Οκτώ αλλαγές προπονητών έχουν καταγραφεί επί παρουσίας του Ιβάν Σαββίδη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ κι έξι διαφορετικά πρόσωπα έχουν περάσει από το συγκεκριμένο πόστο με τελευταίο, που αναλαμβάνει, τον μέχρι πρότινος τεχνικό της Κ20, Βλάνταν Ίβιτς.
Οι εθνικότητες αυτών μοιρασμένες, αφού πρόκειται για τρεις Έλληνες και τρεις ξένους, όλους τους, όμως, τους ενώνει ένα κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα. Άπαντες έφυγαν ως αποτυχημένοι από το σύλλογο, χωρίς κανείς τους να καταφέρει, μάλιστα, να ολοκληρώσει τη σεζόν!
Ο πρώτος, που εγκαινίασε από τη θέση του προπονητή την εποχή Σαββίδη στο Δικέφαλο ήταν ο Γιώργος Δώνης, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του, στις 2 Ιουνίου 2012 κι υπογράφοντας διετές συμβόλαιο συνεργασίας με το σύλλογο. Στην ουσία, βέβαια, ο Ιβάν Σαββίδης βρήκε τον Έλληνα τεχνικό στο τιμόνι της ομάδας, αφού ο ίδιος απέκτησε τις μετοχές της ΠΑΕ, τον Αύγουστο. Όπως και να’ χει, οι εξαγγελίες για «χτίσιμο» ομάδας και οι ισχυρισμοί για ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο πήγαν περίπατο με τον Δώνη να αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία στις 29 Απριλίου 2013 και τον ΠΑΟΚ να καταγγέλλει τη σύμβασή του μαζί του.
Προηγήθηκαν ο αποκλεισμός της ομάδας από τον τελικό του κυπέλλου απ’ τον Αστέρα Τρίπολης και φυσικά η έντονη κόντρα του με τον Πάμπλο Γκαρσία. Υπηρεσιακός προπονητής αναλαμβάνει, στην πρώτη του θητεία στο συγκεκριμένο πόστο ο μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής Γιώργος Γεωργιάδης, που καλείται, απλά, να βγάλει τη χρονιά.
Με την έναρξη της επόμενης περιόδου 2013-14, ένα πραγματικά μεγάλο όνομα ήρθε να καθίσει στον «ασπρόμαυρο» πάγκο και δεν ήταν άλλος από τον Χουμπ Στέφενς, προκαλώντας αίσθηση στην Ευρώπη. Ο Ολλανδός με θητεία σε Σάλκε, Χέρτα, Κολωνία, Ρόντα, Αμβούργο, Αϊντχόβεν, Σάλτσμπουργκ παρέμεινε, μόλις, μέχρι τον Μάρτιο του 2014 στο Δικέφαλο, οπότε τα όνειρα για τη δημιουργία μιας ομάδας αντάξιας των προσδοκιών του κόσμου της πήγαν, για μια ακόμη φορά, περίπατο. Ο Στέφενς αποχώρησε κι αυτός ως απολυμένος, αφού του χρεώθηκε η παρατεταμένη αγωνιστική κρίση της ομάδας. Και πάλι, όμως, ο Γιώργος Γεωργιάδης ήταν εκεί για να αναλάβει, προσωρινά, το ρόλο του προπονητή και να οδηγήσει την ομάδα στο τέλος της σεζόν.
Τον Ιούνιο του 2014 η οικογένεια του ΠΑΟΚ έζησε μια ιστορική στιγμή, καθώς στο σύλλογο επέστρεψε για τέταρτη φορά στη θέση του τεχνικού ο Άγγελος Αναστασιάδης. Άπαντες συσπειρώθηκαν γύρω του, παρά τον όποιο αρχικό διχασμό μπορεί να προκάλεσε η πρόσληψή του, ειδικά όταν ο Δικέφαλος έδειξε ότι μπορούσε να διεκδικήσει, ουσιαστικά, το πρωτάθλημα της σεζόν 2014-15.
Ώσπου ήρθε το… μπλακ άουτ. Η ομάδα κατέρρευσε κι ο Αναστασιάδης αποχώρησε, το Μάρτιο του 2015. Αργότερα, ο ίδιος σε συνέντευξή του θα κάνει λόγο για εσωτερικό «τρύπημα» της ομάδας… Ο Γιώργος Γεωργιάδης κλήθηκε, για τρίτη συνεχόμενη φορά, να διαδεχθεί αποχωρήσαντα τεχνικό.
Και φτάνουμε, αισίως, στην τελευταία αγωνιστική περίοδο, την οποία και διανύουμε με τον Ίγκορ Τούντορ να χρίζεται προπονητής του ΠΑΟΚ, τον Ιούνιο του 2015, έπειτα από εισήγηση του τέως αθλητικού διευθυντή Φρανκ Άρνεσεν. Η χρονιά κύλησε με πολλά σκαμπανεβάσματα, ο Κροάτης, από ένα σημείο κι έπειτα αμφισβητούνταν, συνεχώς, ώσπου στις 9 Μαρτίου 2016 δεν γλίτωσε την απόλυση, έπειτα και από δυσφημιστικές δηλώσεις για το ρόστερ της ομάδας.
Πλέον, ο Βλάνταν Ίβιτς αναλαμβάνει να βγάλει το «κάρο απ’ τη λάσπη», παίρνοντας προαγωγή από την Κ20 και να οδηγήσει την ομάδα σε όσο το δυνατόν καλύτερο αγωνιστικό φινάλε. Μέχρι να’ ρθει ο επόμενος…