Ο Ντιέγκο Μπισεσβάρ είναι ο εκλεκτός του ΠΑΟΚ για τη θέση του μεσοεπιθετικού με τις δύο πλευρές να βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Ο Λούμπος Μίχελ είδε στο πρόσωπο ένας γρήγορο-τεχνίτη ποδοσφαιριστή που θα μπορέσει να δώσει ταχύτητα και ποιότητα στην επιθετική γραμμή του Δικεφάλου.
Άλλωστε μετά το ναυάγιο της μεταγραφής του Ματέους, ο Δικέφαλος έψαχνε έναν παίκτη με παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά του Βραζιλιάνου που επέλεξε την Κίνα.
Τα πρώτα βήματα
Ο Μπισεσβάρ γεννήθηκε στο Άμστερνταμ στις 8 Μαρτίου του 1988. Το πάθος για το ποδόσφαιρο το κληρονόμησε από τον πατέρα του, που μπορεί να είναι οδηγός λεωφορείου, αλλά πάντα καταβάθος ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής.
Σε ηλικία 5 ετών εντάχθηκε στις ακαδημίες τις Ντορ Βιλσκραχτ Στερκ και έκανε τα άλλα παιδάκια να… κλαίνε, αφού ήταν ιδιαίτερα ταλαντούχος.
Αυτό ήταν που έκανε το μεγάλο Άγιαξ το 1994 να τον εντάξει στις ακαδημίες του, αφού οι άνθρωποι του Αίαντα πίστεψαν σε αυτό είδαν.
Στην μεγάλη ομάδα του Άμστερνταμ έμεινε 5 χρόνια, αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να μπει στο κλίμα και στην κουλτούρα των “γιων των Θεών”, άλλωστε αυτό φαίνεται και από την δήλωση του κατά την αποχώρηση του: “Ο Άγιαξ δεν ήταν αρκετά καλός για εμένα. Δεν με έκαναν να αισθανθώ όμορφα και άνετα ποτέ”.
Η πρώην του ομάδα, τον περίμενε με… ανοιχτές αγκάλες, αφού εκείνη την περίοδο ο 28χρονος πλέον ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ολλανδίας.
Τελικά το 2001 βρήκε το “λιμάνι” του και κυριολεκτικά και μεταφορικά, αφού πήρε μεταγραφή για την Φέγενορντ στην οποία έμεινε 11 χρόνια.
Γκούλιτ, γκολ και… δανεισμοί
Ο Ρουντ Γκούλιτ στις 22 Μαΐου σε ηλικία 17 ετών του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε αγώνα επαγγελματικού επιπέδου. Ο νεαρός Μπίσεσβαρ άφησε καλές εντυπώσεις σε ένα ματς που η ομάδα του νίκησε με 6-3 την Ντεν Χάαγκ.
Για να σκοράρει το πρώτο του τέρμα με την ερυθρόλευκη φανέλα το ημερολόγιο έπρεπε να γράψει 20 Νοεμβρίου του 2005 και ο Αλί Μπουσαμπούν να τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Ρόντα για να περάσει στη θέση του ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός που με ένα εξαιρετικό σουτ άνοιξε λογαριασμό στη Φέγενορντ.
Η σεζόν 2006-2007 τον βρήκε δανεικό στην Χέρακλες. Εκεί ο Μπισεσβάρ έδειξε το καλό αγωνιστικό του πρόσωπο καταγράφοντας 26 συμμετοχές. Ωστόσο, αν και στο συμβόλαιο του υπήρχε οψιόν αγοράς οι Ολλανδοί αποφάσισαν να μην την ενεργοποιήσουν λόγω πειθαρχικού παραπτώματος.
Η επόμενη χρονιά τον βρήκε να αγωνίζεται και πάλι ως δανεικός, αλλά αυτή τη φορά σε άλλη ομάδα. Η Ντε Γκράφσαπ δεν μπόρεσε να τον κάνει να ταιριάξει σε αυτή και έτσι μετά από μόλις έντεκα αγώνες επέστρεψε στην Φέγενορντ.
Η ομάδα του λιμανιού το 2008 τον έβγαλε στο… σφυρί με την Σέφιλντ Γιουνάιντετ να τον περνάει από δοκιμαστικά, αλλά όταν έφτασε η ώρα για τις διαπραγματεύσεις οι Άγγλοι κατάλαβαν πως δεν μπορούσαν να καλύψουν τις οικονομικές απαιτήσεις του παίκτη.
Η αναγέννηση του Μπίσεσβαρ!
Την ώρα που ο Μπίσεσβαρ βρισκόταν στη μεταγραφική λίστα, η Φέγενορντ έψαχνε μεσοεπιθετικό. Ο δεξιοπόδαρος ποδοσφαιριστής επωφελήθηκε από αυτό και με την καλή του απόδοση έπεισε τον ολλανδικό σύλλογο όχι μόνο να τον κρατήσει, αλλά και να μην κάνει μεταγραφή σε αυτή τη θέση.
Μάλιστα, η απόδοση του τη σεζόν 2008-2009 ήταν τόσο καλή που τόσο, ο Άγιαξ, όσο και η Βαλένθια κινήθηκαν για την απόκτηση του. Ωστόσο, ο ίδιος έμεινε “πιστός” στην Φέγενορντ και στις 3 Απριλίου ανανέωσε το συμβόλαιο του για 3 χρόνια.
Μετά το πέρας αυτόν και έχοντας 108 συμμετοχές και 11 γκολ με την ομάδα που την θεωρεί δεύτερη οικογένεια του αποφάσισε να ξενιτευτεί για πρώτη φορά στη ζωή του.
Επόμενος σταθμός ήταν η τουρκική Καϊσέρισπορ με την οποία το 2012 υπέγραψε συμβόλαιο τεσσάρων ετών. Στην Τουρκία ο διεθνής με τις μικρές ομάδες της Ολλανδίας μεσοεπιθετικός κατάφερε να γίνει ένα από τα πρώτα ονόματα του πρωταθλήματος.
Πιο συγκεκριμένα με την τουρκική ομάδα σε 123 συμμετοχές σκόραρε 18 γκολ και ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα 96 φορές.
Χρήσιμες πληροφορίες…
Μπορεί το άγριο παρουσιαστικό του Μπίσεσβαρ να προμηνύει τους αντιπάλους του για έναν σκληρό παίκτη, ωστόσο έχε καταφέρει να είναι συνώνυμος του Fair Play μιας και δεν έχει αποβληθεί ποτέ στην καριέρα του, ούτε με κόκκινη κάρτα, αλλά ούτε με δεύτερη κίτρινη.
Οι γονείς του κατάγονται από το Σουρινάμ και σε νεαρή ηλικία του δόθηκε η ευκαιρία να παίξει με την εθνική του Τρίνινταντ και Τομπάγκο, αλλά ο ίδιος προτίμησε να πάρει την ολλανδική ιθαγένεια και να δοκιμάσει την τύχη του στους “Οράνιε”.
Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω ο πατέρας του είναι… τρελός για την μπάλα και έτσι του έδωσε το όνομα Ντιέγκο, λόγω του Ντιέγκο Μαραντόνα, ενώ ο μικρός του αδερφός ονομάζεται Ρομάριο λόγω του άλλοτε σταρ της εθνικής Βραζιλίας.
Παρά το ότι ζουν στο Άμστερνταμ και ο γιος τους αγωνιζόταν στην Φέγενορντ, οι γονείς του Μπίσεσβαρ υποστηρίζουν φανατικά την Σπάρτα Ρότερνταμ.