Το “ΟΧΙ” του ΠΑΟΚ και ο Σούλης

Το… μαχαίρι φθάνει στο κόκκαλο

Τώρα που καταλαγιάζει ο θόρυβος για το θέμα Μαρκόπουλου, τώρα που ηρεμούν άπαντες στο “παλατάκι” και τώρα που όσοι τόλμησαν με υποκριτικό θράσος να αποδοκιμάσουν τον προπονητή που τάχα είχε συμφωνήσει στον Ολυμπιακό και πλέον καταπίνουν τις γλώσσες και το δικό τους φαρμάκι, είναι ώρα να πούμε και να γράψουμε μερικά πράγματα…

Δεν θα αρχίσουμε όμως από τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ προπονητή του “Δικεφάλου” που πρέπει να τον έχει – και τον έχει – “κορώνα” στο κεφάλι του. Δεν θα αρχίσουμε από τα ψεύδη και τα “μυθιστορήματα” του διαδικτύου, ούτε από τις αντιδράσεις που καταγράφηκαν ελαφρά τη καρδία (κι από αρκετούς που στερούνται φαιάς ουσίας) κατά του Σούλη Μαρκόπουλου.

Θα αρχίσουμε από το μεγάλο “ΌΧΙ” που ξεστόμισε ο Μπάνε Πρέλιεβιτς για λογαριασμό του “Δικεφάλου” στους Αγγελόπουλους και κατ΄ επέκταση στον Ολυμπιακό.

Και μπορεί να μην το είπε στα “αφεντικά” του “θρύλου” ο οποίος ύπουλα, πονηρά και υποχθόνια προσπάθησε να “κλέψει” τον καλύτερο Έλληνα προπονητή στην Α1, μπορεί να το είπε στον ατζέντη του προπονητή που λειτούργησε εν τέλει για λογαριασμό του Ολυμπιακού, αλλά ήταν ένα από τα πιο δυνατά χτυπήματα του ΠΑΟΚ στον “αιώνιο” και μισητό του αντίπαλο, ήταν μία “γροθιά” στο “κατεστημένο” που αντιλήφθηκε ότι δεν εξαγοράζονται όλα με το χρήμα, ήταν ένα “χτύπημα” που δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στον αντίπαλο που χάνει την ευκαιρία να αποκτήσει έναν κορυφαίο προπονητή και να “συμμαζευτεί” από τα “χάλια” του, ήταν μία τεράστια επικοινωνιακή νίκη της ΚΑΕ ΠΑΟΚ που μπορεί με τα “λίγα” και με “κόπο” και “ιδρώτα” να πασχίζει για την εξυγίανση, την επιβίωση και την αξιοπρέπεια εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων, αλλά “τσιράκι” των “Αθηναίων”, “ξεπουλητής” των περιουσιακών στοιχείων για “αργύρια” (όσα και να είναι αυτά), “θερμοκήπιο” ταλέντων που “τρέφουν” αντιπάλους δεν γίνεται.

Ο Μπάνε Πρέλιεβιτς κατάφερε να σηκώσει ψηλά το λάβαρο του ΠΑΟΚ, τόσο που “ζάλισε” τον Ολυμπιακό στον οποίο θεωρούσαν σίγουρο ότι μπορούν να έχουν όποιον θέλουν στις υπηρεσίες τους, ακόμη και τον προπονητή μίας άλλης ομάδας εν μέσω περιόδου.

Η διοίκηση Μπάνε Πρέλιεβιτς, γιατί δεν είναι μόνο ο πρόεδρος, είναι και οι Β. Γαλατσόπουλος, Αρ. Καρακούσης, Π. Κατσιώρας, Χρ. Καραμπέρης, μία ιστορική “μορφή” δηλαδή του σύγχρονου ΠΑΟΚ και τέσσερα παλικάρια που είχαν αρχίσει (από διαφορετική ηλικία) από τα τσιμέντα της Τούμπας, πέντε λάτρεις του μπάσκετ και πέντε πρότυπα διοίκησης (Πρωτοδικείου), κατάφεραν ένα καίριο πλήγμα στο πρεστίζ του αντιπάλου κι ενδεχομένως και στα αγωνιστικά του σχέδια.

