Το ενδιαφέρον της Interpol έχει προκαλέσει η ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που άσκησε ο Αρ. Κορέας σε 16 πρόσωπα, η πλειοψηφία των οποίων είναι μέλη της ΕΠΟ και κατέχουν ηγετικές θέσεις, για τα αδικήματα της σύνταξης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης, της απόπειρας εκβίασης και της δωροδοκίας-δωροληψίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, το τμήμα της Interpol, που συνεργάζεται με την FIFA σε θέματα διαφθοράς και καταπολέμησης των στημένων αγώνων, αντιπροσωπεία της οποίας βρέθηκε στην Αθήνα, με επικεφαλή τον Τζον Αμποτ, για συνάντηση με ποδοσφαιρικούς εμπλεκόμενους φορείς που έγινε στα γραφεία των Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας, εκδήλωσε ανεπίσημο ενδιαφέρον για την υπόθεση, αφού φέρεται να διαπίστωσε ότι στην Ελλάδα υπάρχει πρόβλημα διαφθοράς στο ποδόσφαιρο.
Επίσης από την Πέμπτη (4/12) που βγήκε το θέμα στην δημοσιότητα μέσω των ελληνικών και ευρωπαϊκών ΜΜΕ, αλλά και των social media, τα οποία αναπαρήγαγαν τα νέα για την δράση κυκλώματος στο ελληνικό ποδόσφαιρο που φέρεται να εδρεύει στην ΕΠΟ, έφτασαν στην EPASS (Συμφωνία για τα σπορ χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης), στη FIFA, στην UEFA, στη ΔΟΕ, στη Διεθνή Διαφάνεια, στην ICSS (Διεθνές Κέντρο για την ασφάλεια του αθλητισμού), στην EPFL (Ευρωπαϊκές Ποδοσφαιρικές Λίγκες) σta Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια και στα Υπουργεία Αθλητισμού χωρών της Ευρώπης.
Τέλος, ενδιαφέρον έχουν δείξει εταιρίες που παρακολουθούν την στοιχηματική ροή σε ποδοσφαιρικούς αγώνες με στόχο τον περιορισμό του φαινομένου της χειραγώγησης αγώνων.
πηγή:soccerplus