Για όλα μίλησε ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Μπάνε Πρέλεβιτς στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ).
«Στον ΠΑΟΚ θέλουμε μεγαλομέτοχο και όχι πρόεδρο, για να βάλει τα πράγματα σε τάξη, να είναι ομαλή η λειτουργία της ομάδας και να μπορούμε να κάνουμε σχέδια. Εξέλιξη προς αυτήν την κατεύθυνση, τη δεδομένη στιγμή, δεν υπάρχει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα υπάρξει. Αυτό, βέβαια, δεν είναι απόφαση δική μας…», τόνισε δεκτικά, αποφεύγοντας επιμελώς να σχολιάσει την επισήμανσή μας για την πιο έντονη διάθεση, για ουσιαστικότερη ενασχόλησή του με την ΚΑΕ, που φέρεται πως διακατέχει το τελευταίο διάστημα τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.
Ναι μεν, αλλά…
Ευκολότερη ήταν η ροή στα λόγια, σε ό,τι έχει να κάνει με το αγωνιστικό ντεφορμάρισμα που δείχνει πως περνά εσχάτως ο ΠΑΟΚ, αποκορύφωμα του οποίου ήταν η κακή εμφάνιση τη Δευτέρα (16/3), στο «Παλατάκι», απέναντι στον Ολυμπιακό.
«Είναι λογικό μετά από ένα δύσκολο πρόγραμμα, με πολλές ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και δυστυχώς δύο σοβαρούς τραυματισμούς (Χαραλαμπίδης, Κακαρούδης), που έγιναν σε εκτός έδρας παιχνίδια του EuroCup, η ομάδα να στερείται, στην παρούσα φάση, ενέργειας στο παρκέ. Ήμασταν λίγο άτυχοι φέτος με αυτά τα προβλήματα, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός, μπορεί να προκύψουν και τέτοια», ανέφερε ο Πρέλεβιτς, αποσαφηνίζοντας σχετικά με το ενδεχόμενο να προστεθεί παίκτης στο δυναμικό του «Δικεφάλου» τη δεδομένη στιγμή: «Υπάρχει οικονομική αδυναμία στο να καλυφθούν τα κενά, γεγονός που το ξέρουμε, δεν είναι κάτι καινούργιο. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, βάσει των δυνατοτήτων που έχουμε. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν σκέψεις πολλές, το ζήτημα είναι, ωστόσο, ποιες δυνατότητες υφίστανται για ενίσχυση. Βρεθήκαμε την Τρίτη (σ.σ. σε δείπνο που είχαν οι διοικούντες την ΚΑΕ με τον Μάνο Μαλελή) και συζητήσαμε για το πόσο ωραίο θα ήταν να έχουμε στην ομάδα κάποιους παίκτες, αλλά μέχρι εκεί…».
«Θέλαμε το Κύπελλο, θα διεκδικήσουμε τα κεκτημένα»
Ιδιαιτερότητα της φετινής σεζόν αποτελεί το ότι ο ΠΑΟΚ έκανε ήδη ένα βήμα παραπάνω, σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας ως του «32» του Eurocup, αλλά και αγγίζοντας την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου. «Εισιτήριο» που έχασε τελικά στην εκπνοή, στον πρόσφατο ημιτελικό αγώνα από τον Παναθηναϊκό. Σχολίασε σχετικά ο πρόεδρος του «Δικεφάλου»:
«Μπορούμε να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την πορεία μας, ως τώρα, στη χρονιά. Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις ένα ολόκληρο πρωτάθλημα, παράλληλα με αυτό της χώρας σου. Διότι, στην Ευρώπη φτάσαμε σε κάποιο σημείο να παίζουμε περισσότερα παιχνίδια απ’ ότι στην Ελλάδα. Φτάσαμε κοντά και στην πρόκριση για τον τελικό στο Κύπελλο, ήμασταν στο τελευταίο σουτ. Έτσι είναι το μπάσκετ, υπάρχουν ματς που κρίνονται στον πόντο, άλλοτε κερδίζεις, άλλοτε χάνεις. Στο πρωτάθλημα η ομάδα είναι σε θέση να διεκδικήσει είσοδο στην τετράδα για τα πλέι οφ. Σίγουρο αποτελεί ότι θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα της περυσινής χρονιάς. Η περυσινή τρίτη θέση, βέβαια, μας έβαλε και σε δυσκολίες φέτος. Γιατί στο μπάσκετ η αγωνιστική επιτυχία δε σημαίνει οικονομικό όφελος, σημαίνει περισσότερες υποχρεώσεις και εφόσον δεν μπορείς να ακολουθήσεις αυτές τις υποχρεώσεις, μπορεί να έχεις και πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Είμαστε, για τα οικονομικά δεδομένα της Θεσσαλονίκης, ευχαριστημένοι γενικά από τα στηρίγματα που βρήκαμε φέτος. Θα μπορούσαμε, φυσικά, να είχαμε παραπάνω, αλλά θέλει δουλειά. Ούτε οι χορηγοί, ούτε τα εισιτήρια έρχονται από μόνα τους…».
Για τους πιο πολλούς… μνηστήρες, δε, που έχει φέτος η τρίτη θέση στη βαθμολογία της Α1, επισήμανε: «Πιστεύω πως είναι καλό για το πρωτάθλημα και το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα, να αναπτύσσουν δυναμική και άλλες ομάδες, όπως συμβαίνει φέτος με την ΑΕΚ. Είναι σημαντικό, επίσης, ότι τη δεδομένη στιγμή οι πέντε πρώτες ομάδες της βαθμολογίας είναι σύλλογοι με ιστορία. Λείπει από το πρωτάθλημα ο ανταγωνισμός και εφόσον υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων και οι ομάδες θα έχουν αγωνιστικά και οικονομικά οφέλη».
«Οφέλη για Ελλάδα – Σερβία»
Σε ό,τι αφορά το Ελληνο-Σέρβικο Επιμελητήριο, ο Μπάνε Πρέλεβιτς διευκρίνισε πως μπήκε στη ζωή του: «Μετά από ιδέα του Κώστα Γεωργάκου, φίλου μου για πάνω από 20 χρόνια, ο οποίος είναι Ελληνας, πρόεδρος, πλέον, του Επιμελητηρίου, που γνωρίζει τη Σερβία καλύτερα από μένα και την αγαπάει πάρα πολύ. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, προς το παρόν θα βοηθήσω όταν προκύψει κάτι. Απ’ όλη τη διαδικασία μαθαίνω περισσότερα πράγματα για τη Σερβία, που δε ήξερα ότι υπάρχουν, παρά για την Ελλάδα, για την οποία γνωρίζω πιο πολλά. Η ουσία είναι η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των ανθρώπων, των επιχειρήσεων, για να μπορούν να αναπτύξουν εμπορικές σχέσεις. Μόνο οφέλη μπορεί να προκύψουν από αυτή τη σύμπραξη. Ηδη, έμαθα ότι το περυσινό καλοκαίρι 1 εκατομμύριο Σέρβοι ήρθαν για διακοπές στην Ελλάδα, αυτό είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο νούμερο. Σίγουρα θα μπορούν να προκύψουν και άλλοι τρόποι συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».