Ένα μόνο σας λέμε και είναι διασταυρωμένο: ο ίδιος ο Βασίλης Σπανούλης ζήτησε από τους Αγγελόπουλους να πάει στο λιμάνι ο Σούλης Μαρκόπουλος για να τους “διορθώσει” και σε τελική ανάλυση να τους προλάβει από την απώλεια των στόχων τους…

Η διοίκηση Πρέλιεβιτς που δέχθηκε και στο “παλατάκι” την επίσκεψη ορισμένων οργανωμένων ΠΑΟΚτσήδων, δεν περίμενε τις δικές τους αντιδράσεις στο να μην φύγει ο Μαρκόπουλος ή φυσικά να μην πουληθεί στον Ολυμπιακό. Το είχε πάρει απόφαση μόλις ο ίδιος ο προπονητής ενημέρωσε τον πρόεδρο. Έφευγαν μάλιστα οι διοικούντες από τα σπίτια τους για το έκτακτο ΔΣ και ο καθένας έλεγε “όχι” αλλά και πως θα δείξει πυγμή ο ΠΑΟΚ, σαν μεγάλη ομάδα στην συγκεκριμένη περίσταση.

Και το ρητό… “κι ένα εκατομμύριο να μας πρόσφερε ο Ολυμπιακός δεν θα τον δίναμε” τα λέει όλα. Οι διοικούντες προστάτευσαν και το δικό τους οικοδόμημα. Αυτή την ανταγωνιστική ομάδα που ακόμη “χτίζεται” και την οποία λειτουργούν σαν να είναι η ίδια τους η ζωή. Έχουν βάλει άλλωστε άπαντες το κεφάλι τους στον “ντουρβά” έναντι του Δημοσίου κι έναντι των Νόμων… Αυτοί οι διοικούντες έδωσαν μία νέα πνοή σε αυτό ακριβώς που ο κόσμος έχει παραμελήσει, έχει απαξιώσει, έχει παραμερίσει για χάρη του ποδοσφαίρου.

Έδωσαν πνοή στο όραμα της μπασκετικής ομάδας, της πιο αδικημένης – πρώτα από τον κόσμο της – και της πιο αξιοπρεπούς και πετυχημένης στην ιστορία του συλλόγου, στην μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που έχει πετύχει το αδιανόητο: να σώσει την ύπαρξή της με χρηστή διαχείριση και με μπασκετικούς ανθρώπους – “σημαίες” – στο “τιμόνι” της.

Αλλά ας πάμε και στον άνθρωπο που πρέπει ένας – ένας οι ΠΑΟΚτσήδες να του σφίγγουν το χέρι… Από σήμερα (ψέμματα, εδώ και πέντε χρόνια) κι εφόρου ζωής! “Ο Σούλης Μαρκόπουλος έκλεισε στον Ολυμπιακό”! Ναι, έτσι έγραψαν τα αθηναϊκά site. Κι εγώ γράφω εδώ τώρα – μπορεί και ανυπόγραφα γιατί έτσι έκαναν τα αθηναϊκά site – να γράψω «κλείνει ο Σπανούλης στον ΠΑΟΚ»! Μπορώ… Ποιος θα με τιμωρήσει; Ποιος θα με διαψεύσει; Ο Σπανούλης; Ο Ολυμπιακός; Μα, κανένας. Στο διαδίκτυο γράφει ο καθένας – δυστυχώς και για την επαγγελματική δημοσιογραφία – ότι θέλει. Έγραψαν ακόμη ότι πήγε στην Αθήνα και συμφώνησε με τους Αγγελόπουλους. Οι Αθηναίοι. Και δυστυχώς «αναμασήθηκε» κι εδώ.

Ποιος έχει απόδειξη γι΄ αυτό; Κανείς… Αλλά είναι μέγα ψέμα. Διότι ο Σούλης που στόμα έχει και μιλιά δεν έχει – και το ξέρει όλη η Ελλάδα αυτό – δεν θα έπαιρνε αμπάριζα τα αθηναϊκά site για να το διαψεύσει. Ούτε οι Αγγελόπουλοι βέβαια που έπαιζαν το δικό τους επικοινωνιακό παιχνίδι. Ο Σούλης Μαρκόπουλος, ένας ΚΥΡΙΟΣ ΜΕ ΚΑΠΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, αφού τους έγραφε επί τρεις μέρες (ναι, από την Πέμπτη είχαν «διπλαρώσει» τον ατζέντη του), την Κυριακή μετά το ντέρμπι του Αλεξανδρείου κι ακριβώς μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τον Κηφισιά, οπότε οι Αγγελόπουλοι ξέρετε που είχαν το αβγό…, δέχθηκε πάλι τηλεφώνημα.

