Η προβολή αποτελεί έναν από τους πλέον ισχυρούς τρόπους να… ξορκίσεις ένα κακό. Και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι γεμάτο από τέτοια. Τον περασμένο Απρίλιο το paokfc.gr αποφάσισε να καλύψει ζωντανά τον τελικό του πρωταθλήματος Super League Κ15 που διεξήχθη στο Αγρίνιο ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Η – με φυσικό ήχο – μετάδοση ήταν το καλύτερο μήνυμα κατά του τυφλού οπαδισμού.
Η αποκρουστική ηχητική υπόκρουση, ενδεικτική ανθρώπων χυδαίων, ανθρώπων απαίδευτων, που έβριζαν παιδιά 14 ετών επειδή φορούσαν τη φανέλα του αντιπάλου πέρασε σε όλη την Ελλάδα. Το PAOK TV αναγκάστηκε να κλείσει τον ήχο, αλλά η φωνή πέρασε και ο υγιώς σκεπτόμενος κόσμος κατάλαβε πόσο σαθρά είναι χτισμένο το οικοδόμημα του ποδοσφαίρου στη χώρα μας.
Στο γήπεδο, όμως, οι ποδοσφαριστές του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού έδωσαν ένα ακόμα ισχυρότερο μήνυμα. Δίχως να παρασυρθούν από την ατμόσφαιρα επέδειξαν συμπεριφορά από την οποία θα έπρεπε να παραδειγματιστούν οι… ενήλικοι. Οι έμπλεες συναισθημάτων φωτογραφίες που δημοσίευε, άλλωστε, εκείνο το απόγευμα το paokfc.gr μαρτυρούσαν πολλά. Η συμπεριφορά των 14χρονων ποδοσφαιριστών ήταν, αντιθέτως, άψογη. Πόσω μάλλον μετά το τέλος του τελικού, όταν ο νικητής παρηγορούσε τον ηττημένο, όταν ο ηττημένος αγκάλιαζε για να συγχαρεί τον νικητή.
Οι φωτογραφίες αυτές οδήγησαν και σε ένα πολύ σημαντικό βραβείο. Ο ΠΣΑΠ τίμησε τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων για τη στάση τους. «Ηταν ο καλύτερος τρόπος να απαντήσουν σε μια μερίδα οπαδών που έβριζε χυδαία 14χρονους ποδοσφαιριστές και να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα για το πως αντιλαμβάνονται και πως θέλουν να είναι το ποδόσφαιρο», δηλώνει ο Αλέξης Τασούλης προπονητής της Κ15 πέρυσι, της Κ17 φέτος. Ετσι ακριβώς μίλησε και στην τελετή των βραβείων ΠΣΑΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών) παραλαμβάνοντας το βραβείο Fair Play για την άψογη συμπεριφορά των παικτών του στον τελικό της Κ15 την περασμένη σεζόν, τον πρώτο στην ιστορία της Super League για την συγκεκριμένη κατηγορία. Φυσικά, δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στον Σύνδεσμο για την πρωτοβουλία του και την αναγνώριση της ποιότητας αυτών των παιδιών.
Ο κ. Τασούλης είναι σαφής, μεστός και αδιαπραγμάτευτος σε ό,τι αφορά την φιλοσοφία ζωής που οφείλει μέσα από το ποδόσφαιρο να διδάξει στους αθλητές που εκπαιδεύει. «Σ’ αυτές τις ηλικίες το αποτέλεσμα και τα τρόπαια είναι επιθυμητά, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η εκπαίδευση των παιδιών, αγωνιστική και εξωαγωνιστική. Αυτό που θέλουμε στον ΠΑΟΚ εκτός από την παραγωγή άρτια καταρτισμένων ποδοσφαιριστών είναι να «μεγαλώσουμε» παιδιά χρήσιμα στην κοινωνία, σπουδαίους αυριανούς πολίτες. Γι’ αυτό αποτελεί σημαντικό για εμάς να γαλουχηθούν με τις αρχές και τις αξίες του «fair play» με σεβασμό σε συμπαίκτες, αντιπάλους, διαιτητές και φιλάθλους».
Και καταλήγει: «Φιλοδοξία μας είναι να αποτελούμε μια πρότυπη ποδοσφαιρική ελληνική σχολή με το δικό μας προσωπικό στυλ ποδοσφαίρου και φυσικά, χαρακτηριστικό μας να είναι η υποδειγματική συμπεριφορά των παικτών μας».
Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε τους ποδοσφαιριστές της Κ15 την περασμένη σεζόν, τους ποδοσφαιριστές στους οποίους ανήκει το βραβείο: Σιαμπάνης, Παπαθανασίου, Αλωπούδης, Δημητρίου, Αηδονίδης, Μίσκοβιτς, Νουκάρης, Κοντοθανάσης, Χατζηδίμπας, Μακούσης, Υφαντίδης, Μελετίδης, Τσέλα, Ευθυμιάδης, Ευθυμίου, Πανώρης, Πολύζος, Λαζαρίδης, Πεχλιβανίδης, Δημητρακόπουλος, Φιλιππίδης, Δραγάνης, Χατζηστραβός.
πηγή: paokfc