Στα άκρα με Κούβελα

Δικαστήριο σε 10 μέρες με την ΚΑΕ ΠΑΟΚ

Η υπόθεση του Νίκου Κούβελα και η αντιδικία του με την ΚΑΕ ΠΑΟΚ φτάνει στα άκρα, καθώς ο πρώην καλαθοσφαιριστής θα ακολουθήσει τη νομική οδό και εντός 10 ημερών θα γίνει δικαστήριο για τα οφειλόμενα από το 2008 χρήματα.

Αναλυτικά όσα είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Arena:

“Ο φίλος μου ο Χρήστος Καραμπέρης (σ.σ. μέλος της διοίκησης της ΚΑΕ) εξέφρασε την απορία του για την στάση μου και γιατί πιέζω. Όλοι οι φίλαθλοι του μπάσκετ του ΠΑΟΚ έχουν μια εικόνα για το πώς έχει πορευτεί η ομάδα από το 2008 όμως κανείς δεν ξέρει τι έχουν περάσει οι παίκτες στους οποίους οφείλει η ομάδα. Δεν υπάρχουν αντίθετες απόψεις αλλά τα γεγονότα και απλά κάποιοι δεν ενημερώνουν τους ανθρώπους όπως πρέπει. Εγώ μιλάω με τον Μπάνε Πρέλεβιτς τα τελευταία τρία – τέσσερα χρόνια. Έπαιξα στον ΠΑΟΚ το 2006-2008 και ήδη από την πρώτη χρονιά η ομάδα μου χρωστούσε το μισό συμβόλαιο ενώ μετά δεν πήρα τίποτα. Μου υποσχέθηκαν πράγματα που δεν έγιναν ποτέ.

Την περίοδο 2007-2008 δεν πήρα τίποτα από αυτά που έπρεπε. Εγώ είχα κάνει κάποιες επενδυτικές κινήσεις και περίμενα να πληρωθώ από τον ΠΑΟΚ. Πήρα κάποια δάνεια και όλοι ξέρουν πως είναι οι τόκοι. Το 2008 έγινε ξανά νέος διακανονισμός και ξανά δεν κρατήθηκαν οι υποσχέσεις. Αυτό έγινε πάλι και μετά. Στην συνέχεια, η ομάδα μπήκε στο άρθρο 99 και δεν θα μπορούσε να συμμετέχει στο πρωτάθλημα αν δεν με πλήρωναν. Εκείνη την χρονιά δέχτηκα, σεβόμενος τον κ. Κανότα επειδή τον ξέρω προσωπικά, να μπω σε νέο διακανονισμό σε 10 δόσεις. Όλο αυτό τον καιρό έκανα πάρα πολλές υποχωρήσεις και πάρα πολύ υπομονή. Ενώ τα δικά μου επιτόκια έτρεχαν, ποτέ δεν πληρώθηκαν οι δόσεις στην ώρα τους και οι καθυστερήσεις έφταναν τον ενάμιση χρόνο.

Πλήρωνα χιλιάδες ευρώ για την καθυστέρηση του ΠΑΟΚ. Εγώ εκτιμώ την προσπάθεια που κάνει ο κ. Πρέλεβιτς για την ομάδα αλλά όταν κάποιοι άνθρωποι δεν πληρώνονται είναι δύσκολο. Το υπόλοιπο ήταν 108.000 ευρώ και το μειώσαμε στις 98.000 ευρώ. Αυτό έπρεπε να πληρωθεί σε τέσσερα χρόνια και τώρα είμαστε δύο χρόνια πίσω. Έχουν μείνει περίπου 38.000 ευρώ. Εγώ περίμενα μια επικοινωνία και μια συνεννόηση αλλά αν έπαιρνα τον κ. Πρέλεβιτς 100 φορές μου απαντούσε μία. Δεν με έπαιρνε έστω να μου πει πως υπάρχει πρόβλημα. Έχω δείξει απεριόριστη κατανόηση όμως είμαι άνθρωπος και έχω υποχρεώσεις”.

Για την εκχώρηση που πήρε:

“Τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν έγινε ένα ραντεβού με τον κ. Πρέλεβιτς και μου είπε πως θα μου δοθούν μετρητά από κάποιους συγκεκριμένους αγώνες που έχουν τα περισσότερα εισιτήρια. Επίσης, μου είπε για κάποιες επιταγές χορηγών. Τον Νοέμβριο του 2015 ο ΠΑΟΚ παίρνει κάποια χρήματα από τον ΕΣΑΚΕ για τα λαχεία. Μου είπε ο κ. Πρέλεβιτς πως θα μπουν ως εγγύηση τα χρήματα από τον ΕΣΑΚΕ. Το ότι θα έφτανε ως τον Νοέμβριο του 2015 ούτε που το συζητούσαμε και το απευχόμασταν. Ο Μάιος είναι σε μια βδομάδα και δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ. Αυτή η εκχώρηση θα γινόταν ως εγγύηση και όχι ως πληρωμή. Κατά σύμπτωση, συνάντησα τον κ. Χαλβατζάκη σε μια εκδήλωση και προς μεγάλη μου έκπληξη με ενημέρωσε πως αυτή η συμφωνία είναι άκυρη και πως η σύμβαση ΕΣΑΚΕ – Ελληνικών Λαχείων είναι ανεκχώρητη. Ενημέρωσα τον ΠΑΟΚ και τον κ. Πρέλεβιτς αλλά φυσικά δεν τον βρίσκω πουθενά γιατί δεν θέλει να τον βρω.

Κάποια στιγμή για να διευκολύνει ο ΕΣΑΚΕ τον ΠΑΟΚ, μου έστειλαν ένα έγγραφο που έλεγε πως παρόλο που αυτή η εκχώρηση που έγινε είναι παράτυπη, με μέριμνα του προέδρου θα γίνει κάτι διαφορετικό για αυτή την περίπτωση. Εγώ καταλαβαίνω την καλή πρόθεση του κ. Χαλβατζάκη αλλά τι θα γίνει αν αυτός ο άνθρωπος του 2015 δεν είναι πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ; Ποιος καλύπτει τον Κούβελα; Το έγγραφο λέει με μέριμνα και όχι πως είναι υποχρεωμένος ο πρόεδρος να το κάνει. Επίσης, αν ο ΠΑΟΚ κάνει επεισόδια όλα τα χρήματα θα αντληθούν από το μερίδιο του ΕΣΑΚΕ. Τι θα γίνει αν εξαντληθούν αυτά τα χρήματα; Όταν ένα χαρτί λέει με την μέριμνα του προέδρου τότε δεν αποτελεί καμία νομική δέσμευση. Δεν είμαι καθόλου εξασφαλισμένος και δεν μπορώ να ξέρω το τι θα συμβεί τον Νοέμβριο του 2015 ή το 2016. Εγώ ποτέ δεν συμφώνησα να πληρωθώ τον Νοέμβριο του 2015 αλλά μήνες που έχουν περάσει και δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ”.

Για την πίεση που ασκεί:

“Δυστυχώς ενώ έχω υποστεί πάρα πολλά έχω δείξει πάρα πολύ υπομονή. Κάποιες διοικήσεις είχαν βάλει και φιλάθλους να με βρίζουν και αυτό μου το είπαν οι ίδιοι οι φίλαθλοι! Πλέον, έχω κινηθεί νομικά και θα γίνει ένα δικαστήριο σε 10 μέρες. Ακόμα και μετά από αυτή την κίνηση κανείς δεν έχει συγκινηθεί. Εγώ πήγαινα με την καλύτερη διάθεση και το μόνο που άκουγα ήταν πως δεν είχαν τα χρήματα που μου είχαν υποσχεθεί. Ελπίζω ο Μπάνε να εκτιμάει πως όταν βρισκόμαστε στους αγώνες των βετεράνων, δεν του μιλάω ποτέ για τα χρήματα και ας μη σηκώνει το τηλέφωνο. Είναι θέμα επικοινωνίας και πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει κάποια κίνηση. Προφανώς θα πει κάποιος γιατί οι άλλοι δεν αντιδρούν έτσι; Πολλοί παίζουν ακόμα μπάσκετ ενώ άλλοι έχουν βγάλει εκατομμύρια από το μπάσκετ. Επίσης, υπάρχουν πολλοί που θα κινηθούν με τον ίδιο τρόπο που κινούμαι εγώ”.

Για την πιθανότητα να πάρει ο Ιβάν Σαββίδης την ΚΑΕ:

“Εγώ το εύχομαι αυτό και για την ομάδα και για τους παίκτες φυσικά. Όσοι έχουν παίξει στην ομάδα τελευταία πληρώνονται καθώς έχουν υπογράψει εγγυήσεις ενώ εμείς που έχουμε παίξει από το 2006 δεν παίρνουμε τα χρήματα μας. Εύχομαι να πάρει την ομάδα ο Ιβάν Σαββίδης και να πάνε όλα καλά για όλους”.

2

  • // Πρόσφατα //
  • // Δημοφιλή //

Έκανε την δουλειά ο ΠΑΟΚ!

Διέλυσε τον Ατρόμητο ο Αστέρας

Άνετη πρόκριση για τον ΠΑΟΚ!

Live: ΠΑΟΚ – Πανόραμα

Αποστολή με… ενισχύσεις ο ΠΑΟΚ Β

Live Stream: ΠΑΟΚ – Πορφύρας

Ίνγκασον επτά μήνες μετά!

Επίθεση με πέτρες σε πούλμαν του ΠΑΟΚ!

Δεν τα κατάφεραν Βιεϊρίνια-Κρέσπο

Με Ίνγκασον κόντρα στον Άρη!

Δεκέμβριος γεμάτος…μπάσκετ

«Θα κινηθεί για Μιχαηλίδη η Φενέρ, εάν…»

Θλάση ο Χριστοδούλου!

Ακόμα μια νίκη στην Αθήνα!

Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ στον Πειραιά

Έστειλε το «μήνυμα» ο ΠΑΟΚ (pic)

Έχασε το… άχαστο ο Ομπαμεγιάνγκ! (video)

26 αθλητές του ΠΑΟΚ στο κύπελλο κολύμβησης!

Μαλεζάς: «Ξοδέψαμε ένα ημίχρονο…»

Ψυχρολουσία για την Κ19…

Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ αν περάσει

Συναντήθηκε με Λουτσέσκου ο Μίχελ

Σαββίδης: «Μην σταματήσετε να ονειρεύεστε»

Τα σενάρια για την πρόκριση!

Λουτσέσκου: «Προστατεύω την ομάδα μου»

Μιτρίτσα έναν μήνα μετά (video)

Ο ΠΑΟΚ έστειλε… μήνυμα

Ο… Μεσίας λύτρωσε την Μίλαν (videos)

Το μη χείρον βέλτιστον

Ράζβαν: «Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας»

Άλμα της Ελλάδας στη 15η θέση

Live+Stream: ΠΑΟΚ – Αστερίξ

Ετοιμάζει μεταγραφικό μπαμ η Μπαρτσελόνα

«Τσεκάρει» Χόλογουελ ο ΠΑΟΚ!

Δύσκολα με Άρη ο Κρέσπο

Ο Λουτσέσκου το ξέκοψε εξ αρχής

Ανδρεόπουλος: «Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος»

Βεβήλωσαν ξανά το μνημείο των Τεμπών… (pics)

O ΠΑΟΚ έριξε 50αρα στον Ηρακλή!

Η απόδοση των παικτών

Αποχαιρέτησε την Βάσκο ο Ζαμπά! (pic)

Όλη η Ευρώπη έπαιζε μπάλα (videos)

Ο Γιουνές είπε την αληθεια που τους πονά

Άρρωστη γκολάρα από τον Χριστοδουλόπουλο

Η αυτοκρατορική νίκη του ΠΑΟΚ (video)

Live: Σλόβαν Μπρατισλάβας-ΠΑΟΚ

O ΠΑΟΚ πρέπει να πιστέψει στον… ΠΑΟΚ

Live: ΠΑΟΚ – Άρης (Κ19)

Ισοπέδωσε τον Παναθηναϊκό ο μέγας ΠΑΟΚ!

Αποστολή με… ενισχύσεις ο ΠΑΟΚ Β

Ίνγκασον επτά μήνες μετά!

Δεν τα κατάφεραν Βιεϊρίνια-Κρέσπο

Με Ίνγκασον κόντρα στον Άρη!

Έστειλε το «μήνυμα» ο ΠΑΟΚ (pic)

Live: ΠΑΟΚ – Άρης (Κ19)

Το ΠΑΟΚ-Άρης στο PAOK TV

Δεκέμβριος γεμάτος…μπάσκετ

Θλάση ο Χριστοδούλου!

Κυρίαρχος στον αέρα και «διπλός» στο BCL

O ΠΑΟΚ έριξε 50αρα στον Ηρακλή!

Νέο πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ!

Λυκογιάννης: «Οι φετινοί στόχοι του ΠΑΟΚ» (vid)

ΝτιΛέο: «Έχω ακούσει τρελά πράγματα για ΠΑΟΚ!»

Διέλυσε τον Ατρόμητο ο Αστέρας

Άρης: Με Ματέο Γκαρσία στην Τούμπα

«Χάσαμε 700.000 ευρώ στο ματς με τον ΠΑΟΚ»

Άρης: Με την αποστολή στην Τούμπα ο Καρυπίδης

Ο Γιουνές είπε την αληθεια που τους πονά

Άρης: Παίζει στην Τούμπα ο Γκαρσία