inpaok.cominpaok.cominpaok.com
Font ResizerAa
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Font ResizerAa
inpaok.cominpaok.com
Αναζήτηση
  • Αρχική
  • Ποδόσφαιρο
    • Π.Α.Ο.Κ
    • Π.Α.Ο.Κ. Β
    • Ακαδημίες
    • Γυναικείο
    • Αντίπαλοι
    • Διάφορα
    • Προετοιμασία
    • Διεθνή
    • Μεταγραφές
  • Μπάσκετ
  • Άλλα σπορ
    • Βόλεϊ
    • Πόλο
    • Χάντμπολ
    • Υπόλοιπα
  • Αρθρογράφοι
    • Κώστας Βασιλόπουλος
    • Θόδωρος Χαστάς
    • Μάνος Τσαλγατίδης
    • Σωτήρης Μήλιος
    • Κλεάνθης Βαλαρούτσος
    • Κωστής Τσατσαρός
  • Multimedia
    • INPAOK – VIDEO
    • INPAOK – ΕΙΚΟΝΕΣ
    • INPAOKTV
  • Διάφορα
    • Π.Α.Ο.Κ Ρετρο
    • Συνεντεύξεις
    • Π.Α.Ο.Κ Fans
  • Black Room
  • KGB
  • Στοίχημα
  • inLIFE
Follow US
inPAOK Next Level
inPAOK Next Level
Διάφορα

“Ξεκάθαρη η θέση του ΠΑΟΚ”

Τι ανέφερε ο Χρήστος Πανόπουλος για το Δ.Σ. της Λίγκας

Γιάννης Σωτηρίου
13.04.2016 16:07
Share
SHARE

Στα νέα ποσά που θα λαμβάνουν ως αμοιβή οι διαιτητές της Superleague, προκειμένου η διαιτησία να γίνει επαγγελματική, αλλά και στον καινούριο τρόπο ελέγχου της ΚΕΔ αναφέρθηκε ο Χρήστος Πανόπουλος, μετά τις προτάσεις που εισηγήθηκε και έγιναν δεκτές από το ΔΣ της Λίγκας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Ξάνθη σε ραδιοφωνικό σταθμό:

Για το αν αισθάνεται δικαιωμένος με την υιοθέτηση των προτάσεών του: «Είμαστε δικαιωμένοι όλοι όσοι ξεκινήσαμε αυτήν την προσπάθεια. Είναι οι 11 μικρομεσαίες ΠΑΕ. Ήταν κάτι που έγινε ομόφωνα για να κάνουμε κάτι, ελπίζοντας ότι θα πετύχει. Αφού έτσι όπως πηγαίναμε φαινόταν ότι δεν υπάρχει αύριο στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για την πρόταση του 50-50 στα τηλεοπτικά: «Αυτό θα βελτίωνε ακόμη περισσότερο τα έσοδα των μικρομεσαίων ομάδων από ότι το 40-60. Αλλά δεν προχώρησε παρ’ όλη τη θετική προσπάθεια του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Έτσι μείναμε στο 40-60».

Για το πόσο κερδίζουν οι μικροί από τη νέα κατανομή στα τηλεοπτικά: «Για να σας δώσω να καταλάβετε. Οι ομάδες που θα έχουν συγκεντρώσει περίπου 40-45 βαθμούς θα έχουν ένα επιπλέον έσοδο 370 με 410 χιλιάδες ευρώ. Ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, αλλά με τα προβλήματα και το πόσο μέσα είναι οι μικρομεσαίες ομάδες, δεν λύνει το πρόβλημα. Αν δεν προσελκύσουμε έσοδα και χορηγούς με βελτίωση του προϊόντος θα είμαστε πάλι στην ίδια θέση».

Για τον επιμερισμό των εσόδων από τα τηλεοπτικά: «Συγκροτήθηκε μια επιτροπή στην οποία μετέχουν ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και εγώ και θα εξετάσουμε τον επιμερισμό του 40-60 γιατί Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έθεσαν το εξής. Να βρούμε ασφαλιστικές δικλείδες από τη μεθεπόμενη περίοδο ώστε να μην έχουμε φαινόμενα παραγόντων που έρχονται μια χρονιά στη Super League παίρνουν τα χρήματα και μετά σηκώνονται και φεύγουν».

Για την επαγγελματική διαιτησία: «Συμφωνήσαμε όλες οι ομάδες πάνω στην πρόταση που έγινε. Θα δούμε τι βελτιώσεις μπορούμε να κάνουμε ώστε να πάμε στη συνέχεια στην ΕΠΟ και να καταθέσουμε την πρόταση σαν θέση της Super League».

Για τις απολαβές των διαιτητών: «Όποιος περάσει στο τέλος της σεζόν τους βαθμολόγους της Super League το μπόνους που θα εισπράξει θα είναι 40 χιλιάδες ευρώ. Από εκεί και πέρα θα πάρουν άλλα 18-22 χιλιάδες ευρώ, οπότε μιλάμε συνολικά για απολαβές περίπου 60 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Από την άλλη υπάρχει και η ΚΕΔ, η οποία θα αξιολογείται δύο φορές το χρόνο. Στη μέση του πρώτου γύρου θα υπάρχει ψηφοφορία, στην οποία οι ομάδες θα ψηφίζουν αν είναι ευχαριστημένοι από το έργο της. Στην ισοβαθμία η ΚΕΔ φεύγει. Αν είναι 9-7 οι ψήφοι παραμένει μέχρι το τέλος της σεζόν.

