inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
  • JOHNNYBET
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
  • JOHNNYBET
Follow US
Συνεντεύξεις

“Nα μην γίνει ο ΠΑΟΚ η Ιφιγένεια!”

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιώργος Καλύβας σε μια καίρια συνέντευξή του στο INPAOK

11.03.2016 21:01
Share
SHARE

Αποτελεί έναν από τους πιο κατάλληλους ανθρώπους για να μιλήσουν για τα όσα συμβαίνουν, αυτή τη στιγμή στον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού διετέλεσε πρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ τη δεκαετία του ’90 και παράγοντας του Ερασιτέχνη.

Ο λόγος για τον Γιώργο Καλύβα, ο οποίος με συνέντευξή του στον INPAOK τοποθετήθηκε για τις τρέχουσες εξελίξεις, θέτοντας κάποιους πολύ σημαντικούς παράγοντες για τη στάση του Δικεφάλου και το «πόλεμο», που έχει ανοίξει με σκοπό την ανατροπή του ισχύοντος καθεστώτος.

Διαβάστε, αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ:

Η αρχική του τοποθέτηση για τα γεγονότα του αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, που αποτέλεσαν την αφορμή για τις μετέπειτα εξελίξεις: «Τα όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον Ολυμπιακό άνοιξαν, στην ουσία, τον «ασκό του Αιόλου» και πυροδότησαν τις εξελίξεις. Είδαμε έναν διαιτητή, ο οποίος, λίγες αγωνιστικές νωρίτερα, είχε διακόψει το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, ενώ δεν έπραξε το ίδιο στο αντίστοιχο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, παρά το γεγονός ότι του δόθηκαν αφορμές, πριν την οριστική διακοπή.

Να σημειώσουμε, βέβαια, ότι μέχρι το 87’ δεν υπήρχαν αντιδράσεις από την πλευρά του κόσμου, όταν όμως εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα ο κ. Παπάς δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία με το άλλο παιχνίδι, που διαιτήτευσε. Μου έδωσε την εντύπωση ότι ήθελε πάση θυσία να τελειώσει το ματς και μάλιστα υπέρ του Ολυμπιακού! Το πέναλτι, που δεν δόθηκε, ήταν καταφανέστατο κι αυτό μου δημιουργεί απορίες. Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους. Ο κόσμος διέκοψε τον αγώνα, λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας και της συσσωρευμένης έντασης από άλλα γεγονότα. Δεν επικροτώ την αντίδραση του, αλλά την καταλαβαίνω».

Για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τη στάση του ΠΑΟΚ: «Είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία ν’ αλλάξει η παγιωμένη κατάσταση και με την εποπτεία της πολιτείας να βρουν λύση. Έχω τις αμφιβολίες μου για το πόσο επιθυμούν όλοι αυτή την κάθαρση, αλλά από τη στιγμή, που υπάρχει σύμπνοια μεταξύ των τριών από τους τέσσερις ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες, μπορούν να θέσουν και τον τέταρτο προ των ευθυνών του. Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και θέλει ψάξιμο και σύνεση για να μην γίνει ο ΠΑΟΚ η «Ιφιγένεια» του συστήματος. Να μη θυσιαστεί και την πληρώσει αυτός, παίρνοντας όλο το βάρος και την ευθύνη πάνω του, γιατί δεν υπάρχει προς το παρόν πλάνο και κανόνες για την επόμενη μέρα».

Για τη διακοπή του κυπέλλου και το τι μέλλει γενέσθαι από’ δω και στο εξής: «Δε συμφωνώ με τη διακοπή μόνο του κυπέλλου γιατί δεν δίνεις έτσι λύση στο πρόβλημα. Ή διακόπτεις όλες τις διοργανώσεις, αν πιστεύεις ότι η σήψη έχει φτάσει σε μη αναστρέψιμο σημείο, ή περιμένεις να τελειώσουν και λαμβάνεις μέτρα στο τέλος. Έχω μια αισιοδοξία, γιατί βλέπω ότι αυτοί, που επενδύουν το έχουν πάρει στα σοβαρά. Οι αποσπασματικές παρεμβάσεις της Πολιτείας, όμως, μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα, γι΄αυτό και θα πρέπει να υπάρξει αυτοκάθαρση, μόνο έτσι θα δοθεί οριστική λύση».

