Με το γηπεδικό να αποτελεί ζήτημα, το οποίο έχει «φουντώσει» και πάλι για τον ΠΑΟΚ, όπως συμβαίνει, κατά καιρούς, η σημερινή ημερομηνία χαρακτηρίζεται ιδιαίτερη για την Τούμπα.
Αυτό διότι, πριν 36 χρόνια, ακριβώς, στις 22 Μαρτίου 1980, τμήμα της Θύρας 8 του γηπέδου κατέρρευσε, εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού των 6.5 Ρίχτερ, που είχε «χτυπήσει» τη Θεσσαλονίκη, ενάμισι χρόνο νωρίτερα, στις 20 Ιουνίου του 1978. Έτσι, έπρεπε να χτιστεί και πάλι από την αρχή…
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Δικέφαλος να αναγκαστεί ν’ αφήσει τη φυσική του έδρα για ένα χρόνο, έως ότου αποκατασταθούν οι σοβαρές ζημιές, που προκλήθηκαν. Μέχρι να γίνει αυτό, ο ΠΑΟΚ χρησιμοποίησε αρχικά το Καυταντζόγλειο Στάδιο για τους εντός έδρας αγώνες του, ενώ στη συνέχεια το γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης».
Να σημειωθεί, επίσης, ότι έργα υποστήριξης των κερκίδων στις Θύρες 7 κι 8 πραγματοποιήθηκαν και το καλοκαίρι του 2009, αφού έπειτα από αυτοψία μηχανικού της ΓΓΑ, συνοδευόμενου από ανθρώπους της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη, εντοπίσθηκαν διαβρώσεις των τσιμέντων στις συγκεκριμένες κερκίδες.
Πλέον, ο «Ναός» του Δικεφάλου μετρά 57 χρόνια ζωής, αφού στις 6 Σεπτεμβρίου του 1959 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνιά του σε φιλική αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Ένα χρόνο πριν, είχαν ξεκινήσει τα έργα θεμελίωσης του σταδίου κι η δημιουργία εξέδρας, που θα χωρούσε 20.000 φιλάθλους.
Για να γίνει αυτό, τον Απρίλιο του 1958, ο σύλλογος είχε προχωρήσει στην έκδοση του «Λαχείου υπέρ Ανεγέρσεως του Νέου Σταδίου ΠΑΟΚ», προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα χρήματα για τα έργα.