inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Follow US
inPAOK Next Level
inPAOK Next Level
ΔιάφοραΠοδόσφαιρο

“Έλεγχοι σε όλους”

Τι είπε σήμερα ο Σταύρος Κοντονής

Γιάννης Σωτηρίου
09.06.2015 16:31
Share
SHARE

Αρκετά και ενδιαφέροντα πράγματα ανέφερε ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε στους ελέγχους στις ομοσπονδίες, τα χρήματα που θα λάβουν και το πρόβλημα του ντόπινγκ, ενώ εξήγησε την τραγική κατάσταση στην οποία βρήκαν τα ταμεία.

«Την περίοδο αυτή που έχουμε αναλάβει με τον κ. Συναδινό, πρώτο μέλημα ήταν η χρηματοδότηση των Ομοσπονδιών. Είμαστε σε μια προ-Ολυμπιακή χρονιά. Θέλουν οι Ομοσπονδίες την καλύτερη δυνατή οργάνωση για να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους αθλητές. Είναι κάτι δύσκολο και σύνθετο» είπε αρχικά ο Σταύρος Κοντονής.

Και προσέθεσε: «Έχουμε να διαχειριστούμε πολύ λιγότερα χρήματα και αυτά είχαν ψηφιστεί από την προηγούμενη Βουλή. Έπρεπε να γίνει και μια ανακατανομή των χρημάτων στις Ομοσπονδίες. Έγινε προσπάθεια από τις αρχές Φλεβάρη για να συμβεί αυτό και το πετύχαμε σε υψηλό ποσοστό. Κάποιοι έμειναν παραπονεμένοι, αλλά το σημαντικό είναι πως καταφέραμε να προσδιορίσουμε ως άμεση χρηματοδότηση το 40% κάθε Ομοσπονδίας για να μπορέσουν να λειτουργήσουν. Σε πολλές Ομοσπονδίες, για μήνες ήταν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και υπήρχαν και ζητήματα ποινικά σε κάποιες περιπτώσεις. Ξεπερνάμε τα προβλήματα και είμαστε σε καλό δρόμο».

Ο Σταύρος Κοντονής επεσήμανε πως «διπλασιάσαμε τα χρήματα στο πρόγραμμα ‘Άσκηση για όλους’. Πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα στην Κοινωνία ότι ο καθένας έχει δικαίωμα στον αθλητισμό και στα θετικά που προσφέρει. Είναι για την Κυβέρνηση μας κάτι πολύ σημαντικό. Επίσης, ανασυστάθηκε το ελεγκτικό Συμβούλιο. Μόνο έτσι μπορούν να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα. Για πολλά χρόνια αυτός ο θεσμός είχε πέσει σε αχρηστία. Δεν είχαν ελεγχθεί τα πολλά εκατομμύρια που δίνονταν στις Ομοσπονδίες. Ο μηχανισμός έχει ξεκινήσει ελέγχους σε κάποιες Ομοσπονδίες και θα γίνει σε όλες. Είναι υποχρέωσή μας έναντι του φορολογούμενου πολίτη.

Ο καθένας που έχει αναλάβει το βάρος της διαχείρισης των χρημάτων, θα πρέπει να είναι σε θέση να δικαιολογήσουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Ανασυστάθηκε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και θα βάλουν μια τάξη. Θα γίνει έλεγχος όλων των ομάδων στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Γίνονται έλεγχοι στα αθλητικά κέντρα. Σε δυο αθλητικά κέντρα, του Σελίου και των Πατρών, υπάρχει σωρεία παρεμβάσεων και θα επέμβει εισαγγελέας. Καταγράφουμε με τρόπο αξιόπιστο τα σωματεία και τους αθλητικούς φορείς σε μια ειδική πλατφόρμα. Δεν ξέραμε μέχρι τώρα πόσα ήταν τα σωματεία. Η πλήρης αποτύπωση θα μας βοηθήσει να ελέγξουμε τα πράγματα. Ποια είναι η δράση τους, οι αθλητές τους, τα προγράμματά τους. Πρέπει να έχουμε πλήρη εικόνα των δραστηριοτήτων τους. Να υπάρχει δικαιοσύνη στην κατανομή των μισθώσεων. Για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Τα καλά σωματεία πρέπει να δικαιούνται μιας γενναίας χρηματοδότησης».