Για το αν έχει ζήσει παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν: «Και παλαιότερα είχαν γίνει κάποια πράγματα, αλλά δεν υπήρχαν άλλοι δυνατοί οικονομικοί παράγοντες και «βασίλευε» μόνο ένας. Τώρα υπάρχουν τέσσερις και η εξυγίανση πρέπει να γίνει εκ των έσω. Αυτοί μπορούν να βρουν λύση όχι, όμως, με τους τρόπους του παρελθόντος και χωρίς να αποκλειστεί κανείς».

“Δεν με απασχολεί η φετινή χρονιά…”

Για τις πολλές αλλαγές σε όλα τα πόστα στην ΠΑΕ και το διαρκές «χτίσιμο» από το μηδέν σε κάθε αγωνιστική περίοδο: «Ο Ιβάν Σαββίδης έχει δώσει λύση στο βασικότερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ, που ήταν το οικονομικό, βγάζοντάς τον στην «ξαστεριά». Θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω κι «ευεργέτη», κινδυνεύει, όμως, με λάθος αποφάσεις να εισπράξει το αντίθετο.

Όσον αφορά την αλλαγή προπονητή δεν με απασχολεί, όπως ούτε και η έξοδος στο Europa League. Με απασχολεί ο ΠΑΟΚ να παγιωθεί στους δύο πρώτους του πρωταθλήματος, να είναι σίγουρα δεύτερος και να παλεύει, κάθε χρόνο για την πρωτιά, γιατί έχει την υποδομή να το κάνει, όπως κι ο Ολυμπιακός, που έχει επένδυση κι αυτός πολλά χρήματα. Αυτό που χρειάζεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι μια ουσιαστική αναδιοργάνωση για την επόμενη σεζόν, να μην γίνουν τα ίδια λάθη και να πάμε με τη λογική να «χτίσουμε», επί της ουσίας, όμως, και όχι στα λόγια…»

Για το αν του έχει γίνει κάποια προσέγγιση από τη διοίκηση της ΠΑΕ, έστω και συμβουλευτικού χαρακτήρα: «Έχω κάνει το πέρασμά μου από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ κι έχω μάθει να είμαι πρακτικός και να παίρνω αποφάσεις, τώρα όμως δεν θα πρέπει να είμαστε εμείς οι πρωταγωνιστές, αλλά ο κ. Σαββίδης. Δεν μου έχει γίνει κάποια προσέγγιση αυτό το διάστημα, πάντως…»

Το μήνυμά του στον κόσμο του ΠΑΟΚ, που αισθάνεται απογοητευμένος απ’ την κατάσταση στην ομάδα: «Ο κόσμος κατευθύνεται, εύκολα απογοητεύεται κι εύκολα «ξαναζεσταίνεται». Αυτή είναι η νοοτροπία του κι έτσι πρέπει να είναι, γιατί λειτουργεί με το συναίσθημα. Οι διοικούντες πρέπει να παίρνουν τις αποφάσεις, βάζοντας μπροστά τη λογική, ενώ ο κόσμος σκέφτεται με την καρδιά και δεν πρέπει να τον παρεξηγούμε γι΄αυτό. Οι παράγοντες είναι αυτοί, που πρέπει να σκέφτονται με το μυαλό.

Αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να μην παρασυρθούμε σε ακραίες αποφάσεις γιατί δεν είμαστε μόνοι. Ακόμη κι η Πολιτεία δεν μπορεί να είναι μαζί μας, κόντρα στους υπόλοιπους. Πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία και σύνεση για να μην κάνουμε κακό στην επένδυση του μεγαλομετόχου, ο οποίος θα υποστεί μεγάλη ζημιά από τα τελευταία γεγονότα της Τούμπας».

