Ένα εκρηκτικό πρώτο 20λεπτο ήταν αρκετό για τον Παναιτωλικό να φύγει με τη νίκη από το νησί των Φαιάκων. Η ποιοτική μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του Αγρινίου έκανε άνω κάτω την άμυνα της Κέρκυρας, η οποία δέχτηκε δύο γκολ και ακολούθως είχε να διανύσει… ανήφορο. Όσο περνούσε ο χρόνος στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έδιναν χώρο στους ”κυανέρυθρους”, αλλά κατέστη ανέφικτο να απειλήσουν με αξιώσεις στο πρώτο 45λεπτο. Ναι μεν είχαν την υπεροχή, αλλά το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των ”καναρινιών” ήταν απροσπέλαστο. Ετζενγκουέλε και Μαλεζάς ήταν παρόντες όποτε χρειάστηκε, ”καθαρίζοντας” κάθε υποψία για γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο η Κέρκυρα μπήκε στο γήπεδο, όπως ολοκλήρωσε το πρώτο μισό. Είχε, δηλαδή, την κατοχή και επιδίωκε να σκοράρει, προκειμένου να ξαναμπεί στο ματς. Ο Μιχάλης Γρηγορίου πέρασε στον αγώνα Ζορμπά και Ναγιάρ, έγινε πιο επιθετικό το σχήμα, αλλά ξανά η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας έφτανε με ευκολία στα αντίπαλα καρέ. Όπως στη φάση του 66′, κατά την οποία ο Μαρτίνες είχε δοκάρι και θα μπορούσε να είχε τελειώσει το ματς. Το μόνο που κατάφερε το συγκρότημα του Ιονίου νησιού ήταν να μειώσει σε 2-1 χάρη σε ένα εξαιρετικό γκολ του Γκόμεζ. Ένα τέρμα που θα είναι βέβαια στα υποψήφια για το καλύτερο της αγωνιστικής. Μετά τον Πανθρακικό και την Ξάνθη, λοιπόν, ο Παναιτωλικός επικράτησε και της Κέρκυρας, η οποία τελευταία φορά είχε γευτεί τη χαρά του τριπόντου στις 28 Σεπτεμβρίου (2-3 τον Λεβαδειακό).
Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Γεωργαράκος (Αθηνών), Καμπούρης (Ευβοίας)
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέτκους – Γκόμεζ, Ντιμιτρόφσκι, Βενέτης, Ντιόγκο – Ανδρεόπουλος (46′ Ναγιάρ), Μαραγκός (72′ Καϊκούτ) – Χαβίτο, Ρόχας (46′ Ζορμπάς), Κόντος – Μαρκόφσκι
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Μπρακάλι – Μπεχαράνο, Μαλεζάς, Ετζενγκέλε, Κέβιν -Γοδόι – Βιγιαφάνιες (80′ Κουτρομάνος), Μαρτίνες Φωτάκης, Κάπελ (74′ Καλογέρης) – Άλβες (67′ Βασιλείου).
Γκολ: Γκόμεζ (84′) – Βιγιαφάνιες (16′), Κάπελ (20′)
Κάρτες: Μαραγκός (30′), Ζορμπάς (71′) – Βιγιαφάνιες (35′), Μπεχαράνο (64′), Βασιλείου (90’+1′)
ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟ “Χ” ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΒΕΡΟΙΑ
Η αναμέτρηση ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη για την ομάδα του Εργοτέλη, αφού έψαχνε τη νίκη για να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.
Τα γκολ ήρθαν, αφού οι Κρητικοί προηγήθηκαν δυο φορές στο σκορ, όμως η άμυνα σε ένα ακόμα παιχνίδι δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Έτσι αυτό το τελικό 2-2 μοιάζει με δίκαιο αποτέλεσμα.
Διαιτητής: Γεώργιος Λιαχούδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Αλέξανδρος Γρεβένης (Χαλκιδικής)
Εργοτέλης (Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Τζανακάκης, Μέγι, Γιοβάνοβιτς, Λυκογιάννης, Μπογκντάνοφ, Γκέντσογλου, Χαντί (Βλαχοδήμος 72′), Χαλκιαδάκης, Γιουσούφ, Νόσκοβιτς (Παμλίδης 78′).
Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Μαλόν, Αμαραντίδης, Καλί, Μπατιόν, Καταλά, Μπαλάφας (Γεωργιάδης 41′), Ντουμίτρου, Μπεν (Βεργώνης 81′), Καλτσάς, Κάμπορα (Μπαργκάν 54′).
Γκολ: Χαλκιαδάκης (13′ σουτ), Γιουσούφ (38′ σουτ) — Καλτσάς (17′ γκολ-φάουλ), Μπεν (61′ πέναλτι).
Κάρτες: Αμαραντίδης (κίτρινη 32′), Χαντί (49′ κίτρινη), Λυκογιάννης (κίτρινη 59′), Μπαργκάν (κίτρινη 64′), Τζανακάκης (κίτρινη 70′).