Επαναλαμβάνω, τηλεφώνημα, κρούση, πρόταση, όπως θέλετε πείτε το. Αλλά ποια συμφωνία; Καμία συμφωνία. Κι αμέσως πήρε τηλέφωνο σαν άψογος επαγγελματίας τον Μπάνε Πρέλιεβιτς. Και τον ενημέρωσε. Αποφασίστε τι κάνουμε ήταν η συζήτηση. Δεν είπε φεύγω, δεν είπε θέλω να φύγω, δεν είπε τίποτε. Είπε αποφασίστε εσείς, με εσάς έχω συμφωνία. Εσείς θα κρίνετε τι θα γίνει. Και όταν του είπαν «όχι, δεν σε πουλάμε», απάντησε μέσα σε λίγα λεπτά, «δεν είμαι προδότης». Δεν σκέφθηκε το χρήμα του Ολυμπιακού, δεν το έβαλε μπροστά. Ούτε ζήτησε παραπάνω για να μείνει στον ΠΑΟΚ. «Θα τηρηθεί η συμφωνία μας» – γνωστό πλέον ότι ούτε συμβόλαιο δεν έχει υπογράψει, παρά «συμβόλαιο τιμής» δίνοντας τα χέρια με την ΚΑΕ – είπε και έβαλε μπροστά την ομάδα του, τον ΠΑΟΚ. Και σαν επαγγελματίας κλώτσησε την μεγαλύτερη ευκαιρία της καριέρας του, κάτι που ίσως πολλοί από τους φιλάθλους (και του ΠΑΟΚ) μπορεί να μην το έκαναν. Αλλά αντί για επαγγελματίας, φέρθηκε σαν άνθρωπος… Και όχι σαν αδίστακτος φιλοχρήματος, όπως δεκάδες άλλοι που πέρασαν στο παρελθόν από την θέση του.

Ακριβώς τότε που οι χιλιάδες «καναπεδάκηδες», όλοι αυτοί που δεν πατάνε στο γήπεδο και όλοι αυτοί που δεν ξέρουν, τον είπαν «προδότη». Ναι, τότε που ο Σούλης Μαρκόπουλος «έπνιγε» μέσα του τις «απληρωσιές», τα «προβλήματα», τα «ζόρια», κανείς από τους «εισαγγελείς» του δεν τον ρώτησε, «ρε κόουτς πως θα τα βγάλεις πέρα»; Και τώρα που έδινε άλλο ένα παράδειγμα στην κοινωνία με την τιμιότητα, το ήθος και την επαγγελματική του ευσυνειδησία βρέθηκαν και κάποιοι να τον βρίσουν και να τον απαξιώσουν! Απλά επειδή είναι κορυφαίος και τον εποφθαλμιούν και άλλες ομάδες! Υπενθυμίζουμε ότι το ίδιο ακριβώς έγινε και πέρσι την βραδιά του All Star Game με τον Παναθηναϊκό να τον δελεάζει και είπε και τότε «όχι». Ούτε αυτό θυμούνταν οι όψιμοι «εισαγγελείς» του;

Ο Σούλης Μαρκόπουλος που «έβγαλε» τον ΠΑΟΚ από την συνεχή αγωνιστική αναξιοπρέπεια, που τον έφερε δύο φορές σε πέντε χρόνια στην 3η θέση κατακτώντας ένα μικρό πρωτάθλημα ουσιαστικά, που τον έχει επί τέσσερα από τα έξι χρόνια του στην Ευρώπη, που κέρδισε με την μεγάλη ομάδα του παρελθόντος το Κύπελλο Κόρατς, που τον «έσωσε» όταν ήταν 13ος το Γενάρη του 2006 (εκείνη την σαιζόν που κόντεψε να τον πάει και στην τετράδα αν δεν έκανε το μπρος πίσω στο Μαρούσι ο Γκαγκαλούδης), ο άνθρωπος που επί Πανελούδη έμεινε απλήρωτος και επί Λάκη Οικονομίδη μετά το Κόρατς εκδιώχθηκε για να έρθει ο ανεκδιήγητος Σάκοτα που διέλυσε τότε τον ΠΑΟΚ, ο άνθρωπος που το 2006 έβγαζε από την τσέπη του λεφτά για να πληρωθεί το πούλμαν της αποστολής σε κάποια ταξίδια στην Αθήνα (μάρτυρας ο Άρης Καρακούσης), ο άνθρωπος που ανέδειξε παίκτες και παίκτες όλα αυτά τα χρόνια, ο προπονητής που φέρνει παίκτες στον ΠΑΟΚ επειδή αυτοί τον θέλουν (όπως σας αποκαλύπτουμε ότι τον ήθελε και ο Σπανούλης), ο άνθρωπος που ζει και ανασαίνει για τον ΠΑΟΚ είναι «προδότης»… Αν ο Ολυμπιακός χρησιμοποίησε αήθη τακτική, όλοι αυτοί που βιάστηκαν να τον κακολογήσουν από τον ΠΑΟΚ τι είναι;

Μένουμε στο Σούλη και για ένα ακόμη ζήτημα. Για το οικονομικό.