Για το θέμα του ντόπινγκ, ο υφυπουργός αθλητισμού επεσήμανε: «Μεγάλη προσπάθεια για το ΕΣΚΑΝ με στόχο την καταπολέμηση του ντόπινγκ. Το κονδύλι για φέτος είχε μειωθεί στις 50.000 ευρώ. Υπήρχε ο κίνδυνος να αφαιρεθεί η άδεια από την WADA στην ΕΣΚΑΝ και να μην έχουμε πιστοποιημένο φορέα για τον έλεγχο ντόπινγκ στην Ελλάδα. Αντιληφθήκαμε το πρόβλημα και αποφύγαμε τον κίνδυνο της άρσης της αναγνώρισης. Βρήκαμε χρήματα με την αναδιανομή των πόρων και οδεύουμε σε μια θετική κατεύθυνση».

Αναφορικά με τις αδειοδοτήσεις των αθλητικών κέντρων, επεσήμανε: «Δώσαμε μια παράταση, διότι υπάρχει πρόβλημα και στόχος είναι να διορθώσουμε όλα τα ζητήματα. Τα χρόνια της μνημονιακής επέλασης υπήρξαν πολλά προβλήματα και προσπαθούμε να τα φτιάξουμε. Τις μέρες που θα ακολουθήσουν θα υπάρξει η τοποθέτηση νέων διοικητικών συμβουλίων των αθλητικών κέντρων με ανθρώπους άξιους και τίμιους που θα φέρουν εις πέρας την αποστολή τους».

Και συνέχισε: «Ετοιμάζουμε ένα σχέδιο αξιολόγησης όλων των αθλητικών ομοσπονδιών. Η αριστερά πιστεύει στην αξιολόγηση, ακριβώς γιατί θέλουμε να υπάρχουν βελτιώσεις. Ένα σύστημα που θα ελέγχει τις δράσεις τους για να μπορούμε να κάνουμε και καλύτερες υποδείξεις και να ανταποκρίνονται και τα χρήματα που δίνουμε. Όσο για το ποδόσφαιρο, όλοι έχουν αντιληφθεί ότι δεν είναι ελληνικό πρόβλημα, αλλά διεθνές πρόβλημα. Ευρωπαϊκό πρόβλημα που πρέπει να βρει ευρωπαϊκή λύση. Θα θέσουμε τα ζητήματα στην συνάντηση των υπουργών αθλητισμού για να υπάρξουν λύσεις. Είναι σημαντικό η Ε.Ε. να επανακαθορισεί τις θέσεις τις με τις ευρωπαϊκές Συνομοσπονδίες, για να είναι το έργο τους αποτελεσματικό και να λύνονται οι παθογένειες που υπάρχουν».

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τον Σταύρο Κοντονή να μιλά για τη συμφωνία με την ΟΠΑΠ και τους νόμους που δεν τηρούνται.

«Παρά τις δομικές αντιρρήσεις μας για την εκποίηση του Κράτους με τον ΟΠΑΠ, έχουμε καλή συνεργασία μαζί του. Ως Κυβέρνηση έχουμε βέβαια τις διαφωνίες μας με την εκποίηση σε ιδιώτες.

Ορισμένες Ομοσπονδίες αν και τους έχουν γίνει παρατηρήσεις και μπορεί να υπάρξει περιστολή δαπανών, υπάρχει ζήτημα με το κόστος της συνοδείας των αποστολών. Να προσέχουν ιδιαιτέρως οι Ομοσπονδίες. Για ποιο λόγο να πηγαίνουν σε ακριβά ξενοδοχεία, όταν εμείς δίνουμε το καλό παράδειγμα; Σε χρόνια λιτότητας και αιμορραγίας του ελληνικού λαού, να μην γίνονται προκλητικοί, ιδίως όταν δεν πληρώνονται ούτε οι υπάλληλοι. Υπάρχει… ευκολία σε ταξίδια και σε ακριβά ξενοδοχεία. Τα παρακολουθούμε και τα ελέγχουμε όλα αυτά. Περικόπτονται ταξίδια παραγόντων. Τα χρήματα δίνονται για την ανάπτυξη του αθλητισμού και όχι για τουρισμό. Ειδικά όταν δίνουμε εμείς το παράδειγμα.

Στην Ελλάδα πάσχουμε από την τήρηση του νόμου. Θα εφαρμοστεί ο αθλητικός νόμος ενόψει των νέων πρωταθλημάτων. Να μην καθυστερούν άλλο οι ηγεσίες και οι διοικήσεις, έχουν χρόνο μπροστά τους. Είτε δεν θα γίνονται αγώνες στα γήπεδα αν δεν είναι εντάξει με την επιταγή του νόμου είτε θα διεξάγονται χωρίς θεατές».