Και μετά το τέλος της σεζόν θα γίνει πάλι ψηφοφορία. Σε αυτήν θα πρέπει να έχει τουλάχιστον δέκα ψήφους για να παραμείνει. Σχετικά με τις αμοιβές των μελών της ΚΕΔ ο πρόεδρος θα εισπράττει 25 χιλιάδες ευρώ ετησίως, ενώ το μέλος 17 χιλιάδες. Επίσης, αν στο τέλος της χρονιάς η ΚΕΔ πάρει δέκα ψήφους ο πρόεδρος θα έχει μπόνους 40 χιλιάδες ευρώ. Αν είναι 11 οι ψήφοι το μπόνους θα είναι 50 χιλιάδες ευρώ. Αν είναι 12 οι ψήφοι το μπόνους θα είναι 60 χιλιάδες ευρώ. Είναι το κατάλληλο τάιμινγκ για να γίνουν όλες αυτές οι αλλαγές και η ΕΠΟ πρέπει να σεβαστεί την επιθυμία των φιλάθλων και των ομάδων για διαφορετικό σύστημα».

Για το τι πρέπει να γίνει με τα πρόσωπα που έχουν κατηγορίες εις βάρος τους: «Για να μην αδικούμε τους ανθρώπους, αν δεν υπάρξει απόφαση δικαστηρίου κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα. Κατ’ αρχήν πρέπει να χωριστούν αυτοί που είναι για κακούργημα με αυτούς που είναι για πλημμέλημα. Εφόσον ανεχτήκαμε μια κατάσταση όλους αυτούς τους μήνες, που έκανε κακό βέβαια, και να περιμένουμε 4-5 μήνες μέχρι τις εκλογές της ΕΠΟ και με τη νέα θέση της FIFA που μπαίνει μέσα με την επιτροπή δεοντολογίας και ενεργοποιεί τη σχετική διάταξη για τους ανθρώπους αυτούς, δεν τρέχει τίποτα. Είναι μια προσπάθεια που δεν έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια και διευκολύνει τα πράγματα».

Για τον Μποροβήλο: «Ο Μποροβήλος κατηγορείται για πλημμέλημα. Τον γνώρισα πριν από ένα μήνα και δεν τον είχα ψηφίσει για πρόεδρο λόγω της θέσης μου ότι ο πρόεδρος πρέπει να είναι ιδιοκτήτης ΠΑΕ. Θεωρώ ότι όταν περιμένει πέντε χρόνια για να δικαστεί για πλημμέλημα και δεν έχει γίνει αυτό σου μαυρίζει το όνομα και είσαι πέντε χρόνια με το ερωτηματικό. Και αν θέλετε προσωπική μου άποψη είναι ότι με την καθυστέρηση που υπάρχει θα μείνει για άλλα πέντε χρόνια, θα πάει για παραγραφή και θα μείνει και η ρετσινιά. Για να κάνουμε την ιστορία μικρή, σε ένα μήνα τελειώνει η θητεία του. Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε επαναστατικές κινήσεις. Αυτά έπρεπε να είχαν γίνει νωρίτερα αν και εφόσον το είχαμε αποφασίσει».

Για το αν με τα νέα δεδομένα μπορεί να αλλάξει η μονοκρατορία του Ολυμπιακού: «Με αυτά που προτείνουμε και στα οποία συμμετέχει και ο Ολυμπιακός κάτι πάει να αλλάξει και θα αλλάξει. Ο Ολυμπιακός προσυπογράφει την πρόταση για επαγγελματική διαιτησία που έχει ασφαλιστικές δικλείδες και κάνει τη ζωή δύσκολη του κάθε διαιτητή και κάθε προέδρου της ΚΕΔ. Και μόνο που θα υπάρχουν εσωτερικοί βαθμολόγοι της Super League και από αυτούς θα εξαρτώνται τα μπόνους των διαιτητών ο κάθε παρατηρητής θα μπορούσε να σκεφτεί ότι δεν μπορεί να του βάζει αυτός έξι και οι βαθμολόγοι της Super League εννιά».

Για τον Σαββίδη: «Ο ΠΑΟΚ είχε μια εξαιρετική παρουσία και είχε εξαιρετική θέση όσον αφορά το αύριο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Από την πρώτη στιγμή ήταν θετικός και όσον αφορά τη βοήθεια στους μικρούς και στο στάτους που λέγεται επαγγελματική διαιτησία. Είχε μια κρυστάλλινη και ξεκάθαρη θέση από την αρχή».

