Στο τραπέζι των συζητήσεων στη Superleague βρίσκεται το θέμα των ποινών των ομάδων που δεν αδειοδοτούνται από την ΕΠΟ.
Στο ΔΣ του Ιουλίου και ενόψει της εισήγησης που θα γίνει προς την ΕΠΟ η οποία θα άρει την τελική απόφαση, κατατέθηκε μια άποψη περί επιστροφής στην ποινή του υποβιβασμού, κάτι που είχε εγκαταλειφθεί άρον – άρον τη σεζόν 2012 – 2013 όταν κινδύνευσαν να μην αδειοδοτηθούν αρκετές ομάδες της κατηγορίας ανάμεσα στις οποίες και μεγάλα ονόματα.
Όμως με την επιστροφή στην ποινή της αποβολής λόγω μη αδειοδότησης κανείς δεν διασφαλίζει ότι οι ομάδες που θα αντικαταστήσουν αυτές που θα υποβιβαστούν λόγω εφόσον προέρχονται από την οικονομικά ανίσχυρη και ως εκ τούτου περισσότερο προβληματική Φούτμπολ Λιγκ θα πληρούν τις προϋποθέσεις αδειοδότησης, αφού εκεί η κατάσταση είναι χειρότερη.
Αν έπρεπε να ληφθεί ένα μέτρο προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης των ποινών στις μη αδειοδοτημένες ομάδες κάτι που θεωρούμε αναγκαίο, αυτό θα ήταν η κλιμακωτή αύξηση της ποινής σε περίπτωση υποτροπής.
Με άλλα λόγια, μια ΠΑΕ που κατ’ επανάληψη δεν αδειοδοτείται από τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ να έχει να αντιμετωπίσει αυστηρότερες ποινές που θα φτάνουν σταδιακά μέχρι και τον υποβιβασμό.
Διότι παρατηρούνται φαινόμενα ομάδων που δείχνουν να έχουν βολευθεί με την ποινή του περιορισμού των μεταγραφών και δεν ενδιαφέρονται να μεταβάλλουν την εικόνα τους. Αυτές οι ομάδες τα τρία τελευταία χρόνια δεν αδειοδοτούνται και εφόσον παρά τους περιορισμούς στην απόκτηση ποδοσφαιριστών καταφέρνουν να μείνουν στην κατηγορία δεν ενδιαφέρονται να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προκειμένου να αδειοδοτηθούν.
Επομένως ο συνεταιρισμός, από τη στιγμή που ανοίγει το θέμα οφείλει να πάψει να εθελοτυφλεί, να δράσει στοχευμένα προς την κατεύθυνση των «προβληματικών» ΠΑΕ που τον συναποτελούν και όχι να αναζητά και να συζητά περί οριζοντίων μέτρων τα οποία θα είναι αυστηρότερα αλλά επί της ουσίας αναποτελεσματικότερα έως και άδικα.
πηγή: soccerplus.gr