Ποδόσφαιρο

Έδωσε χαρά στο αντίο του ο Τζίμας

Μάνος Τσαλγατίδης
10.05.2025 00:00

Πυρετώδεις προετοιμασίες στην Τούμπα για Βιεϊρίνια

Μάνος Τσαλγατίδης
09.05.2025 23:40

Τα χρήματα που καρπώθηκε ο ΠΑΟΚ από την Ευρώπη

Μάνος Τσαλγατίδης
09.05.2025 22:33

Ο Βιεϊρίνια θα τιμηθεί από τον ΑΣ ΠΑΟΚ

Μάνος Τσαλγατίδης
09.05.2025 22:03

Ο Μιχάι αποχαιρέτησε την Φαμαλικάο (pic)

Πάνος Γεωργογιάννης
09.05.2025 20:55

Νέοι… μνηστήρες για Κωνσταντέλια

Μάνος Τσαλγατίδης
09.05.2025 21:28

Μπάσκετ

Δεν είναι για όλους οι τελικοί

Μάνος Τσαλγατίδης
09.05.2025 23:18

Την Δευτέρα (12/5) βγαίνουν τα διαρκείας της ΚΑΕ ΠΑΟΚ!

Όλγα Χιονίδου
09.05.2025 18:50

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Θα είμαστε στην Τούμπα για τον Αντρέ!» (pics)

Παναγιώτης Κυρικλίδης
09.05.2025 15:59

Η ιστορία μιας «τρελής» ευρωπαϊκής πορείας (pics)

Όλγα Χιονίδου
09.05.2025 13:50

Η Μύκονος στην Α1 μπάσκετ! (vids)

Γιάννης Σωτηρίου
09.05.2025 09:26

Το οικογενειακό δείπνο του ΠΑΟΚ

Μάνος Τσαλγατίδης
08.05.2025 21:25

Αντίπαλοι

Δεν εξασφάλισε άδεια για την Super League 2 η Λαμία

Πάνος Γεωργογιάννης
09.05.2025 19:38

Οι σκέψεις του Αλμέιδα ενόψει ΠΑΟΚ

Γιάννης Σωτηρίου
09.05.2025 16:56

94 εκατομμύρια του Δήμου για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Γιάννης Σωτηρίου
09.05.2025 14:55

Τελειώνει τον Μπρούνο Άλβες ο Ηλιόπουλος

Γιάννης Σωτηρίου
08.05.2025 21:54

Το αδιανόητο παιχνίδι του Ρέι κόντρα στον ΠΑΟΚ (videos)

Γιάννης Σωτηρίου
08.05.2025 14:38

Ηλιόπουλος: «Αλίμονο αν δεν πάω στην Τούμπα»

Γιάννης Σωτηρίου
06.05.2025 13:58
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Έδωσε χαρά στο αντίο του ο Τζίμας
10.05.2025 00:00
Πυρετώδεις προετοιμασίες στην Τούμπα για Βιεϊρίνια
09.05.2025 23:40
Δεν είναι για όλους οι τελικοί
09.05.2025 23:18
Τα χρήματα που καρπώθηκε ο ΠΑΟΚ από την Ευρώπη
09.05.2025 22:33
Ο Βιεϊρίνια θα τιμηθεί από τον ΑΣ ΠΑΟΚ
09.05.2025 22:03

Blogger

ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Φουσκωμένα μπράτσα με πόδια «καλαμάκια»

Σωτήρης Μήλιος
07.05.2025 10:11
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ήττα που δείχνει το δρόμο για το μέλλον

Κώστας Βασιλόπουλος
07.05.2025 13:24
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Ο ΠΑΟΚ μειώνει τον ΕΝΦΙΑ

Θόδωρος Χαστάς
06.05.2025 10:34
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Tο αβαντάζ του ΠΑΟΚ και η κορυφαία μεταγραφή

Μάνος Τσαλγατίδης
29.04.2025 19:23
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ο… κανονικός ΠΑΟΚ το έφερε στα μέτρα του

Κώστας Βασιλόπουλος
29.04.2025 14:13
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Δε γινόταν να μην κερδίσει αυτό το ματς

Θόδωρος Χαστάς
28.04.2025 23:34

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?