Ο Παναγιώτης Κονέ βρέθηκε τις τελευταίες μέρες στο στόχαστρο όχι μόνο για τις κακές εμφανίσεις της Εθνικής, αλλά και για μια φωτογραφία του που ήρθε στην επιφάνεια και τον παρουσιάζει να σχηματίζει με τα χέρια του τον αλβανικό αετό.
Ο διεθνής μέσος με γραπτή του δήλωση κατέστησε σαφές πως αγαπά και τιμά την Ελλάδα, αλλά δεν ξεχνά τις αλβανικές ρίζες του, ενώ ξεκαθάρισε πως η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι παλιά και επελέγη να δημοσιευτεί από κάποιους σε μια περίοδο που η Εθνική και ο ίδιος δέχονται σκληρή κριτική.
Αναλυτικά η δήλωση του διεθνούς μεσοεπιθετικού:
«Πληροφορήθηκα από την Κυριακή ότι μία φωτογραφία μου αναπαράγεται σε διαδικτυακά Μέσα και συνοδεύεται από αυθαίρετα σχόλια και συμπεράσματα. Δεν επέτρεψα στον εαυτό μου να με απασχολήσει το γεγονός, διότι ήμουν αφοσιωμένος στις υποχρεώσεις μου με την Εθνική Ομάδα. Έχοντας ολοκληρώσει αυτές τις υποχρεώσεις, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι:
Η συγκεκριμένη φωτογραφία είχε τραβηχτεί πριν από χρόνια και είχε αναρτηθεί από τότε σε Μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν επελέγη τυχαία, λοιπόν, να αναπαραχθεί σε αυτό το χρονικό διάστημα. Ποτέ δεν έκρυψα ότι είμαι αλβανικής καταγωγής. Αυτό θα ήταν ασέβεια προς την πατρίδα των γονιών μου και πολλών συγγενών μου. Είμαι και Έλληνας πολίτης. Στην Ελλάδα μεγάλωσα, εκπαιδεύτηκα, έμαθα ποδόσφαιρο. Στη χώρα που υποδέχτηκε την οικογένειά μου και την οποία τιμώ όπως μπορώ. Αγωνίζομαι για πάνω από μία δεκαετία στις Εθνικές Ομάδες της Ελλάδας, από την Παίδων μέχρι την Ανδρών, και θα συνεχίσω να το κάνω όσο έχω δυνάμεις και όσο ο προπονητής μου κρίνει ότι αξίζω μια θέση στην ομάδα. Θα συνεχίσω, επίσης, να σέβομαι και να μην ξεχνώ τις ρίζες μου, παρότι αυτό από μερικούς δεν είναι αποδεκτό.
Πέρσι, όμως, που η τεχνητά επικαιροποιημένη φωτογραφία ήταν επίσης διαθέσιμη, ήταν αποδεκτό. Αλλά πέρσι ήμουν μέλος μιας ομάδας που ήταν στο Μουντιάλ. Αν το κριτήριο αποδοχής κάποιου είναι είτε ο βαθμός επιτυχίας του είτε μια καλή ή κακή μέρα μέσα στο γήπεδο, αυτό είναι ένα ζήτημα που δεν αφορά την Ελλάδα που ξέρω. Η Ελλάδα που εγώ και η οικογένειά μου γνωρίζουμε είναι μια χώρα που κάνει το αντίθετο: σου προσφέρει το δικαίωμα στην επιτυχία ανεξάρτητα με το ποιος είσαι και από πού προέρχεσαι».