Ο Κασελάκης και οι άλλοι…

Η σεζόν τέλειωσε σχετικά νωρίς για την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ, η οποία αναγκαστικά οφείλει να κάνει τις πρώτες σκέψεις για το νέο ρόστερ που θα «στήσει» ενόψει της επόμενης χρονιάς. Όλα βέβαια βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο, καθώς βρισκόμαστε μόλις στα μέσα Μαϊου, και ομάδες όπως ο Δικέφαλος -με συγκεκριμένο και περιορισμένο μπάτζετ- είναι αναγκασμένες να περιμένουν να πέσουν οι τιμές των επιθυμητών στόχων για να ενεργήσουν.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις παικτών που ενδιαφέρουν από τώρα και αποτελούν επιλογές σε σχέση με αυτό που έχει στο μυαλό του ο Σούλης Μαρκόπουλος και οι συνεργάτες. Μία από αυτές είναι ο Λεωνίδας Κασελάκης, ο οποίος μετά το πέρασμα του από την ΑΕΚ και την Κηφισιά, βλέπει θετικά την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ, εφόσον ικανοποιηθούν φυσικά οι απαιτήσεις του. Από την πλευρά της, η ΚΑΕ έχει συγκεκριμένο οικονομικό «ταβάνι» και το ενδεχόμενο deal, αν και όταν επιτευχθεί, θα πρέπει να συμφέρει και τις δυο πλευρές.

Από εκεί και πέρα, το γενικότερο αγωνιστικό πλάνο των ανθρώπων του ΠΑΟΚ φαίνεται να αλλάζει σε σχέση με τη σεζόν που τελείωσε, αναφορικά με τη φιλοσοφία αναλογίας ξένων, Ελλήνων και κοινοτικών. Το μοντέλο του κορμού κοινοτικών και Ελλήνων δείχνει να εγκαταλείπεται και ο Δικέφαλος θα προσπαθήσει να ρίξει το βάρος στην αμερικάνικη αγορά για να ενισχυθεί. Υπενθυμίζεται ότι τη σεζόν 2015-16, το ρόστερ του ΠΑΟΚ ξεκίνησε χωρίς κανέναν (!) αμερικάνο, στη συνέχεια ήρθε ο Χάτσερ και στο τέλος της σεζόν προστέθηκε ο Κλάντον, ενώ είχε δικαίωμα για 4 παίκτες εκτός ευρωπαϊκής ζώνης.

Όσον αφορά τους παίκτες που ενδεχομένως παραμείνουν στην ομάδα από την περσινή σεζόν, η πιο πιθανή επιλογή είναι αυτή του Μιλένκο Τέπιτς. Με τον Σέρβο γκαρντ έχει γίνει ήδη μία πρώτη κουβέντα, κατά τη διάρκεια της χρονιάς, και υπάρχει θετική διάθεση. Αυτό μπορεί να λέει κάτι, μπορεί να μη λέει και τίποτα. Φιλολογικά, στην ομάδα μπορεί να μείνει και ο Χάτσερ αλλά στα χρήματα που έπαιρνε και πέρσι, κάτι που δεν μπορεί να οριστικοποιηθεί την παρούσα φάση από την πλευρά του Αμερικάνου, ο οποίος φυσιολογικά θα περιμένει και κάτι καλύτερο. Άλλωστε είχε προτάσεις κατά τη διάρκεια τη σεζόν που τέλειωσε.

Τέλος, να υπογραμμιστεί ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση παραμονής τόσο του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη όσο και του Κώστα Βασιλειάδη. Ο πρώτος απογοήτευσε με την παρουσία του (εκτός από το πρώτο διάστημα) εντός και εκτός γηπέδου, ενώ ο δεύτερος θα αναζητήσει ένα συμβόλαιο στο εξωτερικό.

 

 

 


Σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται!