Υπήρξαν παίκτες του ΠΑΟΚ που ξεχώρισαν στη νίκη επί του Λεβαδειακού και παίκτες που υστέρησαν. Ας δούμε αναλυτικά την απόδοση του κάθε παίκτη ξεχωριστά…
ΙΤΑΝΖ: Και πάλι ήταν σταθερός αποφεύγοντας να υποπέσει σε κάποιο σοβαρό λάθος. Στη σέντρα του 43΄μπορούσε να είναι πιο σίγουρος, αλλά στο β΄ ημίχρονο, αν και δεν του έτυχε κάποια πολύ δύσκολη φάση, ήταν στη σωστή θέση στα σουτ που επιχειρήθηκαν από τους αντιπάλους. Οι έξοδοί του ήταν αποτελεσματικές. Ίσως θα πρέπει να βελτιωθεί με τη μπάλα στα πόδια υπό συνθήκες πίεσης του αντιπάλου.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Προωθήθηκε πολλές φορές και εκδήλωσε τις περισσότερες προσπάθειες με σέντρες στο α΄ημίχρονο. Στο β΄ημίχρονο αντιμετώπισε αμυντικά κάποια προβλήματα με την είσοδο του Μιλοσάβλιεφ, δεν είχε όμως και τις απαραίτητες βοήθειες αμυντικά από τον Περέιρα. Επιθετικά στην επανάληψη δεν πήρε πολλές πρωτοβουλίες. Αν και δεν ήταν εντυπωσιακός, ωστόσο είχε μία ικανοποιητική παρουσία στον αγωνιστικό χώρο.
ΚΟΣΤΑ: Ήταν αυτός που επωμίστηκε κυρίως να μαρκάρει το Μάντζιο. Στο α΄ημίχρονο που δεν πιέστηκε ο Π.Α.Ο.Κ. είχε εύκολο έργο και κυρίως ασχολήθηκε με το δημιουργικό κομμάτι. Στο β΄μέρος δυσκολεύτηκε αρκετά με το μαρκάρισμα του φορ του Λεβαδειακού, χωρίς όμως να κάνει κάποιο μεγάλο λάθος στο παιχνίδι. Πάντως για τα στάνταρ του θα μπορούσε να έχει και καλύτερη απόδοση.
ΤΖΑΒΕΛΑΣ: Κυρίως κάλυπτε τα μαρκαρίσματα του Κόστα παίζοντας σε πιο ελεύθερο ρόλο. Στο α΄ημίχρονο τα πράγματα ήταν εύκολα, αφού ο Λεβαδειακός δεν έκανε αισθητή την παρουσία του επιθετικά. Στο β΄ημίχρονο ήταν κοντά στις καλύψεις του Κόστα ή των πλάγιων μπακ, αλλά δε χρειάστηκε να κάνει κάτι εξαιρετικό λόγω της έλλειψης ποιότητας από τον Λεβαδειακό. Θα πρέπει να τον κρίνουμε σε πιο δύσκολες καταστάσεις και με πιο ανταγωνιστικό αντίπαλο για τον Π.Α.Ο.Κ.
ΡΑΤΣ: Στην αρχή του παιχνιδιού πήρε πολύ παιχνίδι πάνω του από την αριστερή πλευρά. Μετά δεν είχε την ίδια συνέχεια καθώς ο Π.Α.Ο.Κ. έπαιξε και από την δεξιά πλευρά αρκετά. Αμυντικά δεν εκτέθηκε σε κάποια φάση. Γενικά ήταν σταθερός και ενέπνεε σιγουριά στις ενέργειές του. Σαφώς καλύτερη η αριστερή πτέρυγα της ομάδας του όταν αγωνίζεται ο ίδιος σε εκείνο το χώρο σε σχέση με άλλες λύσεις που έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν, λόγω κάποιων συγκυριών.
ΤΖΙΟΛΗΣ: Ο κινητήριος μοχλός του Π.Α.Ο.Κ. Είχε πολύ καλές μεταβιβάσεις και αλλαγές παιχνιδιού. Έκανε πολλή και ποιοτική δουλειά στο χώρο του κέντρου και αμυντικά αλλά και επιθετικά. Ανέλαβε την οργάνωση του παιχνιδιού και τη διεύθυνση της ομάδας και τα πήγε εξαιρετικά. Κάποια λάθη προς το τέλος δικαιολογούνται λόγω της κούρασης. Με αυτόν τον Τζιόλη ο Π.Α.Ο.Κ. ανεβαίνει επίπεδο και θα τον χρειαστεί πολύ στα play-offs, ώστε να πετύχει το στόχο του.
ΝΟΜΠΟΑ: Στο α’ μέρος δε συμμετείχε πολύ στο παιχνίδι. Στη φάση του πέναλτι πέρασε πολύ ωραία πάσα στον Περέιρα. Οι επιστροφές του αμυντικά ήταν αργές. Δεν πήρε πολλές πρωτοβουλίες στον αγώνα και γενικά δεν ήταν ο ποιοτικός παίκτης που έχουμε δει κατά διαστήματα σε άλλους αγώνες. Μπορούμε να πούμε ότι έκανε απλά τη δουλειά του στο χώρο του κέντρου, χωρίς όμως να εντυπωσιάσει.
ΚΑΤΣΕ: Στο ξεκίνημα του αγώνα έσπρωξε επιθετικά την ομάδα του με επελάσεις από το χώρο του κέντρου. Έδωσε κίνηση στην ομάδα και έτρεξε πολύ μαζί με τον Τζιόλη. Δεν έκανε πολλά σουτ, όπως συνηθίζει, και τα στημένα του δε βρήκαν στόχο. Μπορεί να μην είχε την φοβερή απόδοση, αλλά σίγουρα είναι παίκτης που φέρει εις πέρας πολλές αποστολές στο γήπεδο και είναι απαραίτητος στην ομάδα του.
ΠΕΡΕΪΡΑ: Στο α΄ημίχρονο έκανε τις περισσότερες τελικές για τον Π.Α.Ο.Κ., αφού ήταν πολύ δραστήριος και διεισδυτικός. Στη φάση του γκολ έδειξε το αστείρευτο ταλέντο του και έδωσε στην ουσία το νικητήριο γκολ στην ομάδα του. Στην επανάληψη δε φάνηκε τόσο πολύ, αλλά και πάλι όταν έπαιρνε τη μπάλα στα πόδια σήμαινε συναγερμός για τον Λεβαδειακό. Αμυντικά δε βοήθησε τον Κωνσταντινίδη και ίσως να αντικαταστήθηκε και για αυτό το λόγο σε εκείνο το σημείο του αγώνα. Θετική η παρουσία του και πολύ καλύτερη η απόδοσή του αγωνιζόμενος στα πλάγια σε σχέση με άλλα παιχνίδια. Σε αυτό τον τομέα τον βοηθά η ικανότητά του να συγκλίνει με ανάποδο πόδι προς τον άξονα προκαλώντας ανισορροπίες στην αντίπαλη άμυνα.
ΜΑΚ: Πολύ κινητικός και δραστήριος ειδικά στο α΄ημίχρονο, που ο αντίπαλος μπακ είχε έντονο πρόβλημα στο να τον περιορίσει. Οι διεισδύσεις του ήταν μεγάλο πρόβλημα για τον Λεβαδειακό, καθώς συνέκλινε συνεχώς και σέρβιρε στους χαφ για να σουτάρουν. Θα μπορούσε κάποιες τελικές πάσες να τις τελειώσε καλύτερα, αλλά είναι λογικό να μην πιάνουν όλα σε έναν παίκτη που παίρνει πολύ παιχνίδι επιθετικά πάνω του. Γενικά η απόδοσή του ήταν σημαντική για να φτάσει ο Π.Α.Ο.Κ. στο στόχο και να κρατήσει τον Λεβαδειακό σε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Έπαιξε αρκετά έξω από την μεγάλη περιοχή. Βγήκε, ζήτησε μπάλες, αλλά αρκετές προσπάθειές του ήταν ημιτελείς. Πέτυχε ακόμη ένα γκολ, με πέναλτι βέβαια, σε καμία περίπτωση όμως δεν ήταν ο παίκτης με τις πολύ καλές πρόσφατες εμφανίσεις. Θα μπορούσε να αντικατασταθεί νωρίτερα. Παραμένει μία υπολογίσιμη μονάδα για τον Π.Α.Ο.Κ. και αν παίξει καλύτερα θα βοηθήσει σημαντικά στα play-offs.
ΠΟΖΟΓΛΟΥ: Αγωνίστηκε 15΄και δεν πρόλαβε να κάνει πολλά πράγματα στο παιχνίδι. Με τη χρησιμοποίησή του μπροστά από τον Κωνσταντινίδη ο Π.Α.Ο.Κ. περιόρισε σημαντικά την επικίνδυνη αριστερή πλευρά του Λεβαδειακού στο β΄ημίχρονο και έδωσε αμυντικά τρεξίματα πολύ σημαντικά. Για να έχουμε πιο σφαιρική άποψη για το τι μπορεί να κάνει θα πρέπει να έχει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής.
ΚΙΤΣΙΟΥ: Μπήκε στον αγώνα στο 82΄για να βοηθήσει την ομάδα στο χώρο του κέντρου, ώστε να μη δεχτεί πίεση, αλλά σίγουρα δε μπορούμε να τον κρίνουμε σε τόσο μικρό διάστημα.
ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ: Αγωνίστηκε σχεδόν 1΄στον αγώνα και σαφώς δεν μπορούμε να πούμε κάτι για τον Κουλούρη. Πιθανόν να πλήρωσε το μάρμαρο για τις δηλώσεις του για μικρό χρόνο συμμετοχής στην ομάδα κατά το παρελθόν, γιατί ουσιαστικά δεν υπάρχει άλλος σοβαρός λόγος από τακτικής πλευράς για να μπει στο 93΄στον αγώνα . Για όσους έχουν περάσει από αποδυτήρια ομάδων καταλαβαίνουν ότι είναι δύσκολο να μπαίνεις στο γήπεδο στο 93΄ και την επομένη να πρέπει να βρεις την ψυχολογία να προπονηθείς για τον επόμενο αγώνα. Προσωπική μου άποψη είναι ότι με αυτές τις αλλαγές περισσότερο «χάνεις» τον ποδοσφαιριστή παρά κερδίζεις κάτι. Εξ΄άλλου θεωρώ ότι το μέγεθος Π.Α.Ο.Κ. δεν έχει την ανάγκη για καθυστερήσεις και σπάσιμο του ρυθμού του αγώνα στο 93΄. Επειδή είναι νεαρός θα πρέπει να διαχειρίζεται αυτές τις καταστάσεις, ώστε να ανδρωθεί ποδοσφαιρικά.