Μπορεί η Τούμπα να θεωρείται ο «ναός» του, ωστόσο το πρώτο γήπεδο του ΠΑΟΚ δεν βρισκόταν εκεί, αλλά στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης.
Ταξιδεύοντας στο χρόνο, 86 χρόνια πριν, στις 12 Δεκεμβρίου 1929, πραγματοποιήθηκε η εναπόθεση του θεμέλιου λίθου για τη δημιουργία του γηπέδου του Δικεφάλου στην Πλατεία Σιντριβανίου, στο σημείο, που σήμερα βρίσκεται η Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ. Από εκεί, και με τη συμβολή των φιλάθλων του, οι οποίοι με προσωπική δουλειά έμελλε να χτίσουν και τα δύο «σπίτια» της ομάδας, ξεκίνησε η πορεία του Δικεφάλου στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας.
Για να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να πάρει «σάρκα κι οστά» το όνειρο πολλών ετών χρειάστηκαν δυόμισι χρόνια, αφού έπρεπε να σχεδιαστεί η υπόγεια διαφυγή των υδάτων από το ρέμα της Ευαγγελιστρίας, να διορθωθεί η κλίση, που είχε το έδαφος στο γήπεδο, αλλά και στα διπλανά οικόπεδα, καθώς επίσης και να χτιστεί τοίχος στο ύψωμα, ώστε να μην μπορούν οι φίλαθλοι να παρακολουθούν τους αγώνες, χωρίς εισιτήριο!
Τα εγκαίνια του πρώτου γηπέδου του ΠΑΟΚ πραγματοποιήθηκαν, στις 5 Ιουνίου 1932, ενώ ακολούθησε η αναμέτρηση κόντρα στον Ηρακλή για το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, όπου οι «ασπρόμαυροι» επικράτησαν με 3-2. Η ένσταση του Ηρακλή για κακή χάραξη των γραμμών και προβληματικές εστίες απορρίφθηκε.
Η έδρα του Δικεφάλου αποτέλεσε σημείο συνάντησης των προσφύγων, τόσο του κέντρου, όσο και των περιοχών της Καλαμαριάς. Εκεί, ο ΠΑΟΚ ευτύχισε να πανηγυρίσει την πρώτη κατάκτηση του πρωταθλήματος ΕΠΣ Μακεδονίας, το 1937, ενώ ακολούθησαν οι αντίστοιχοι τίτλοι το 1940, 1948, 1950, 1954, 1955, 1956, 1957. Τελευταίος επίσημος αγώνας, που δόθηκε στο γήπεδο του Συντριβανίου, ήταν αυτός της 31ης Μαΐου 1959 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (2-3) για το πρωτάθλημα εκείνης της περιόδου.