Ποδόσφαιρο

Ο ώριμος Κεντζιόρα

Μάνος Τσαλγατίδης
26.07.2025 13:21

Αγάπη… διαρκείας στον ΠΑΟΚ!

Ευαγγελία Σαράντη
26.07.2025 12:41

Τάισον: «Στα ασπρόμαυρα για πάντα»

Ευαγγελία Σαράντη
26.07.2025 12:22

Φινάλε με ιδιαίτερη συνθήκη

Μάνος Τσαλγατίδης
26.07.2025 12:01

Κοντά στην πώληση ο Βαγιαννίδης

Γιάννης Σωτηρίου
26.07.2025 11:15

Μετά την Ολλανδία έχει ξεκούραση!

Μάνος Τσαλγατίδης
26.07.2025 11:04

Μπάσκετ

Φίλλιος: «Χαρούμενος που επέστρεψα στον ΠΑΟΚ»

Ευαγγελία Σαράντη
26.07.2025 13:01

Mπεν Μουρ: «Ο Ζντοβτς έχει νοοτροπία νικητή!»

Μάνος Τσαλγατίδης
25.07.2025 13:50

Άκυρη η απόφαση για 6+2 ξένους από την ΕΟΚ

Γιάννης Σωτηρίου
25.07.2025 11:38

GBL: Με 6+2 ξένους το ρόστερ κάθε ομάδας τη νέα σεζόν

Γιάννης Σωτηρίου
24.07.2025 17:01

Επίσημα στην Αγγλία ο Ρέινολντς

Όλγα Χιονίδου
24.07.2025 16:40

Ανακοίνωσε την απόκτηση του Φίλλιου ο ΠΑΟΚ

Δημήτρης Βαφειάδης
24.07.2025 12:16

Αντίπαλοι

Κοντά στην πώληση ο Βαγιαννίδης

Γιάννης Σωτηρίου
26.07.2025 11:15

Πρεμιέρα με νίκη για την Βόλφσμπεργκερ

Πάνος Γεωργογιάννης
25.07.2025 21:15

Οπαδοί της ΑΕΚ επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Γιάννης Σωτηρίου
25.07.2025 08:25

Νίκησε την Μπερ Σεβά η ΑΕΚ

Γιάννης Σωτηρίου
25.07.2025 00:00

Tι πιο σύνηθες; Ευρωπαϊκή ήττα για Άρη

Πάνος Γεωργογιάννης
24.07.2025 21:10

Ο Ηρακλής πούλησε μόλις τρια διαρκείας την Πέμπτη

Πάνος Γεωργογιάννης
24.07.2025 20:25
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

Ο… ασπρόμαυρος Μασό κλέβει την παράσταση στο VNL
26.07.2025 13:41
Ο ώριμος Κεντζιόρα
26.07.2025 13:21
Φίλλιος: «Χαρούμενος που επέστρεψα στον ΠΑΟΚ»
26.07.2025 13:01
Αγάπη… διαρκείας στον ΠΑΟΚ!
26.07.2025 12:41
Τάισον: «Στα ασπρόμαυρα για πάντα»
26.07.2025 12:22

Blogger

ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Η απόλαυση του… χορού στη βροχή

Μάνος Τσαλγατίδης
24.07.2025 23:23
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ενωμένοι για τα επόμενα 100 χρόνια δόξας του ΠΑΟΚ!

Κώστας Βασιλόπουλος
24.07.2025 14:22
ΑρθρογράφοιΚλεάνθης Βαλαρούτσος

Μιλάμε για μετάλλαξη

Κλεάνθης Βαλαρούτσος
22.07.2025 00:51
ΑρθρογράφοιΜάνος Τσαλγατίδης

Ο ΠΑΟΚ βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση

Μάνος Τσαλγατίδης
20.07.2025 22:39
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Ματέο Σέρα: Αετίσιο μάτι

Σωτήρης Μήλιος
19.07.2025 21:40
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Ο Άγιαξ της Ολλανδίας και ο… Άγιαξ της Ελλάδας!

Σωτήρης Μήλιος
16.07.2025 21:20

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?