Διαχειριστικό έλεγχο σε όλες τις ΠΑΕ της Super League και της Football League κατά την τελευταία πενταετία διέταξε ο εισαγγελέας Χάρης Λακαφώσης, πριν αποχωρήσει από την αθλητική εισαγγελία Αθηνών.
Οπως αποκάλυψε η «Δίκη στον Σκάι» ο εισαγγελέας Χάρης Λακαφώσης λίγο πριν αποχωρήσει από την αθλητική εισαγγελία Αθηνών διέταξε διαχειριστικό έλεγχο σε όλες τις ΠΑΕ της Super League και της Football League με βάση το άρθρο 77 του νόμου 2725/99.
Αφού διαπίστωσε ότι η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού δεν έχει κάνει τον απαιτούμενο από τον νόμο σχετικό έλεγχο, έδωσε εντολή στο ΣΔΟΕ να ελέγξει τις πέντε τελευταίες διαχειριστικές περιόδους των ποδοσφαιρικών εταιριών.
Με έγγραφο του ο κύριος Λακαφώσης ζητάει να ελεγχθούν όλες οι αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων, οι εισροές και εκροές, τα πιθανά παρένθετα πρόσωπα και οι οφειλές προς το Δημόσιο.
Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που θα γίνει τέτοιος εκτεταμένος διαχειριστικός έλεγχος σε ποδοσφαιρικές ομάδες.
ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ 1.600 ΣΕΛΙΔΩΝ ΓΙΑ 164 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ
Ο αντιεισαγγελέας εφετών Αθηνών Παναγιώτης Πούλιος ολοκληρώνει εντός του Νοεμβρίου την πρότασή του γα το σκάνδαλο των στημένων αγώνων που ξέσπασε τον Ιούνιο του 2011. Η πρόταση που ξεπερνά τις 1.600 σελίδες θα κατατεθεί στο Δικαστικό Συμβούλιο, αφορά τελικά 164 κατηγορούμενους και θα δώσει τέλος σε ένα δικαστικό σίριαλ που ξεκίνησε με τέσσερις προφυλακίσεις ποδοσφαιρικών παραγόντων. Ερευνώνται τα κακουργήματα της απάτης και της σύστασης συμμορίας, αλλά και πλημμεληματικές πράξεις δωροδοκίας.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΟΥ ΡΙΣΚΟΥ
Στο διεθνές συνέδριο των Βρυξελλών έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις προτάσεις της Ελληνίδας εισαγγελέας Βιργινίας Σακελλαροπούλου για την καταπολέμηση της στοιχηματικής απάτης. Πρόκειται για την εισαγγελέα της έδρας του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων Αθηνών όπου καταδικάστηκαν 5 φυσικά πρόσωπα και έξι ματς κρίθηκαν στημένα. Το συνέδριο συμφώνησε στην συντονισμένη καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, την υποχρεωτική εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, την αυστηρή απαίτηση από τα κράτη να ελέγχουν τα αθλητικά στοιχήματα και την προώθηση της εφαρμογής της σύμβασης του συμβουλίου της Ευρώπης. Το πλέον εντυπωσιακό συμπέρασμα είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στις έξι πρώτες χώρες υψηλού κινδύνου για στοιχηματική απάτη.
ΠΗΓΗ: skai.gr