“Με ήθος ο Πόζογλου”

Για τον χαρακτήρα του Στέλιου Πόζογλου μίλησε ο Στέλιος Τσιπούρας, πατέρας του αδικοχαμένου νεαρού παίκτη του Άρη Άγγελου Τσιπούρα, με δηλώσεις του στο Metropolis. Να σημειωθεί ότι είχε κάνει αίσθηση στο πρόσφατο παρελθόν όταν ο Στέλιος Πόζογλου, ως παίκτης της ομάδας Κ17 του ΠΑΟΚ, είχε αφιερώσει γκολ που σημείωσε στον αδικοχαμένο φίλο του Αγγελο.
«Γνωρίζω αρκετά από αυτά τα παιδιά, ήταν μαζί με τον Αγγελο στα κλιμάκια της Εθνικής και στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ. Τον Στέλιο (σ.σ. Πόζογλου) τον γνωρίζω, αν και έπαιζαν σε αντίπαλες ομάδες με τον γιο μου, ήταν φίλοι. Εκτός του ότι αγαπούσαν το ποδόσφαιρο, είναι και παιδιά με ήθος. Θα σας πω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ο Αγγελος ήθελε να γίνει προπονητής στις μικρές ομάδες, δεν τον ενδιέφερε τόσο η ποδοσφαιρική καριέρα, γιατί -όπως μου έλεγε αρκετοί προπονητές δεν ήξεραν να συμπεριφέρονται, ήθελε και να σπουδάσει ψυχολογία, γι’ αυτόν τον λόγο» είπε αρχικά και συνέχισε: «Μιλάω και ως εκπαιδευτικός. Πρώτα πρέπει να κοιτάμε την συμπεριφορά τη δική μας. Δεν σημαίνει ότι επειδή έχω παίξει μπάλα, μπορώ να διαχειριστώ παίκτες αυτής της ηλικίας. Η συμπεριφορά η δική μας ορισμένες φορές οδηγεί τα παιδιά να συμπεριφέρονται άσχημα. Είναι ιδιαίτερες αυτές οι καταστάσεις. Αυτά τα παιδιά αγαπούν το δίκιο, στενοχωριούνται περισσότερο στην ήττα από έναν ενήλικο, γίνεται «πάλη» μέσα τους. Το πρώτο φταίξιμο, λοιπόν, είναι δικό μας. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τις ψυχές των παιδιών».
Για τον Στέλιο Πόζογλου, πιο συγκεκριμένα, δήλωσε: «Πραγματικά θλίβομαι με αυτά που διαβάζω. Ο Στέλιος προέρχεται από μια καταπληκτική οικογένεια. Είναι παιδί με αισθήματα. Δεν γίνεται ένα παιδί με αισθήματα να γίνει ένα παιδί έτσι όπως χαρακτηρίζεται, εκτός ορίων. Εκτός ορίων μπορεί να βρεθεί ο οποιοσδήποτε. Το θέμα είναι τι κάνουμε για να τον κρατήσουμε εντός ορίων. Δεν έχει χτυπήσει ποτέ αντίπαλο. Δεν έχει φερθεί ποτέ αλαζονικά ή υποτιμητικά, είναι ένα ταπεινό παιδί. Πώς γίνεται, λοιπόν, την μία να είναι έτσι και την άλλη αλλιώς; Ξέρω αρκετά μέλη και από την οικογένεια του κ. Δώνη, είναι παιδιά με ήθος, τους έχω ζήσει».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!