ΠΑΟΚ, η ταινία

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα γυρίσματα της ταινίας, που θα είναι αφιερωμένη στην ιστορία του ΠΑΟΚ, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 90 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου.

Ανάμεσα σε όλα τα δρώμενα, που θα λάβουν χώρα για τον εορτασμό της, περίοπτη θέση κατέχει το δημιούργημα του σκηνοθέτη, γνωστού κινηματογραφιστή και φανατικού ΠΑΟΚτσή, Νικόλα Τριανταφυλλίδη. Ο γιος του Βασίλη Τριανταφυλλίδη, κατά κόσμον, Χάρρυ Κλυνν, ετοιμάζει μια παραγωγή ενενήντα λεπτών, στο πλαίσιο της οποίας θα εξιστορείται όχι μόνο η αθλητική δράση του «ασπρόμαυρου» συλλόγου, αλλά κι η σχέση του με την κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ, μια ταινία, ουσιαστικά, αφηγηματικού χαρακτήρα, η οποία έχει ως στόχο να σκιαγραφήσει τόσο την ιστορία του Δικεφάλου, ανά δεκαετία, όσο και τον κοινωνικό ρόλο, που διαδραμάτισε και συνεχίζει να διαδραματίζει, αφού διείσδυσή του σε τομείς και πέραν του αθλητισμού είναι τεράστια.

Όσον αφορά τα γυρίσματα, σ’ αυτά έχουν συμμετάσχει, μέχρι στιγμής, περίπου 130 άνθρωποι, από αθλητές και παράγοντες του ΠΑΟΚ, έως σημαίνουσες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών, που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την ιστορία της ομάδας. Την τελευταία εβδομάδα, αυτοί, που πήραν μέρος στα γυρίσματα ήταν ο πρόεδρος της ΚΑΕ και σύμβολο του μπασκετικού τμήματος, Μπάνε Πρέλεβιτς, ο πολιτικός επιστήμων, συγγραφέας, βουλευτής, αλλά πάνω απ’ όλα φανατικός ΠΑΟΚτσής, Κώστας Ζουράρις, κι ίσως, ο πιο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, που ανέδειξε ο Δικέφαλος, τα τελευταία χρόνια, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, αφού βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Ακόμη, συμμετείχαν οι δύο μεγάλες δόξες του συλλόγου, οι παλαίμαχοι Χρήστος Τερζανίδης και Παναγιώτης Κερμανίδης.

Οι διαδικασίες πρόκειται να κορυφωθούν, ούτως ώστε, η ταινία να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο και να προβληθεί στο «ασπρόμαυρο» κοινό, αλλά και στο κοινό της Θεσσαλονίκης κι ολόκληρης της Ελλάδος. Να σημειωθεί, επίσης, ότι τα έξοδα παραγωγής έχει αναλάβει εξολοκλήρου ο Ιβάν Σαββίδης, γεγονός, που προσφέρει στον σκηνοθέτη της ταινίας, άκρως, επαγγελματικές συνθήκες εργασίας, εφάμιλλες ξένων παραγωγών. Ραντεβού, λοιπόν, τον Απρίλη στις κινηματογραφικές αίθουσες…!


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!