάλειας λόγου χάριν, προφανέστατα και η Ελληνική κυβέρνηση έχει λόγο και ρόλο κι επιθυμούμε (επιδιώκουμε μπορώ να πω) συνεργασία. Τα θέματα φορολογικής και ασφαλιστικής επάρκειας των ομάδων σε σχέση με τις υποχρεώσεις σαφέστατα και αφορούν το κράτος! Στα θεσμικά θέματα του ποδοσφαίρου όμως η ΕΠΟ (όπως και όλες οι Ομοσπονδίες παγκοσμίως) αυτοκαθορίζεται-αυτοδιοικείται με βάση τα δεδομένα και τις προϋποθέσεις που θέτουν η Παγκόσμια και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και αυτά αποτελούν προαπαιτούμενα που οφείλουν να είναι σεβαστά απ’ όλους. Ο καθένας (Ομοσπονδία και κράτος) έχει το ρόλο του, αλλά και τα όρια του που πρέπει να γίνονται σεβαστά. Ούτε το κράτος μπορεί να επεμβαίνει στη λειτουργία του ποδοσφαίρου, ούτε το ποδόσφαιρο σε θέματα που αφορούν στο ελληνικό κράτος. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν είναι σαφή τα όρια. Αυτά τα θέματα είναι λυμένα παγκοσμίως. Επαναλαμβάνω ότι με όλα αυτά χάνουμε την ουσία του ποδοσφαίρου».

-Αναφερθήκατε στη βία. Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο τρόπος αντιμετώπισής της;

«Να ένας τομέας που υπάρχει δίπολο Ομοσπονδίας-Πολιτείας! Τι θέλω να πω; Για μια ομάδα που συμμετέχει στο Champions League ή το Europa League, για μια εθνική ομάδα που συμμετέχει σε διεθνείς διοργανώσεις είναι αδιανόητο να προκαλέσουν οι οπαδοί της επεισόδια. Γιατί; Διότι θα επιβληθούν αυτομάτως βαρύτατες τιμωρίες. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς χάρες, χωρίς επιείκεια. Όπως επίσης, εάν υπάρξουν παρεκτροπές σε θέματα που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα, φαινόμενα ρατσισμού ή άλλη οποιαδήποτε κοινωνική εκτροπή εντός γηπέδου ή στις εξέδρες οι τιμωρίες θα είναι επίσης σκληρές. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο και το ξέρουν όλοι. Από την άλλη, σε ό,τι αφορά το κράτος πρέπει να υπάρξουν επίσης αυστηρότατες ποινές, φυλακίσεις, στέρηση δικαιώματος εισόδου στα γήπεδα και συστήματα ελέγχου των σταδίων για όσους μπαίνουν σ αυτά. Είναι ορισμένοι κανόνες και νόμοι που εφόσον εφαρμόζονται με σταθερότητα και συνέπεια δε λέω ότι θα εξαφανίσουν, αλλά θα μειώσουν στο ελάχιστο το φαινόμενο της βίας. Το ποδόσφαιρο είναι χαρά, δεν είναι πόλεμος. Στο ποδόσφαιρο σεβόμαστε τον άνθρωπο, την αξία , την υπόστασή του. Κάθε άνθρωπο. Πρέπει όμως να υπάρχει βούληση από όλους. Το πλαίσιο ως FIFA και UEFA το έχουμε θέσει και είναι αυστηρότατο. Από κει και πέρα χρειάζεται βούληση κι επιμονή…».

Ποδόσφαιρο

Η όμορφη στιγμή Λουτσέσκου-Μπάτσι

Μάνος Τσαλγατίδης
11.07.2025 23:56

Το ελληνικό γυναικείο ποδόσφαιρο πήρε σημαντική απόφαση

Γιάννης Σωτηρίου
11.07.2025 23:42

Τα ασπρόμαυρα γενέθλια του Αντρίγια (pics)

Μάνος Τσαλγατίδης
11.07.2025 23:05

ΠΑΟΚτσήδικη ποδοσφαιρική δράση (video)

Μάνος Τσαλγατίδης
11.07.2025 23:05

Για αυτό δεν αγωνίστηκαν Αντρίγια-Κωνσταντέλιας

Μάνος Τσαλγατίδης
11.07.2025 22:01

Γερμανικά ΜΜΕ: «Η Στουτγκάρδη πιέζει για Κωνσταντέλια, αλλά…»

Μάνος Τσαλγατίδης
11.07.2025 21:13

Μπάσκετ

Κοντά στην επιστροφή του στον ΠΑΟΚ ο Τζόουνς

Όλγα Χιονίδου
11.07.2025 23:21

Ζάρας: «Πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στον ΠΑΟΚ!»

Δημήτρης Βαφειάδης
11.07.2025 16:32

Το ευρωπαϊκό μέλλον του ΠΑΟΚ σε περίπτωση αποκλεισμού

Όλγα Χιονίδου
11.07.2025 15:59

Επίσημο του Παπαδάκη στο Περιστέρι

Γιάννης Σωτηρίου
11.07.2025 11:13

Προτάθηκε και εξετάζεται ο Μάρβιν Τζόουνς

Όλγα Χιονίδου
10.07.2025 23:03

Σημαντική ενίσχυση για ΠΑΟΚ

Μάνος Τσαλγατίδης
10.07.2025 22:08

Αντίπαλοι

Μαρινάκης: «Θα πρέπει να μειωθούν οι ομάδες στη Super League2»

Πάνος Γεωργογιάννης
09.07.2025 21:36

Συνεχίζει στον Κολοσσό ο Καράμπελας

Γιάννης Σωτηρίου
09.07.2025 17:40

«Χωράφι»: Σε τραγική κατάσταση οι Ζωσιμάδες! (pics)

Γιάννης Σωτηρίου
09.07.2025 14:25

Πρώτη προπόνηση με πολύ κόσμο για την ΑΕΛ (pics)

Γιάννης Σωτηρίου
08.07.2025 21:31

«Κραυγή» αγωνίας των παικτών της Λαμίας!

Γιάννης Σωτηρίου
07.07.2025 17:42

Πλήγμα στην ΑΕΚ με Καλοσκάμη

Πάνος Γεωργογιάννης
06.07.2025 23:53
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Παιδί για… σπίτι!
12.07.2025 00:04
Η όμορφη στιγμή Λουτσέσκου-Μπάτσι
11.07.2025 23:56
Το ελληνικό γυναικείο ποδόσφαιρο πήρε σημαντική απόφαση
11.07.2025 23:42
Κοντά στην επιστροφή του στον ΠΑΟΚ ο Τζόουνς
11.07.2025 23:21
Τα ασπρόμαυρα γενέθλια του Αντρίγια (pics)
11.07.2025 23:05

Blogger

ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Παιδί για… σπίτι!

Σωτήρης Μήλιος
12.07.2025 00:04
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Αετός μ’ οκτώ κεφάλια…

Σωτήρης Μήλιος
07.07.2025 19:05
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Καιρός για λίγη ηρεμία!

Μάνος Τσαλγατίδης
05.07.2025 09:15
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

«Θύμα» της επιτυχίας του

Σωτήρης Μήλιος
01.07.2025 22:39
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Έγιναν βήματα αλλά έχει δρόμο μπροστά του

Κώστας Βασιλόπουλος
02.07.2025 07:26
ΑρθρογράφοιΚλεάνθης Βαλαρούτσος

Κάτι κινείται επιτέλους

Κλεάνθης Βαλαρούτσος
30.06.2025 20:03

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?