Αποκαλύψεις Βιεϊρίνια!

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια συνεχίζει τις αποκαλύψεις γύρω από τον ΠΑΟΚ, τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και την Εθνική ομάδα. Σε μια μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στην κορυφαία αθλητική εφημερίδα της Πορτογαλίας, A Bola, ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ μίλησε με αφορμή την ανανέωση του συμβολαίου του στη Βόλφσμπουργκ για τη ζωή του στην Γερμανία, αλλά ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της συνέντευξης αναλώθηκε στον ΠΑΟΚ και στη Θεσσαλονίκη.

a_bola.750

Διαβάστε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης με αναφορές στην Ελλάδα, στον ΠΑΟΚ και στην οικογένεια του:

«Η Ελλάδα μου έφερε τύχη και κυρίως μου έδωσε αυτοπεποίθηση για να επανέλθω. Επιστρέφοντας από την Λεϊσόες σαν δανεικός, τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα ήθελα. Ο ΠΑΟΚ μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω τις ικανότητες μου σαν ποδοσφαιριστής».

-Η Ελλάδα σας έφερε και τύχη στα προσωπικά σας;

«Ναι, όπως γνωρίζετε η γυναίκα μου είναι Ελληνίδα. Την γνώρισα όταν πήγα εκεί γι’ αυτό θα έλεγα ότι η Ελλάδα μου έδωσε πολλά στη ζωή μου. Επαγγελματικά και προσωπικά».

– Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ σε προσκυνούν. Λατρεύουν τον Βιεϊρίνια στην Θεσσαλονίκη. Πως το εισπράττεις αυτό;

«Νιώθω υπόχρεος. Είναι πολύ δυνατό αυτό που συμβαίνει με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Αισθάνομαι ότι υπάρχουν άνθρωποι που με θαυμάζουν, αλλά το ίδιο νιώθω και γω για την αφοσίωσή τους. Η δουλειά που έκανα στον ΠΑΟΚ με τους συμπαίκτες μου αναγνωρίστηκε και είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν το έχω ξεχάσει ποτέ».

-Ήταν η αγάπη αυτή του κόσμου καθώς και η παρουσία του Φερνάντο Σάντος να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αγωνιστείτε στην Εθνική Ελλάδος;

«Είναι αλήθεια ότι υπήρχε τότε στον αέρα. Μιλούσαν για το ενδεχόμενο αυτό, ειδικά οι εφημερίδες, αλλά δεν το σκέφτηκα ποτέ. Πάντα είχε την ελπίδα ότι θα εκπροσωπήσω την χώρα μου όπως έκανα με την Εθνική Νέων της Πορτογαλίας».

-Νιώθεις πως έχει ελληνικό ταμπεραμέντο μέσα σου;

«Ναι, γιατί η κόρη μου είναι Ελληνίδα. Γεννήθηκε στην Ελλάδα και μέσω του ΠΑΟΚ μπόρεσα να δείξω τις ικανότητες μου σαν ποδοσφαιριστής με την βοήθεια του Φερνάντο Σάντος. Επίσης, η γυναίκα μου είναι Ελληνίδα, οπότε θα έλεγα πως είμαι μισός Έλληνας».

– Σκέφτεστε να μείνετε στην Θεσσαλονίκη όταν αποσυρθείτε από το ποδόσφαιρο;

«Είχα ένα σπίτι στην Πορτογαλία. Πρόσφατα αγόρασα κι ένα στην Θεσσαλονίκη. Υπάρχει η πιθανότητα να μείνουμε για πάντα εκεί, καθώς είναι οι φίλοι μας. Βέβαια δεν αποκλείουμε και το ενδεχόμενο της Πορτογαλίας. Θα δούμε… Ίσως έξι μήνες στην Ελλάδα και έξι μήνες στην Πορτογαλία».


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!