Οι συζητήσεις μεταξύ των Ενώσεων για την επόμενη μέρα στην ΕΠΟ έχουν αρχίσει και έναυσμα γι’ αυτές υπήρξε η άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος στην ηγεσία της για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της απόπειρας εκβίασης, της απειλής και της δωροδοκίας και δωροληψίας.
Η πλειοψηφία γνωρίζει, είτε στηρίζει την διοίκηση Σαρρή, είτε κρατά αποστάσεις ασφαλείας, είτε έχει ταχθεί απέναντί της ότι «οι μέρες της αφθονίας της είναι μετρημένες», αφού η μη ανακοίνωση των ονομάτων των κατηγορουμένων, που αποτελεί το τελευταίο «φύλλο συκής», εκτιμάται πως αργά ή γρήγορα δεν θα υφίσταται.
Σε αυτό το πλαίσιο γίνονται συζητήσεις για το όνομα του προσώπου που θα μπορούσε να ηγηθεί και να βγάλει την ΕΠΟ από το τέλμα της πλήρους αναξιοπιστίας, των παρατεταμένων κρουσμάτων διαφθοράς και κακής διαχείρισης.
Ένα από τα ονόματα που συζητούνται μεταξύ κάποιων Ενώσεων είναι αυτό του Γιώργου Λυσσαρίδη.
Πρόκειται για πρόσωπο που είχε αναμειχθεί με την ΕΠΟ ως τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, είτε ως επικεφαλής παράταξης που διεκδικούσε την ηγεσία της Ομοσπονδίας, είτε ως μέλος του ΔΣ.
Βασικό προτέρημα που του αναγνωρίζουν όσοι ρίχνουν το όνομά του στο τραπέζι, είναι η ηθική του υπόσταση και η ακεραιότητα του χαρακτήρα του, σε αντίθεση με άλλα πρόσωπα που επιχειρούν να επανακάμψουν,κουβαλώντας όμως ένα αρνητικό συμβολικό φορτίο που έχει ταλαιπωρήσει το ποδόσφαιρο και έχει δημιουργήσει την παρούσα κατάσταση, η οποία το έχει οδηγήσει στις εσχατιές του διασυρμού.
Ο ίδιος ο Γ. Λυσσαρίδης σε επαφές που έχει υποστηρίζει ότι δεν ενδιαφέρεται να εμπλακεί σε ένα ποδόσφαιρο ποδηγετούμενο από τον εκάστοτε ισχυρό. Όμως,αυτό θα μπορούσε να είναι και το μεγάλο στοίχημα για τους προέδρους των Ενώσεων.
Με άλλα λόγια το δίλημμα ηθική ή διαφθορά, η οποία δεν παραγράφεται όσα χρόνια και αν περάσουν.
πηγή: soccerplus