Χάρισε περίπου 100.000 ευρώ στην πρώτη τριετία του. Έριξε το συμβόλαιό του που ήταν κλειστό και υπογεγραμμένο, δέχθηκε τα 160.000 ευρώ που του οφείλονται από την πρώτη πενταετία να μπουν στο άρθρο 99 (για να σωθεί η ΚΑΕ) και σε δόσεις που θα αποπληρωθούν στα επόμενα πέντε χρόνια (κι άμα λέμε εμείς…) και για φέτος δεν του έχουν δώσει ούτε ευρώ για κουλούρι. Πληρώνει κι από την τσέπη του την Εφορία του στο μεταξύ για τα δηλωθέντα παραπάνω. Κορόϊδο ή χορηγός; Εμείς ευγενικά θα πούμε το δεύτερο! Και μάλιστα από τους μεγάλους χορηγούς. Στο κάτω κάτω και ο Δ. Κοντομηνάς 2 Χ 80.000 ευρώ έδωσε την τελευταία διετία. Όσα δηλαδή και ο Σούλης; Μήπως να βάλουμε και στην φανέλα το όνομα Μαρκόπουλος;

Ο Σούλης που περίμενε πάντα να πληρωθούν οι άλλοι, πάντα να πληρωθεί η Εφορία, που δεν γκρίνιαξε ποτέ δημοσίως, αλλά πάντα κάλυπτε την διοίκηση στο οικονομικό, ο Σούλης που δεν ζήτησε αυξήσεις παρά δεχόταν μόνο μειώσεις, ο Σούλης που ενώ ήταν ο καλύτερος προπονητής της Α1 φέτος αντί να πάρει μία δέουσα αύξηση, κόστισε στην ΚΑΕ λιγότερα από τους μισούς σχεδόν προπονητές της κατηγορίας στις άλλες ομάδες, ο Σούλης που δεν έβαλε ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΓΩ, ο Σούλης που δεν βγαίνει στα ραδιόφωνα κάθε τρεις και λίγο όπως άλλοι του ΠΑΟΚ, ο Σούλης που όταν χάνει η ομάδα του, «πονάει» περισσότερο και από τα ίδια τα «τσιμέντα» της Τούμπας και του «παλατακίου», έγινε για κάποιους «προδότης». Σα δεν ντρέπεστε όλοι εσείς.

Πιστεύουμε ότι μεγάλη μερίδα του κόσμου δεν βιάστηκε να τον αποδοκιμάσει. Πιστεύουμε ότι πολλοί ΠΑΟΚτσήδες θα του έδιναν και την ευχή τους – ναι, την ευχή τους – να πάει στον Ολυμπιακό, στην Ευρωλίγκα, να διεκδικήσει τίτλους που ο ΠΑΟΚ δυστυχώς προς το παρόν (και για πολλά χρόνια) δεν μπορεί, για να δείξει πόσο προπονητάρα είναι. Πόσο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ είναι. Πιστεύουμε ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ που τον αποθεώνει διαρκώς, τον έχει μέσα στην καρδιά του σαν αναπόσπαστο κομμάτι του συλλόγου και γι΄ αυτό θα πονούσε αν τον έβλεπε σε άλλο πάγκο. Πιστεύουμε ότι όσοι τον γνώρισαν κι από κοντά, όσοι αντιλήφθηκαν την εντιμότητα, την αξιοπρέπεια και όλα τα άλλα προτερήματα της προσωπικότητάς του, τον έχουν και για πρότυπο. Και όχι δεν του κάνουμε εμείς κάποια «αγιογραφία».

Δεν την χρειάζεται. Ούτε από μας ούτε από κανέναν. Αλλά εδώ που τα λέμε, ίσως όλοι μαζί κάποια στιγμή να βάλουν ένα χεράκι – και όσοι τον αποδοκίμασαν χωρίς να ξέρουν τι τους γίνεται – για να στηθεί και ένα «βάθρο» για τον Σούλη έξω από το «παλατάκι»…

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Τρέλα… στην επιστροφή του ΠΑΟΚ! (pic)

Μήνυμα Σαββίδη για το μπάσκετ (pic)

Λυκογιάννης: «Πλέον κοιτάζουμε… ψηλότερα»

Ήττα-ντροπή για ΠΑΟΚ στην Κηφισιά!