 

Ποδόσφαιρο

ΠΑΟΚ Β, η ώρα του ελέγχου

Γιάννης Σωτηρίου
15.05.2025 05:49

Ο Κουλούρης είναι πραγματικά ασταμάτητος

Γιάννης Σωτηρίου
14.05.2025 23:59

Ο ΠΑΟΚ και η ελληνική μεταγραφική δεξαμενή

Μάνος Τσαλγατίδης
14.05.2025 23:32

Ένας πρώην ΠΑΟΚτσής… υποβίβασε τον Μαλεζά

Εύα Σαράντη
14.05.2025 22:05

Παλαίμαχοι κατά ΠΑΕ ΠΑΟΚ λόγω Βιεϊρίνια

Γιάννης Σωτηρίου
14.05.2025 22:05

Η στόχευση του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν

Μάνος Τσαλγατίδης
14.05.2025 22:17

Μπάσκετ

Θα παίξει εντός στη Θεσσαλονίκη η Παρτιζάν;

Παναγιώτης Κυρικλίδης
14.05.2025 15:17

Το πρόγραμμα της Εθνικής στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Γιάννης Σωτηρίου
14.05.2025 11:43

Παράθυρο παραμονής από Ρέινολντς μέσω Καντσελιέρι

Γιάννης Σωτηρίου
14.05.2025 10:00

Μνηστήρας από Ιταλία για Καντσελιέρι

Μάνος Τσαλγατίδης
14.05.2025 09:38

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Σας περιμένουμε δίπλα μας!» (video)

Δημήτρης Βαφειάδης
13.05.2025 19:55

«Η Άλμπα ενδιαφέρεται για τον Καντσελιέρι»

Γιάννης Σωτηρίου
13.05.2025 19:21

Αντίπαλοι

Ένας πρώην ΠΑΟΚτσής… υποβίβασε τον Μαλεζά

Εύα Σαράντη
14.05.2025 22:05

Ο Παναιτωλικός πέρασε με ανατροπή από την Λιβαδειά

Πάνος Γεωργογιάννης
14.05.2025 20:02

Παναθηναϊκός: Όλα ανοιχτά για το μέλλον του Βιτόρια

Γιάννης Σωτηρίου
13.05.2025 18:39

Και επίσημα τέλος ο Αλμέιδα από την ΑΕΚ

Δημήτρης Βαφειάδης
13.05.2025 18:17

«Η ΑΕΚ εξετάζει πρώην τεχνικό του ΠΑΟΚ»

Γιάννης Σωτηρίου
13.05.2025 10:59

Τελειώνει από την ΑΕΚ ο Αλμέιδα

Πάνος Γεωργογιάννης
12.05.2025 22:57
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp

Δημοφιλή

ΠΑΟΚ Β, η ώρα του ελέγχου
15.05.2025 05:49
«Τελειώνει» από την Μίλαν ο Κονσεϊσάο
15.05.2025 05:45
Τα πρωτοσέλιδα 15/5
15.05.2025 05:32
Έγραψε ιστορία η Μπολόνια: Σήκωσε το κύπελλο Ιταλίας
15.05.2025 00:20
Ο Κουλούρης είναι πραγματικά ασταμάτητος
14.05.2025 23:59

Blogger

ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ο μυθικός Βιειρίνια και το μέλλον του ΠΑΟΚ

Κώστας Βασιλόπουλος
14.05.2025 21:03
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Μάτια υγρά…

Σωτήρης Μήλιος
12.05.2025 08:48
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Το δεξί του Γιάννη και η αύρα του Αντρέ

Θόδωρος Χαστάς
13.05.2025 09:59
ΑρθρογράφοιΣωτήρης Μήλιος

Φουσκωμένα μπράτσα με πόδια «καλαμάκια»

Σωτήρης Μήλιος
07.05.2025 10:11
ΑρθρογράφοιΚώστας Βασιλόπουλος

Ήττα που δείχνει το δρόμο για το μέλλον

Κώστας Βασιλόπουλος
07.05.2025 13:24
ΑρθρογράφοιΘόδωρος Χαστάς

Ο ΠΑΟΚ μειώνει τον ΕΝΦΙΑ

Θόδωρος Χαστάς
06.05.2025 10:34

KGB

KGB

Σαββίδης και ΠΑΟΚ ενοχλούν!

inpaok
03.12.2023 20:12

BLACK ROOM

Black Room

Η «πράσινη» αγωνία ενόψει Τούμπας και ο Κουλιεράκης

inpaok
29.09.2022 12:51
INPAOK.COM

Κατηγορίες

Σχετικά με εμάς

Το www.inpaok.com δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καλύψει το κενό στην διαδικτυακή ενημέρωση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Σε μικρό χρονικό διάστημα απέκτησε χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες, χιλιάδες φίλους στα social media ενώ παράλληλα ανέπτυξε φιλανθρωπικές αλλά και αγωνιστικές δράσεις στηρίζοντας τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία το έχουν καθιερώσει ως την πιο ενημερωμένη, σύγχρονη και διαδραστική ιστοσελίδα της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Επικοινωνία

  • Αρχική
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Δήλωση συμμόρφωσης
  • Εταιρία
  • Πολιτική Απορρήτου & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Διαφήμιση
  • Προϊόντα
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents
Συνεργασία

Nine Casino

Τα καλυτερα online casino

© inpaok.com | All Rights Reserved.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?