Μια παραπολιτική ιστορία που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” εμπλέκει τον ΠΑΟΚ στις κρίσιμες ώρες της διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και τους δανειστές τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, όταν στις Βρυξέλλες η αγωνία είχε χτυπήσει κόκκινο.
Όπως γράφει στη στήλη του ο «μικροπολιτικός», ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις, Ευκλείδης Τσακαλώτος, είναι δηλωμένος ΠΑΟΚτσής και σε κάποια στιγμή της βραδιάς είπε αναφερόμενος στον εκπρόσωπο της Κομισιόν, Ντεκλάν Κοστέλο: «Είναι σαν ΠΑΟΚτσής που έχει φάει τεσσάρα από τον Ολυμπιακό μέσα στην Τούμπα»!
Ολα έγιναν στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, όπου στήθηκε το παρακάτω σκηνικό:
“Στο ένα γραφείο περίμεναν οι Νίκος Παππάς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Τάκης Παυλόπουλος και Θόδωρος Μιχόπουλος και σε παρακείμενο χώρο οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης.
Στο ίδιο γραφείο βρισκόταν και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ντέκλαν Κοστέλο. Κάποια στιγμή, τις πρώτες πρωινές ώρες, Τσακαλώτος και Χουλιαράκης διαπιστώνουν ότι ο Κοστέλο λαμβάνει πληροφόρηση από υψηλόβαθμους που έβγαιναν από την οκταμερή για να ικανοποιήσουν φυσικές τους ανάγκες. Η εξήγηση που δίνουν κάποιοι ήταν ότι κατανάλωσαν τόσες κανάτες με νερό συζητώντας, που αυτές οι ολιγόλεπτες εξαφανίσεις ήταν αναμενόμενες. Μόνο ο Αλέξης Τσίπρας έμεινε στη θέση του.
Τις συζητήσεις Κοστέλο με τους «διαδρομιστές», έπιασαν κάποιοι έλληνες κυβερνητικοί. Για να καταλάβουν τι συμβαίνει απευθύνθηκαν στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ζητώντας του να πληροφορηθούν για το ύφος και τις εκφράσεις του Κοστέλο και επομένως να συμπεράνουν πως εξελίσσεται η βραδιά.