Κέρδισε στο… θρίλερ ο ΠΑΟΚ!

Θα λύσουν τις διαφορές τους στην παράταση

Live+stream: Λάρισα-ΠΑΟΚ

«Συμφωνία Λουτσέσκου με Φενέρμπαχτσε»

Τα εκτός έδρας τον… πληγώνουν

Οικογένεια και αγάπη στον ΠΑΟΚ (pic)

Ασπρόμαυρο χρώμα στο Ιντεπετιέντε-Χιμνάσια

Μαζί τους και ο Μήτρου Λόνγκ (video)

Live+Stream: Κηφισιά – ΠΑΟΚ

«Προπονητής; Θα έδερνα τους παίκτες!»

Πιο κοντά στην άνοδο με Γιαννούλη η Νόριτς

Μπίσεσβαρ: «Ίσως παραμείνω στην Κύπρο!»

ΠΑΟΚ θα πει… ρόλερ κόστερ

Τον πληγώνει η άμυνα του

«Ενδιαφέρεται για Τζόλη η Μπαρτσελόνα»

Απογοήτευση στην Μίντλεσμπρο για τον Άκπομ!

«Πυρετός… Καγκάβα στον ΠΑΟΚ!»

«Ο Κούτσιας θα τρελάνει την Τούμπα»

Μέτριος εγώ – Κάθαρσις

Δοκιμές ενδεκάδας με… αλλαγές!

Στήριξε Γκαρσία ο Ουάρντα!

Η απόδοση των παικτών

«Ασπρόμαυρη» υποδοχή στην Καλαμάτα (pics)

Τι συμβαίνει με τον Κούμαν; (video)

Έγιναν εκπλήξεις στο Europa League

Ερωτήματα για το οφσάιντ στον Κρμέντσικ (pic)

Χαμένη λόγω Μπράντονιτς η Ράντνικ

Χτίζει σερί ο Α. Ζίβκοβιτς

«Να αρπάζουν την ευκαιρία όσοι παίζουν»

Η ήττα με τα μάτια του ΠΑΟΚ

Ο… σκιέρ Ελ Καντουρί στην Τρίπολη (video)

Σπάσιτς: «Να δέσει τον Αντρίγια ο ΠΑΟΚ!»

Η υπόσχεση Βιεϊρίνια στην ΚΑΕ (video)

Ράσταβατς: «Μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ»

«Ασπρόμαυρη» η Εθνική Ελλάδος

Τρία χρόνια αήττητος από τον Αστέρα

Φοβερό μήνυμα ΚΑΕ για Βιεϊρίνια (pic)

Η αυτοκριτική του Μουργκ

Η γκέλα του ΠΑΟΚ σε video

Η γκολάρα του Κρμέντσικ ακυρώθηκε! (pic+video)

Με Άρσεναλ ο Ολυμπιακός

Δύσκολες στιγμές για τον Μάτος

Η υπόσχεση του Ζίβκοβιτς

Τα εκτός έδρας τον… πληγώνουν

Μπίσεσβαρ: «Ίσως παραμείνω στην Κύπρο!»

Τον πληγώνει η άμυνα του

Έτσι έζησαν την ήττα (video)

Ο… διπλάσιος Αντρίγια!

Στην Τρίπολη το πλήρωσε…

«Καθάρισαν» και επιστρέφουν

Τρέλα… στην επιστροφή του ΠΑΟΚ! (pic)

Μήνυμα Σαββίδη για το μπάσκετ (pic)

Λυκογιάννης: «Πλέον κοιτάζουμε… ψηλότερα»

Κακλαμανάκης: «Αφιερωμένη η νίκη στον Μήτρου-Λονγκ»

Κέρδισε στο… θρίλερ ο ΠΑΟΚ!

Θα λύσουν τις διαφορές τους στην παράταση

Live+stream: Λάρισα-ΠΑΟΚ

Φωτιά… στα δίχτυα από Πρίγιοβιτς και Πέλκα (vids)

«Προπονητής; Θα έδερνα τους παίκτες!»

«Τρελά» λεφτά για Χάαλαντ

Ο Τζέραρντ στον πάγκο της Λίβερπουλ;

Ράσταβατς: «Μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ»

Ο Απόλλωνας έβαλε σε μπελάδες τον ΟΦΗ

Ο Αστέρας με τα μάτια του ΠΑΟΚ

Μποροβήλος: «Γραφικότητες τα περί αναδιάρθρωσης»

Επιστροφές στον Αστέρα ενόψει ΠΑΟΚ

Πήρε αναβολή για το «ντου» ο Μαρινάκης