Απίστευτη ομολογία του αντιπροσώπου της FIFA, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, στη συνάντηση με Κοντονή: «Ίσως η αποβολή της ΕΠΟ να είναι η καλύτερη λύση προκειμένου να γίνει ριζική αναδιάρθρωση στο ποδόσφαιρο»!
Πολύ παρασκήνιο και ενδιαφέρουσες ατάκες περιελάμβανε η συνάντηση FIFA-UEFA-ΕΠΟ με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, από την οποία προέκυψε το «ναυάγιο» που οδηγεί ολοταχώς σε κυρώσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Πριν τα πουν όλοι μαζί οι εκπρόσωποι της παγκόσμιας, της ευρωπαϊκής και της ελληνικής ομοσπονδίας, ο Σταύρος Κοντονής «έκλεισε» στο γραφείο του μονάχα τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη και τον Γιώργο Γκιρτζίκη, ώστε να κάνουν μια πρώτη συζήτηση πριν ξεκινήσει η διευρυμένη συνάντηση, όπως αναφέρει άρθρο του SDNA.
Σύμφωνα με διαρροές από το Υπουργείο Αθλητισμού, σε αυτή τη μίνι σύσκεψη, ο εκπρόσωπος της FIFA αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα, παραδέχτηκε σε μια αποστροφή του λόγου του: «Ίσως η αποβολή της ΕΠΟ για 6 μήνες να μην είναι και η καλύτερη εξέλιξη, αλλά μπορεί να είναι η καλύτερη λύση για το ελληνικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να γίνει ριζική αναδιάρθρωση σε αυτό!»
ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΠΛΑΤΕΡ, ΠΛΑΤΙΝΙ ΚΑΙ… ΜΠΕΟΥ!
Ο Σταύρος Κοντονής, από την πλευρά του, ζήτησε αυτό-κάθαρση από την ΕΠΟ και επεσήμανε ότι πρέπει να απομακρυνθούν από το ποδόσφαιρο τουλάχιστον 15 πρόσωπα σε βάρος των οποίων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις.
Από την ΕΠΟ συγκεκριμένα, πρόκειται για τους: Γκιρτζίκη, Τοπολιάτη, Μποροβήλο, Μαζαράκη, Καραμελίδη (πρόεδρος ΚΕΔ), Παπακωνσταντίνου, Προύντζο, Οικονομίδη, Καλογιάννη, καθώς και τα δύο μεγαλοστελέχη της, Παπανικολάου και Υφαντή. Επίσης, οι διαιτητές Δημητρόπουλος, Σπάθας και Γιάχος, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Super League, Τζελέπης, ενώ ζήτησε και την άμεση αλλαγή των μελών της ΚΕΔ.
Ο Κουτσοκούμνης του απάντησε: «Δεν μπορεί η FIFA να απομακρύνει τους παράγοντες που έχουν εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη. Αυτό μπορεί να το κάνει η ίδια η ΕΠΟ, ενώ η σύνθεση της ΚΕΔ δεν πρέπει να αφορά την κυβέρνηση».
Ο υφυπουργός Αθλητισμού τον ενημέρωσε πως το καταστατικό της ελληνικής ομοσπονδίας δεν είναι εναρμονισμένο με αυτό της παγκόσμιας κι έτσι η Επιτροπή Δεοντολογίας έχει τη δυνατότητα να παρέμβει μόνο για υποθέσεις που χρονολογούνται από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι σήμερα!
Δηλαδή δεν μπορεί να επιληφθεί για καμία από τις μεγάλες υποθέσεις!
«Αν κάτι τέτοιο ισχύει είναι σε λάθος κατεύθυνση. Δηλαδή αν πριν από 10 χρόνια κάποιοι έχουν θέματα με τη δικαιοσύνη, αυτά δεν εξετάζονται;», φέρεται να αναρωτήθηκε ο Κύπριος εκπρόσωπος της FIFA, με τον Κοντονή να διερωτάται με τη σειρά του: «Πώς έφυγαν με συνοπτικές διαδικασίες οι Μπλάτερ, Πλατινί κι αυτό δεν μπορεί να γίνει και στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Πρέπει να κάνει το ίδιο και η ΕΠΟ».
Ο Υπουργός, μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα και τον Αχιλλέα Μπέο, που τέθηκε σε αργία από Δήμαρχος Βόλου μέχρι να αποφανθεί γι’ αυτόν η δικαιοσύνη.
Απ’ όλα αυτά, καθίσταται σαφές ότι η FIFA είχε μια τελείως πλαστή εικόνα σε ότι έχει να κάνει με την εναρμόνιση του καταστατικού και των κανονισμών της ΕΠΟ με τα αντίστοιχα της διεθνής ομοσπονδίας!
Να σημειωθεί, τέλος, πως στην ΕΠΟ εκτιμούν ότι τελικά ο Κοντονής θα κάνει πίσω, καθώς δεν θα αντέξει το τεράστιο πολιτικό κόστος που αναλαμβάνει.
Ο υπουργός από την πλευρά του, όχι απλώς δεν φαίνεται να κάνει πίσω, αλλά θεωρεί ότι με τον τρόπο που χειρίζεται την υπόθεση, θα πετύχει τελικά την εκπαραθύρωση από το ποδόσφαιρο όλων όσων διώκονται ποινικά. Συμμάχους σε αυτό, περιμένει να βρει και τις ΠΑΕ που δεν διαθέτουν παράγοντες που διώκονται ποινικά και παράλληλα δεν επιθυμούν την απομόνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.